Dolar 34,6580
%0.04
Euro 36,6795
%0.83
Altın 2.942,970
%0.39
Bist-100 9.640,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uğurlu isyan etti!

Uğurlu isyan etti!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, belediyenin yaklaşık 40 milyon borcu olduğunu, belediyenin araçlarının haciz geldiğini söyledi. Başkan Uğurlu, “Ben bir belediye devralacağımızı zannediyordum. Ama enkaz devraldık. Nereyi tutsam elimde kalıyor. İnanılmaz şeyler olmuş. Belediyeden kimin ne iş yaptığı belli değil. İnanın sıfırdan belediye kuruyoruz. İşin içinden çıkılmaz bir haldeyiz. Sosyal belediyecilik adı altında belediye talan edilmiş” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.04.2014 - 16:02
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – İzmir’de AK Parti’nin CHP’den aldığı Kemalpaşa Belediyesi’nin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Arif Uğurlu, isyan etti. “Bir belediye devralacağımı zannediyordum ama en kaz devraldık” diyen Başkan Uğurlu, belediyenin mali yapısının çöktüğü, yaklaşık 40 milyon lira borçlarının olduğunu açıkladı.

BELEDİYE NASIL DEVAM ETMİŞ HAYRET EDİYORUM

Başkan Uğurlu, “Belediye beş yıl boyunca nasıl yürümüş hakikat hayret ediyorum. Birim amirleri ile sabahlara kadar toplantı yapıyoruz. En son toplantı dokuz saat sürdü. Toplantının sonunda anladık ki birbirini tanımayan birim amirleri var. İlk defa konuşan birim amirler var. Çok büyük keyfindelik yapılmış. Önemli bir birimini amirini hayvan barına sorumlu gönderiyorsun. Veteriner arkadaşı da birim amiri yapıyorsun. Böyle bir şey olur m? Sosyal belediyecilik adı altında belediye talan edilmiş. Bir birim amirine, ‘buradaki işi kaç kişi yapar’ diye soruyorum. ‘5 kişi yapar’ diyor. Kadroya bakıyorum 75 kişi var. Bu kişiler ne yapıyor. Belediyenin bir odasındaki kapıyı açtım, içerde 21 kişi oturuyor. Bu insanların aylık maliyeti 21 kişinin 60 bin lira. Yıllık 700 bin lira. Sadece bir birimde böyle” dedi.

PUZ PATENİ, FLÜT HOCAMIZ VAR MİMAR MÜHENDİSİMİZ YOK

AK Partili Başkan Uğurlu, belediyenin sportif faaliyetlerini destekleyeceklerini ancak burada da büyük sıkıntılar olduğu söyledi. Uğurlu, “Buz pateni, gitar, flüt hocamızı bile var. Belediyenin en önemli biri emlak işleri. Ama bir mimarımız yok. Teknik elemanız yok. İnşaat mühendisimiz yok. Şehir plancısı, harita mühendisi olmayan belediye olur m? Kemalpaşa Spor Kulübü Derneği var. Bana acil ödenmesi gereken bir fatura getirildi. Küçücük faturadan talan ortaya çıktı. Belediyeyle organik bağlantısı olmayan derneğe paralar aktarılmış. Dernek aklanma yeri haline getirilmiş” dedi.

2.5 MİLYON LİRALIK ELEKTRİK, SU BORCU VAR

Belediyenin 2.5 milyon liraya yakın elektrik, su faturası borcu olduğunu açıklayan Uğurlu, “Böyle bir borç olur m? Bizde var. Bütün halı sahaları, spor yerlerini kulüplerimize vermişiz. Ama bunu gerçekten yapan 2-3 kişi var. Aylık gelirlerini topluyorlar ama su ve elektrik faturalarını ödemiyorlar. Borçlar birikmiş birikmiş..Onun parasını da bizden kesiyorlar. ‘Pazaryerinin su faturası 30 bin lira’ dediler. Araştırdım, tutmuş yangın hortumu su saatine bağlamışlar. Gelen giden bunu kullanıyor. Pazar yerenin 100 metre ötesinde rekreasyon alanı var. Orada depomuz mevcut. ‘Neden buradan suyu almıyorsunuz’ dedim. ‘Su birliği izin vermiyorlar’ dediler. Kuyu bizim ama onlara vermişiz. Bunun üzerine birde aylık 2 bin lira para veriyoruz! Pazaryerine su vermedikleri için 30 bin lira su parası veriyoruz. Olacak şey değil!” dedi.

KÜÇÜK MÜDAHALELERLE 1.5 MİLYON TASARUF

Başkan Uğurlu, yaptıkları küçük düzenlemelerle savurganlığı önledikleri, 4-5 noktaya yaptıkları müdaheleler sonrası da 1.5 milyon liralık tasarufa gittiklerini anlattı. Uğurlu, “Belediyeye dava açan 27 işçi var. ‘Neden dava açtınız’ diye sordum. ‘Eski belediye başkanı talimat verdi. Dava açın sizi kadroya alayım’ demiş. Aynı işi yapanlar aradaki ücret farkını talep ediyor. Şunda yaklaşık 3 milyon liralık bir tazminat söz konusu. Bir yerden koordine edilmiş gibi bu davalar her geçen gün artıyor. Belediyenin şuanda yaklaşık 40 milyon lira borcu var. Müthiş bir savurganlık var. Bin 100 kişi öğrenci taşıyoruz. Bir hafta önce yukarı Kızılcada büyük bir kaza oluyordu. Arabalar eski. Direksiyonu kilitlenmiş. Şoför son anda kurtarmış. Bizim öğrenci taşımaya yetkimiz yok. O çocukların başına bir olay gelse bizi kimse kurtaramaz. Durduracağız ama ailelerin büyük tepkisi var. İşin içinden çıkılmaz birçok hal var. Kıdem tazminatı borcumuz 5 milyon lira. Müdürümüze, ‘değerli bir arsamız, binamız yok mu satalım. İşçilerin parasını verelim’ dedim. ‘bilmiyorum’ dedi. Belediyenin envanteri yok. Düşünün! Şimdi bunun için uğraşıyoruz. Ulaşım koordinasyon birimi müdürüne kaç tane otobüsümüzün olduğunu sordum. ‘bir’ yanıtı verdi. Öyle şey olmaz dedi. Gitti, baktı, geldi, ‘3 otobüsümüz var’ dedi. ‘Amir kaç tane otobüs olduğunu bilmiyor. Bunların ikisi hacizli” dedi.

NEREYİ TUTSAM ELİMDE KALIYOR

Belediyenin bir enkazı andırdığını öne süren Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Nereyi tutsam elimde kalıyor. Emlak müdürü imarın işini yapıyor. Her şey birbirine karışmış. Amirler dedik ki, ‘biz yeterli değiliz bizi değiştirin’ Akşam 5’ten sonra amirlerimiz gece 01.00’lara kadar toplantı yapıyoruz. Sadece israf kalemlerini kesmeye başladık. Sayısını hala tespit ettiğimiz tuvaletlerimiz varmış. Çoğunun kapısı yok. Oradaki sular sabahlara kadar akıyor. İlgilenen yok ki! Bunların su faturası toplamı 250 bin lira!

Kimse yazık günah demed? Şimdi değiştiriyoruz. Sorunları düzeltmek için geldik. Hepsini teker teker aşacağız. Göreve geldiğim ilk gün, ‘mazot sorunu var. Çözmezsek hiçbir araç çalışamaz’ dediler. Belediyenin tuvaletlerinde temizlik maddesi yoktu. O gün bir depoya baktım. Her yerde toner var. 42 çeşit yazıcı almışlar. Bunlar için de ayrı ayrı ihaleye çıkılmış. Böyle şey olur m? Cami projesini belediye şuanda yapacak durumda değil. 2 bin 500 metreni altına cami yapılamaz. Yerin ruhsatı bile yok. Bunların hepsini hukukçularımıza bildirdim. Kim yeri teslim ettiyse dava açtıracağım. İşçiler kem-bel şirketinde bu işçilerimiz işten çıkartılıyor. Bu işçiler hemen ertesi gün hizmet alım ihalesi yapan firmaya veriliyor. Kıdem tazminatları birikmiş. Çıkarıldıkları günden beri ödenmiyor. Bir yıl geçmiş. Şuanda bağımsız bir denetim kuruluş belediyede tespitler yapıyor. Her yer denetleniyor. Bazı yerlerde usulsüz ruhsatlar verilmiş. Başkanvekilliği yapan bir meclis üyesine tüm bunlar imzalatılmış! Nasıl bir belediye aldığımızı herkesin bilmesi gerekiyor. yakında bir toplantı düzenleyerek belgeleriyle her şeyi ortaya koyacağız. Dava konusu olan ama sonucu kestiremediğimiz bir çok olay var. Belediyeye gelmemiş faturalar var. Resmen sıfırdan bir belediye kuruyoruz”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.