Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ulema’dan İlber Ortaylı'ya sert tepki

Ulema’dan İlber Ortaylı'ya sert tepki

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, İlber Ortaylı gibi akademisyen ve yazarların eski Türkiye zihniyetinden kendilerini kurtaramadıklarını, buna bir kısım medyanın da çanak tuttuğunu söyledi. Ulema, İlber Ortaylı’nın “Yeni Türkiye” eleştirilerini ise “Bayağılık ve hazımsızlık” olarak nitelendirdi.

  • Ege Postası
  • 02.06.2015 - 13:57
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı İzmir milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Nesrin Ulema, yeni Türkiye söylemine ilişkin son günlerde hazımsızlıkların arttığını kaydederek, Prof. Dr. İlber  Ortaylı’nın “Yeni Türkiye” söylemine ilişkin sözlerinin bir akademisyene yakışmayacak bayağılıkta olduğunu söyledi. 
BAYAĞILIK VE HAZIMSIZLIK
Tepkisini, "Ortaylı’yı şiddetle kınıyorum. Bir akademisyen varsa bir fikrini ortaya koymalıdır. Bu tür yorumları bir hazımsızlık olarak görüyorum” sözleri ile dile getiren Ulema, son 13 yılda Türkiye'de yaşanan değişimi birilerinin ısrarla görmezden geldiğinin altını çizdi ve İlber Ortaylı gibi akademisyenler başta olmak üzere bazı imtiyazlı grupları eski Türkiye özlemi içinde olmakla suçladı.
 
ESKİ TÜRKİYE'YE DÖNÜŞ YOK
Yeni Türkiye’de elde edilen kazanımlardan geri dönülmeyeceğini kaydeden Ulema; şu ifadelerle eski ve yeni Türkiye kıyaslaması yaptı; 

“Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında, özgürlük, demokrasi, hak ve hukuk ekseninde çok derin çizgiler vardır.  Yeni Türkiye’de her alanda insan hak, hukuk ve onurunu koruyucu kararlar alındı. İşkence ve kötü muamele sona erdi. Parti kapatmak zorlaştı. 

Eski Türkiye'de egemenlik mutlak milletin değil, imtiyazlı kurumlar ve gruplar eliyle paylaşılıyordu.  Yeni Türkiye’de egemenlik kayıtsız şartsız milletin oldu. Darbecilere yargı yolu açıldı, yargılandı. Yasakçı Türkiye’den demokratik hak ve özgürlüklere saygılı bir ülke olduk. Eğitim ve kamuda türban yasaklarını kaldırdık.
HERKESİN KAZANDIĞI BİR TÜRKİYE
Bazılarına kazandığı, diğerlerinin kaybettiği bir Türkiye’den herkesin kazandığı bir Türkiye’ye geçtik. Eski Türkiye'de devletimizin yurt dışında itibarı yoktu. Türkiye pasaportu artık daha değerli. Eğitime yapılan yatırımlar sayesinde kalabalık sınıflarda eğitim son buldu. Tabletli teknolojik eğitim sistemine geçildi. Halkımızın sağlık ve yaşam kalitesi arttı. Sağlıkta dünyaya örnek kalite ve hizmetlere kavuştuk.

Türkiye artık İMF kapısında artık borç dilenmiyor. Halkımız enflasyon canavarına ezdirilmiyor. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapıldı. Şehit ve Gazilerin yakınlarına devlette iş dahil her türlü destek verildi.

Eski Türkiye’de acılar vardı. Gençlerin kanı akıyordu. Ocaklara ateş düşüyordu. Anneler ağlıyordu. Artık şehit haberleri gelmiyor. Ocaklara ateş düşmüyor analar ağlamıyor. Kürt ve alevi kardeşlerimiz kimliklerini özgürce ifade edebilme imkanına kavuştu.”
 
7 HAZİRAN’DA YENİ TÜRKİYE KAZANACAK
Yeni Türkiye’nin Eski Türkiye'nin aksine, ayrımcılığa yer olmayan, her kimliğin özgürce var olduğu bir Türkiye olduğunu da ifade eden Ulema, “7 Haziran’da yeni Türkiye kazanacak. Eski Türkiye özlemlerine halkımız geçit vermeyecek” diye konuştu.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.