Dolar 34,5424
%0.18
Euro 36,0063
%-0.62
Altın 3.005,890
%1.48
Bist-100 9.550,00
%1.94

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Ülkemizin ihtiyaçlarına göre mühendis yetiştiriyoruz”

“Ülkemizin ihtiyaçlarına göre mühendis yetiştiriyoruz”

2012-2013 eğitim-öğretim yılında 4 bölümde lisans eğitimine başlayan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı itibariyle 3 yeni bölümde daha lisans eğitimi vermeye hazırlanıyor. Mekatronik ve Biyomedikal Mühendisliklerinin yanında Ege Bölgesindeki ilk Harita Mühendisliğinin İKÇÜ’de açılacağını açıklayan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Salih Okur, ülkenin ihtiyaçlarına göre mühendis yetiştirdiklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 02.06.2013 - 11:26
İZMİR- “Açtığımız programlarımızı sanayiye göre belirliyoruz”

Yeni dönem hazırlıkları hakkında bilgi veren Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Salih Okur;  %100 İngilizce eğitim diliyle Mühendislik fakülteleri arasındaki yerini sağlam temellere atmak istediklerini, eğitim programlarının Bologna süreci ile tam uyumlu olduğunu kaydetti. Prof.Dr.Okur, “Ülkenin ihtiyaçlarına göre mühendis yetiştiriyoruz. Sanayi ile çok yakın işbirliği halindeyiz. Açtığımız ve açacağımız programlarımızı bunlara göre belirliyoruz” dedi.

“Mekatronik, Biyomedikal ve Harita Mühendislerine sektörden büyük talep var”

Mekatronik Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği ile Harita Mühendisliğinin sektörde en çok ihtiyaç duyulan alanlar olduğunu söyleyen Dekan Prof. Dr. Salih Okur, “Makine Mühendisi, Bilgisayar Mühendisi ve Elektronik Mühendisi programlarının beraber çok iyi bir şekilde harmanlanması ile Mekatronik Mühendisliği oluşturulmuştur. İşletmelerde bu üçünü birarada tutmak ekonomik olmuyor. Şu anda en çok ihtiyaç duyulan mühendislik alanlarının başında Mekatronik Mühendisliği geliyor. Diğer taraftan Biyomedikal Mühendisliği de son zamanlarda öne çıkmaya başladı. Özellikle hastanelerde ve sağlık sektöründe hızlı ilerlemeler varken kullanılan cihazların sağlıklı bir şekilde işletilmesi , eksiklerinin giderilmesi, sürekli çalışır durumda olabilmesi için sağlık, tıp ve biyomedikal konularına hakim elektronikçilere ihtiyaç bulunmaktadır” diye konuştu.


“Ege Bölgesindeki ilk Harita Mühendisliği İKÇÜ’de”

Kentsel dönüşüm süreçlerinin işlerlik kazandığı bu dönemde harita mühendisliğinin de büyük önem kazandığını açıklayan Prof.Dr. Okur, Ege Bölgesinde ilk  Harita Mühendisliğinin İzmir Katip Çelebi Üniversitesi bünyesinde kurulduğunu ve 2013-2014 güz döneminde öğrenci alacağını belirtti.

“Öğrencilerimiz staj döneminde iş sahibi olacak”

Sektörün kalifiye mühendis bulmakta zorlandığı Elektrik-Elektronik, İnşaat, Makine ile Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümlerinin yanında Biyomedikal Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ile Harita Mühendisliği bölümlerinde donanımlı öğrenciler yetiştireceklerini kaydeden Dekan Prof.Dr. Salih Okur, “Bu alanlarda eğitim verecek öğretim üyelerini bulmak da zorluk çekiyoruz. Sanayinin o kadar çok ihtiyacı var ki; yetişen mühendisler alanlarında çalıştığı için, akademik kariyer yapmak isteyenlerin sayısı çok az. Komşu olduğumuz Atatürk Organize Sanayi Bölgesinin bütün avantajlarını kullanarak, öğrencilerimizin staj sayısını ikiye üçe katlayacağız. Sanayide uygulamalı mühendislik eğitimi ile belki de staj döneminde iş bulmaları mümkün olacaktır.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.