Dolar 34,1920
%-0.09
Euro 37,4800
%0.01
Altın 2.885,520
%0.55
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ulu Manitu, kumarhaneci çıktı!

Ulu Manitu, kumarhaneci çıktı!

Türkiye'nin su deposu yapmaları için 200 bin dolar yardım ettiği ABD'deki Kızılderili kabilesi, su şirketi, otel, kumarhane ve baraj işletiyor...

  • Ege Postası
  • 24.11.2013 - 10:23
ANKARA - Türkiye'nin TİKA aracılığıyla su deposu yapmaları için 200 bin dolar yardım ettiği ABD'deki Kızılderili kabilesinin, otel ve kumarhane işlettiği, bir su şirketinin yanı sıra baraj sahibi de olduğu bildirildi. 
CHP Genel Başkan yardımcısı Faik Öztrak, “Temiz su içsinler diye 200 bin dolar verdiğimiz Kızılderili şefi Joseph Moses'in bir internet sitesi ve bu sitede kabilenin sahip olduğu işletmeler var. Tatil köyü, otel, kumarhane ve su şirketleri var. Oregon'un en büyük barajına da sahipler. Kızılderilileri bilmem ama, biz bu 200 bin doların üzerine soğuk su içeceğiz. Başbakan 200 bin doları kumarhane işleten bir kabileye hibe etmiş'' dedi.
ÇEK TESLİM EDİLDİ
Başbakan Erdoğan 19 Kasım günü AK Parti grup toplantısında ''ABD Oregon’da 5 bin kişiye su temin edecek depo ve tesisatın kurulmasını TİKA üstlendi. İnşallah çıkaracağımız suyu orada Kızılderililer içecek. TİKA Başkanımız Kızılderili Kabile Şefi Moses’e bu proje için gerekli kaynağı karşılayacak çeki teslim etti'' demişti. 
200 bin doların verildiği Kızılderili kabilesi Paiute, Oregon’daki Warms Springs kabileler konseyine üye bulunuyor. Paiute kabilesi diğer kabilelerle birlikte, Warm Springs'de yaşıyor. Üç kabileden oluşan konfederasyon, 139 odalı Kah-Nee-Ta Oteli ve kumarhanesi ile, Warm Sprins Orman Ürünleri ve Enerji ve Su Şirketinin de sahibi... Konfederasyon, Pelton Round Butte Hidroelektrik barajının da işletiyor.(Gazeteport)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.