Dolar 34,1724
%0.03
Euro 38,1668
%0
Altın 2.914,500
%-0.2
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uludere'de tek kusur ölenlerin!

Uludere'de tek kusur ölenlerin!

Uludere soruşturmasından takipsizlik kararı çıktı. Çoğu çocuk 35 kişinin yaşamını yitirdiği facia da asker de sorumluluk almadı.

  • Ege Postası
  • 07.01.2014 - 10:02
ANKARA- Genelkurmay, askeri savcılığın Uludere soruşturmasının bittiğini ve takipsizlik kararı verildiğini açıkladı. Askerlerin bir kusurunun olmadığı sonucuna varıldı. İç hukuk yolu tamamen kapandı.
HÜKÜMET ASKERLERİ İŞARET ETMİŞTİ
28 Aralık 2011 akşamı Türk Hava Kuvvetlerinin, Şırnak'ın Uludere ilçesi yakınlarındaki Irak topraklarında F-16 savaş uçaklarıyla yaptığı bombardıman sonucunda çoğu çocuk yurttaş hayatını kaybetmiş, bir kişi de yaralı olarak kurtulmuştu. Operasyonda hayatını kaybedenlerin, başka geçim kaynakları olmadığı için Irak'tan Türkiye'ye mazot ve sigara getiren köylüler olduğu anlaşılmıştı.
Dönemin işleri Bakanı İdris Naim Şahin ile AKP sözcüsü Hüseyin Çelik, Uludere katliamında 'vur emri'nin adresi olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nı göstermiş, bunun üzerine askeri soruşturma açılmıştı. Mecliste kurulan komisyonda da bir sorumlu dahi bulunmamıştı. Ancak TSK da sorumluluğu üzerine almadı. (Gazeteport)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.