Dolar 34,2217
%0.07
Euro 37,8910
%0.17
Altın 2.923,140
%-0.02
Bist-100 9.013,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Ulusalcı mulusalcı diye bir şey yok artık!’

‘Ulusalcı mulusalcı diye bir şey yok artık!’

Başbakan, artık kimsenin kızlara kıyafetlerine bakıp ‘Sen okuyamazsın’ diyemeyeceğini söyledi ve “Artık bu ülkede ulusalcı mulusalcı diye bir şey yok, millet gerçeği var” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.10.2013 - 23:23
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla Rixos Otel’de düzenlenen ‘Kız Çocuklarının Eğitim ve Öğretiminde Yeni Politika ve Uygulamalar’ çalıştayına katıldı. Erdoğan konuşmasında, başörtüsü yasaklarına değinirken, ‘ulusalcılara’ tepki gösterdi. Erdoğan, şöyle konuştu:

Pozitif ayrımcılık
“Kız çocuklarına ve kadınlara yönelik her türlü ayrımcı yaklaşım özellikle de şiddet cahiliye dönemi alışkanlığı olduğu kadar, insanlık dışıdır, vicdan dışıdır. Kız çocuklarıyla erkek çocukları arasında tek bir ayrımcılığa müsaade edebiliriz, o da pozitif ayrımcılıktır. Biz de bunu yapıyoruz.”

‘Devlet baskı yaptı’
“Vatandaşını kucaklamayan, şefkat gösteremeyen, asık suratlı, sert devlet imajı vatandaşı devletten soğuttuğu kadar kız çocuklarımızı da ciddi manada okullardan uzaklaştırdı. Devlet ve devletin okulları, çocuklarımıza özellikle de kız çocuklarımıza kendi değerlerini unutma, inançlarının gereğini çiğneme yönünde maalesef baskı yaptı, dayatmalarda bulundu.”

'Siz kimsiniz ya''
Başörtüsü serbestisini eleştirenlere tepki gösteren Erdoğan, şöyle devam etti:
'14 asır önce kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesi nasıl bir cahiliye dönemi alışkanlığı ise 10 yıllar boyunca kız çocuklarını kılık kıyafetten dolayı dışlamak üniversite kapıların da geri çevirmek de öyle bir cahiliye alışkanlığıydı ve bu alışkanlık artık son bulmuştur. Baktım dün bir grup çıkmış bir şeyler söyleyip duruyor. Böyle bir şey olamaz diyor. Ya siz kimsiniz ya. Millet bu işin kararını vermiş, bu iş bitmiş. Artık bu ülkede ulusalcı-mulusalcı diye bir şey yok. Bu ülkede artık millet gerçeği var, bunu göreceksiniz. Bu ülke hepimizin ülkesi bunu göreceksiniz. Bu ülke ne kadar erkeklerin ülkesi ise o kadar da kadınların ülkesidir, bunu göreceksiniz. Bu ülkede başı açık kardeşlerim ile başı örtülü kardeşlerimin özgürlüklerini haklarını birbirinden ayıramayacaksınız, el ele beraber yürüyecekler.

76 milyon kadın erkek çocuk, genç yaşlı Türk Kürt Arap Alevi Sünni hepimiz bu ülkenin sahibiyiz. Hepimiz bu ülkede birinci sınıfız, ve hepimiz biriz, beraberiz, birlikte Türkiye'yiz. Hiçbir alanda hiçbir meselede ayrımcılığı kabul etmiyoruz. 76 milyonun Her bir ferdinin devlet karşısında eşit olmasını eşit olmasını her imkandan eşit oranda yararlanmasını savunuyoruz bunu sağlamak için de samimi çaba gösteriyoruz.'

‘Cahil ve zavallı’
‘Türkiye’de artık hiç kimse kız çocuklarının kıyafetlerine bakıp, ‘Sen okuyamazsın’ diyemez. Ben, bunun acısını çekmiş bir babayım. Oğlum, katsayısına takıldı, Boğaziçi’ni kazandığı halde gidemedi ve yurt dışına göndermek zorunda kaldım. Kızlarım da gittiler. Niy? Başörtüsü var diye. Bunlar, başındaki bir örtü ile uğraşacak kadar cahil ve zavallı.”
Türkiye’nin teklifiyle BM’de kabul edildi

Türkiye, Küba ve Kanada’nın teklifi üzerine Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kabul edilen 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü ikinci kez kutlanıyor. Dünya genelinde kızlar ile erkekler arasında süregiden ayrımcılığı önlemek amacıyla ilan edilen günün teması, bu yıl ‘eğitim’. Türkiye’de her üç kadından biri 18 yaşın altında evlendiriliyor. İçişleri Bakanlığı rakamlarına göre; son üç yılda 18 yaş altında evlenenlerin toplam sayısı 134 bin 629. 18 yaşını doldurmadan evlenen erkek sayısı ise 5 bin 763. Reşit olmadan evlendirilen kız çocuklarının sayısı erkek çocukların sayısından 20 kat daha fazla. UNICEF’in 2012 verilerine göre 15 yaşın altındaki kız çocuklarının doğum esnasında ölme riski 20 yaşındaki kadınlara kıyasla 5 kat daha fazla.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.