Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uluslararası Genç Doğa Bilimciler Turnuvası’nın galibi Belarus oldu

Uluslararası Genç Doğa Bilimciler Turnuvası’nın galibi Belarus oldu

Eskişehir’de bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Genç Doğa Bilimcileri Turnuvası’nın birincisi Belarus takımı oldu. 11 ülkeden 16 takım kıyasıya yarıştığı turnuvada Türkiye’den Bahçeşehir Takımı ikinciliği elde etti. Öte yandan,...

  • Ege Postası
  • 05.05.2013 - 11:50
Eskişehir’de bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Genç Doğa Bilimcileri Turnuvası’nın birincisi Belarus takımı oldu. 11 ülkeden 16 takım kıyasıya yarıştığı turnuvada Türkiye’den Bahçeşehir Takımı ikinciliği elde etti. Öte yandan, turnuvanın Uluslararası Organizasyon Komitesi üyesi ve ‘Kızıl ajan’ lakaplı Anna Vasilyevna Chapman kapanış törenine katılmadı. Chapman’ın törenden önce Eskişehir’den ayrıldığı öğrenildi.

    Eskişehir’de düzenlenen Uluslararası Genç Doğa Bilimcileri Turnuvası’nın kapanış ve ödül töreni düzenlendi. Osmangazi Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende dereceye giren takımlara ödülleri verildi. 30 Nisan’da başlayan turnuvaya Afganistan, Belarus, Bulgaristan, İran, Gürcistan, Kazakistan, Moldova, Rusya, Türkiye ve Ukrayna’dan 12-16 yaş arası gençler; fizik, matematik, kimya, biyoloji alanlarında yarıştı. Yarışmada, 11 ülkeden 16 takımın mücadele etti.

    Törende konuşan Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Recep Dimitrov, Eskişehir’de bu yıl ilki düzenlenen yarışmanın gelecek için umut vaat ettiğini söyledi. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden Dimitrov, yarışmanın geleneksel hale geleceğini kaydetti.

    Düzenlenen ödül töreninde Uluslararası Genç Doğa Bilimcileri Turnuvası’nın birincisi Belarus takımı oldu. Yarışmada ikinciliği Gürcistan’ın Reveka takımı, Türkiye’den Bahçeşehir takımı ve Moldova’dan Eco Generation takımı elde etti. Afganistan’dan Arianna takımı, Bulgaristan’dan Bulgaria ve Science Gird takımı ile Rusya’dan Tanal Alimpisi, RCC ve MG12 takımları üçüncülüğü elde etti.

    Törende ayrıca Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Azmi Çelik ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen’e turnuvaya katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

    KIZIL AJAN ANNA CHAPMAN TÖRENE KATILMADI

    ABD’de Rus casusluk şebekesi üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandıktan sonra sınır dışı edilen ‘Kızıl ajan’ lakaplı Anna Vasilyevna Chapman, Eskişehir’de bu turnuvada ortaya çıkmıştı. Turnuvanın açılışına katılarak bir konuşma yapan Chapman, kapanış töreninde bulunmadı.

    Uluslararası Organizasyon komitesi üyesi olan Chapman’ın Eskişehir’den kapanış töreninden önce ayrıldığı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.