Dolar 34,2337
%0.1
Euro 37,9496
%0.32
Altın 2.925,760
%0.07
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Azizoğlu, Slovenya’da konferans verdi

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Azizoğlu, Slovenya’da konferans verdi

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Slovenya Dışişleri Bakanı Karl Erjavec’in davetlisi olarak Slovenya’nın Bled kentinde 1-3 Eylül 2013 tarihlerinde yapılan Bled Stratejik Forum’una katıldı. Konseyin Uluslararası...

  • Ege Postası
  • 02.09.2013 - 18:24
Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Slovenya Dışişleri Bakanı Karl Erjavec’in davetlisi olarak Slovenya’nın Bled kentinde 1-3 Eylül 2013 tarihlerinde yapılan Bled Stratejik Forum’una katıldı.
Konseyin Uluslararası Hukuk Danışmanı Sayın İlknur Adiller ile birlikte foruma katılan Azizoğlu, ‘Değişen Dünya’da Değişen Avrupa’ konulu bir konferans verdi. Slovenya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı BorutPahor, Slovenya Cumhuriyeti Başbakanı Alenka Bratusek, Slovenya Yüksek Eğitim Bakanı Dr. JernejPikalo, Avusturya Federal Cumhurbaşkanı Dr. HeinzeFicher, İtalya Bakanlar Konseyi Başkanı Enrico Letta, Hindistan Dışişleri Bakanı Preneet Kaur ve pek çok seçkin davetlinin de katıldığı Forum’da Azizoğlu, dünyanın politik ve ekonomik sorunları ve Avrupa’da durum üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Azizoğlu, üniversitelerin varlıklı ülkelerde olduğu gibi yoksul ülkelerde de gerek ekonomik gerekse de politik sorunların çözülmesinde yalnızca önemli rolleri olduğu değil her birinin kesin birer misyona sahip olduklarını vurguladı.

    İslam, inanç, kültür ve değerleri kapsamında var olan barış, kardeşlik ve huzur ve bireyin hak ve hukukuna evrensel değer ve normlarda kavuşması için herkesin büyük bir mücadele vermesi gerektiğini vurgulayan Azizoğlu, “Bilmeliyiz ki halen ekonomik ve politik sorunlarla boğuşan dünyamız bu sorunları da ancak sürekli bir barış ortamında aşabilir. Üniversiteler böylesi bir ortamda gelişir ve kendi halklarına insanca yaşayabilecekleri alanların kapıları aralarlar.” diye konuştu.

    Azizoğlu, forumun bu bakımdan önemli bir görevi yerine getirdiğini belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.