Dolar 34,2642
%0.07
Euro 37,6655
%0.17
Altın 2.908,660
%-0.03
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ümit Kocasakal: Suç işlediğimizi düşünmüyoruz

Ümit Kocasakal: Suç işlediğimizi düşünmüyoruz

Balyoz davasında sanık avukatlarının arasına girerek metin okuduğu için hakkında ‘Adil yargılayanı etkilemeye teşebbüs’ suçundan dava açılan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, “Biz suç işlediğimizi düşünmüyoruz. Hukukun...

  • Ege Postası
  • 17.05.2013 - 11:18
Balyoz davasında sanık avukatlarının arasına girerek metin okuduğu için hakkında ‘Adil yargılayanı etkilemeye teşebbüs’ suçundan dava açılan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, “Biz suç işlediğimizi düşünmüyoruz. Hukukun üstünlüğü için ne gerekiyorsa yaparız.” dedi.

Balyoz davasında, 9 avukatla birlikte sanık avukatları bölümüne girerek metin okuyan ve bu nedenle 'Adil yargılayanı etkilemeye teşebbüs' ettikleri gerekçesi ile haklarında dava açılan İstanbul Barosu Başkanı ve baro yöneticileri, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Adliye girişinde davaya destek vermek için gelenlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, “12 Eylül’den sonra ilk defa bir baro başkanı ve yönetim kurulu yargılanıyor. Hukuku, hukukun üstünlüğünü, mesleği, meslek onurunu korumak için ne gerekiyorsa yaparız. Bir suç işlediğimizi düşünmüyoruz.” İfadelerini kullandı.

Destek vermek için gelenler de ‘İstanbul Barosu yalnız değildir’, ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ şeklinde sloganlar attı. Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava 10 Ekim tarihine ertelendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.