Dolar 34,2616
%0.06
Euro 37,6270
%-0.01
Altın 2.919,060
%-0.09
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ümran Baradan Resim Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Ümran Baradan Resim Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Usta sanatçı unutulmadı.Konak Belediyesi ile Uluslararası Kadın Dayanışma Derneği tarafından İzmirli ünlü ressam ve seramik sanatçısı Ümran Baradan’ın anısına 4. kez resim yarışması düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 05.03.2014 - 10:57
İZMİR- Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen anma ve Geri Dönüşümlü Maddelerden Sanat Eseri konulu 4. Ümran Baradan Resim Yarışması ödül töreni Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı.

Törene; Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, kızı Yasemin Baradan Dündar, damadı duayen gazeteci Uğur Dündar, sanatçının eşi Baykal Çaygöz, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve Izmir Gazeteciler Cemiyeti (IGC) Başkanı Atilla Sertel, Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği Başkanı ve Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ortaokul ve lise öğrencilerine açık olan yarışmaya 5 okuldan yaklaşık 170 öğrenci katıldı. Birinci, ikinci ve üçüncülüğe ikişer eser layık görülürken bir kişiye de mansiyon verildi.
Aile adına konuşan Uğur Dündar, Ümran Baradan’ın çağdaş, aydın bir Türk kadını ve Atatürk’ün kızı olmakla gurur duyan bir İzmir kadını olduğunu belirterek, “Ümran Hanım en büyük kalıcı eserin kültür varlıklarını miras olarak gelecek çocuklara armağan etmek olduğunu biliyordu. Bu amaçta mirasından önemli bir payı lisenin müzenin yapımı için harcadı. Sanatıyla olduğu kadar bıraktığı bu izle de Ümran Baradan hep anılacak” dedi.

 Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, dünyaca ünlü Ümran Baradan'ın, yeri doldurulamayacak çok yönlü bir sanatçı olduğunu; kültür, sanat ve sosyal hayatın gelişimi için yaşamı boyunca çabaladığını söyleyerek Baradan'ın, hayatını İzmir'e adayan önemli bir isim olduğunu kaydetti. Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’ni Ümran Hanım’ın isteği ile kente kazandırdıklarını hatırlatan Tartan, Ümran Hanım’ın Kadın Müzesi fikrini Ümran Baradan’ın verdiğini belirterek, “Ümran Hanım bana; “Müze kalıcı olsun ve olduğu yerde kalmasın, yanına yenilerini ekle dedi. Ümran Hanım’ın isteği üzerine önümüzdeki dönemde de Ümran Baradan Sanat Akademisi’ni de hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu yarışma da en çok ses getiren yarışma haline geldi. Bununla da gurur duyuyorum. Ümran Baradan nur içinde yatsın” dedi.

Dereceye giren öğrenciler şöyle:
Arif Yıldız, Ali Yıldız birinciliği, Duygu Mutlu, Büşra Batur ikinciliği, İlayda Bozkurt ve yarışmaya ekip olarak katılan; Tuvana Eroktay, Elif Demir ve Senasu Topuz üçüncülüğü paylaştı.  Mansiyon ödülüne ise Şeyma Nur Taşdemir layık görüldü. 22 eser de sergilenmeye değer bulundu. Yarışmada dereceye girenler Ata altınıyla ödüllendirildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.