Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları ve Nakçı gündemi değerlendirdi: Folkart'ı koluna takıp başkanlık yapılmaz

Umutoğulları ve Nakçı gündemi değerlendirdi: Folkart'ı koluna takıp başkanlık yapılmaz

Gün Ortası’nda programında gündemi değerlendiren gazeteciler Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı, başta Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir’deki büyük inşaat şirketi sahiplerinin de bulunduğu işadamlarının AK Parti’de delege olarak aktif siyaset yapmasını eleştirdi. Programda Özkanlar Pazar yeri krizi de ele alındı.

  • Ege Postası
  • 04.04.2018 - 11:54

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak’ın AK Parti İzmir’de delege olarak yazılarak, 28 Nisan’da gerçekleşmesi beklenen il kongresinde oy kullanacak olan işadamlarından biri olmasını eleştiren Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, durumu şaşkınlıkla karşıladığını söyledi.

UMUTOĞULLARI: AK PARTİLİ SANCAK BAŞKA BİRŞEY, AK PARTİ’YE YAKIN MESUT SANCAK BAŞKA BİR ŞEY

Gazeteci Mithat Umutoğulları, “Sen şimdi bunu yaptın. Siyasete girdin, aktif. Artık AK Partili Mesut Sancak diyecek herkes. AK Parti’ye yakın Mesut Sancak başka bir şey, AK Partili Mesut Sancak başka bir şey. Şaşkınlıkla izliyorum. Bunu kim yaptıysa çok büyük bir acemilik. Folkart gibi bu kadar kurumsallaşmış bir firmayı yaratan bir işadamının bu kadar acemice kalkıp bir siyasi partinin kongresinde listeye yazılması bence çok saçma. Aziz Kocaoğlu ile kol kola giren Mesut Sancak düşün. Yarın gidip AK Parti İl Kongresi’nde oy kullanacak. Milyon dolarlık adamların ne işi var siyasett? Delege olmak için ya. Bu nasıl bir kafa, nasıl bir vizyonsuzluktur. Koca koca işadamları. Senin görevin bu ülkeye katma değer katmak. Senin ne işin var siyasett? Bundan sonra Mesut Sancak ve diğer işadamı arkadaşlar, CHP’li belediye işleri olursa, CHP’li belediye başkanları bunlara tolerans tanıyabilir m? Niye böyle bir topa giriyorsun sen' Ayıp değil mi şimd? Bu kente yazık değil mi'” diye sordu.

NAKÇI: İKTİDARI DA SIRTINA ALIP DAHA RAHAT İŞ YAPMAK…

Gerçek Haberci İmtiyaz Sahibi Adem Nakçı da, adı geçen işadamlarının mutlak iktidarın gücünü arkalarına almak istemiş olabileceğini savundu:

“AK Partili bir abimin, sevdiğim, kullandığı bir ifade var, bu dördünün ismini saydı. Dedi ki, bunlar belediyelerle aralarını iyi tuttular. Belediyelerde her şeyi yapıyorlar. Ama hükümet cephesinde demek ki sıkıntıları var, partiliyiz, delegeyiz, bağış yaptık muhabbeti dönmeye başladı. Mesut Sancak’ın öyle bir sıkıntısı yok ama diğerlerinin var. Ödemiş’teki listeye baktın m? Mahmut Badem’in yeğeni, kardeşi, akrabası orda. Herkes kendi akrabalarını, eşini dostunu delege listesine koyuyor. Mutlak iktidar var ya. Bu gücü elde etmek için çaba sarf ediyor. Katal İnşaat, Atılgan İnşaat, Cengiz İnşaat bunlardan biri değil m? İktidarı da sırtına alıp daha rahat iş yapmak. AK Partili ve CHP’li belediyeler arasında en büyük sorun ne, imar sorunu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sıradan bir iş adamı olarak gitmek farklı, AK Parti il delegesi, partili bir Adem olarak gitmek farklıdır. Adam korunma zırhına giriyor. Başbakan ne dedi; Karşıyaka Stadı’nı yapıyoruz, projeyi engelliyorlar. Kerem Ali Sürekli de söylemiş olabilir. Engelleseler de rahat olun, Çevre ve Şehircilikten çıkaracağız açıklaması en net örneği” şeklinde bir değerlendirme yaptı.

UMUTOĞULLARI: BİR İL BAŞKANI BUNU SÖYLER Mİ'

Özkanlar Pazar Yeri krizinin büyükşehir önünde yapılan eyleme polislerin biber gazlı müdahalesiyle başka bir boyut kazandığını belirten Mithat Umutoğulları, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in kendisiyle görüşen pazarcılara, “İl başkanıyla görüşüyorlar ,Deniz Yücel ile, büyükşehire neden gidiyorsunuz, muhatabınız Bayraklı, Bayraklı’ya gidin diyor. CHP İl Başkanı bunu söyler m? Pazarcılardan biri söyledi bana bunu. Bir il başkanı, Hasan Karabağ, başka bir partinin belediye başkanı m? Ya da Aziz Kocaoğlu başka bir partinin belediye başkanı m? Senin çözüm üretmen lazım. Bakan, gidin viyadük altına açın dedi. Niye olması? Niye pazarcı çözmüyorsunu? Muhatabı Bayraklı Belediyesi dersen, ihale gelir senin kapına çıkar” değerlendirmesinde bulundu.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Adem Nakçı: 28 Nisan’dan sonra AK Parti’de çok şey olacak.

Mithat Umutoğulları: Folkart. Mesut Sancak’ın AK Parti’den delege olması bence olmaz. Bu kadar iş dünyasına girmiş, özellikle İzmir’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bu kadar yakınlaşmış bir işadamının gelip AK Parti’de delege olmasını şaşkınlıkla karşılıyorum. Gidersin AK Parti’de üst düzey siyaset yaparsın. Sen bu kentte iş yapıyorsun. AK Parti’ye yakınlığıyla deyip bütün CHP’liler tarafından eleştiriliyorsun. Aziz Kocaoğlu niye bu adama bu kadar yakınlaşıyor. AK Parti sermayesinin önünü açıyor İzmir’de neden deniyor. Sen şimdi bunu yaptın. Siyasete girdin, aktif. Artık AK Partili Mesut Sancak idyecek herkes. AK Parti’ye yakın Mesut Sancak başka bir şey, AK Partili Mesut Sancak başka bir şey. Şaşkınlıkla izliyorum. Bunu kim yaptıysa çok büyük bir acemilik. Folkart gibi bu kadar kurumsallaşmış bir firmayı yaratan bir işadamının bu kadar acemice kalkıp bir siyasi partinin kongresinde listeye yazılması bence çok saçma. Aziz Kocaoğlu ile kol kola giren Mesut Sancak düşün. Yarın gidip AK Parti İl Kongresi’nde oy kullanacak.

Adem Nakçı: Amcası MKYK üyesi ama.  Nesrin Ulema Bornova, İsmail Katmerci Konak, Tevfik Ensari ve Taha Aksoy Karşıyaka, Sümbül Konak’tan, Mustafa Erdem Katal İnşaat, Remzi Erdem Atılgan İnşaat, Ahmet Cengiz Cengiz İnşaat. Ona bakarsan bunlar da var abi.

Mithat Umutoğulları: Milyon dolarlık adamların ne işi var siyasett? Delege olmak için ya. Bu nasıl bir kafa, nasıl bir vizyonsuzluktur. Koca koca işadamları. Senin görevin bu ülkeye katma değer katmak. Senin ne işin var siyasett? Bundan sonra Mesut Sancak ve diğer işadamı arkadaşlar, CHP’li belediye işleri olursa, CHP’li belediye başkanları bunlara tolerans tanıyabilir m? Niye böyle bir topa giriyorsun sen'

 

Adem Nakçı. Biraz zor.

 

Mithat Umutoğulları: Ayıp değil mi şimd? Bu kente yazık değil mi'

 

Adem Nakçı: AK Partili bir abimin, sevdiğim, kullandığı bir ifade var, bu dördünün ismini saydı. Dedi ki, bunlar belediyelerle aralarını iyi tuttular. Belediyelerde her şeyi yapıyorlar. Ama hükümet cephesinde demek ki sıkıntıları var, partiliyiz, delegeyiz, bağış yaptık muhabbeti dönmeye başladı. Mesut Sancak’ın öyle bir sıkıntısı yok ama diğerlerinin var. Ödemiş’teki listeye baktın m? Mahmut Badem’in yeğeni, kardeşi, akrabası orda. Herkes kendi akrabalarını, eşini dostunu delege listesine koyuyor. Mutlak iktidar var ya. Bu gücü elde etmek için çaba sarf ediyor. Katal İnşaat, Atılgan İnşaat, Cengiz İnşaat bunlardan biri değil m? İktidarı da sırtına alıp daha rahat iş yapmak. AK Partili ve CHP’li belediyeler arasında en büyük sorun ne, imar sorunu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sıradan bir iş adamı olarak gitmek farklı, AK Parti il delegesi, partili bir Adem olarak gitmek farklıdır.

 

Mithat Umutoğulları: Mehmet Erdem’in, Mesut Sancak’ın, Ahmet Cengiz’in. Bunların ihtiyacı yok kardeşim. Yeni yapılan Karşıyaka sahildeki inşaatını gördün mü' Tüm inşaatlar Karşıyaka’da beş katlı, adam çaktı 20 katlı binayı, sahile yüz metre var. O

 

Adem Nakçı: Adam korunma zırhına giriyor. Başbakan ne dedi; Karşıyaka Stadı’nı yapıyoruz, projeyi engelliyorlar. Kerem Ali Sürekli de söylemiş olabilir. Engelleseler de rahat olun, Çevre ve Şehircilikten çıkaracağız açıklaması en net örneği.

Mithat Umutoğulları: Çevre Şehircilik’i kalkıp da rant sağlayacak işler için kullanırsan ben buna karşıyım. Maalesef Aziz Kocaoğlu da yatırımcıların önünü açmıyor. Sadece Folkart’ı koluna takarak belediye başkanlığı yapılmaz.

Adem Nakçı: Güç kavgası sonuna kadar devam eder. Buna işadamları da dahil.

Mithat Umutoğulları: Bu işadamları harbi kafayı yemiş. Normal misiniz, bu nasıl bir kafadır y? Ne işiniz var siyasette sizin.

Adem Nakçı: Nürnberg mahkemelerinde siz Hitler’e neden destek verdiniz diye soruldu. Güç oradaydı biz de güçlünün yanında olmak gerektiğine inandık dediler.

Mithat Umutoğulları: Zaten sen ekonomik olarak destek veriyorsun, gizli saklı bir şey değil. Herkes biliyor. Sermayeyi elinde tutan insanların partiye ne kadar iyi ekonomik destek verdiğini hepimiz biliyoruz. Hükümete yakınlığı, biat etmek, sadakatini anlatmak için buna ihtiyaç yok. Ben anlamadım ya. Nasıl bir psikoloji. Bunların hepsi gerçekten kafayı yemiş.

Adem Nakçı: Sancakları ayrı tut. Ethem Sancak zaten orada. Medya grubu da satın almışlar. Diğerlerini ben de anlamadım. BMC’yi aldılar. Star grubu zaten hükümetin en büyük destekçisi. Mesut Sancak’a sen orada ol demişlerdir. Ama diğerlerini anlamıyorum. Bu üç firmaya belediye karışıyor m? Aman arkamda hükümet de olsun. Yarın öbür gün sıkıntı olursa arkamda hükümet var diye dolanmanın gereği var m? Bu adamlar görev adamı, git yap diyorlar. Görev tebliğ edilmiştir, gitmişlerdir bence. Bu adamlar zaten partiye üye, delege olsa ne olmasa ne'

Mithat Umutoğulları: Mesut Sancak siyaset mi yapaca? Delege mi oluyor mahalleden. Mahalle delegesi mi'  Belki de bunların haberi bile yok, yazdı insanlar. Aziz Kocaoğlu bundan sonra Folkart ile nasıl görüşece? Artık taraf oldu. Mesut Sancak siyasete girerek açık açık taraf oldu. Birine yakın olmak başka, taraf olmak başka bir şey. Bu kentin önemli işadamlarının gidip de AK Parti listelerine girip de delege olması vizyonsuzluk. Ben olsam yanımda çalışan o adamı kovarım, kim akıl vermişse.

Özkanlar Pazar yerinde kriz var. Uzun zamandır çözülemedi. Aziz Kocaoğlu topu Hasan Karabağ’a atmıştı. Bunu dedi demesine de ihale Kocaoğlu’na patladı. Dün pazarcılar büyükşehir önünde eylem yaparken polis müdahale etti. Ne old? CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının kendi, şahsi fikrimdir, kendi partisinin ilçe belediye başkanına, sadece ve sadece kongrede karşı listede olduğu için bu kadar uzak ve mesafeli durmasının, onu alıp ideolojik dayanışmayı bir kenara bırakıp, sadece karşı listede olduğu için, gitsin pazarcılarla baş başa kalsın yaptı. Ne old? İş döndü sana geldi.

Dün bir pazarcıyla konuşuyorum. İl başkanıyla görüşüyorlar,Deniz Yücel ile, büyükşehire neden gidiyorsunuz, muhatabınız Bayraklı, Bayraklı’ya gidin diyor. CHP İl Başkanı bunu söyler m? Pazarcılardan biri söyledi bana bunu. Bir il başkanı, Hasan Karabağ, başka bir partinin belediye başkanı m? Ya da Aziz Kocaoğlu başka bir partinin belediye başkanı m? Senin çözüm üretmen lazım. Bakan, gidin viyadük altına açın dedi. Niye olması? Niye pazarcı çözmüyorsunu? Muhatabı Bayraklı Belediyesi dersen, ihale gelir senin kapına çıkar. Hiç olmazsa Bayraklı’da eylem yaparken pazarcılar, kimse karışmadı. Bayraklı Belediyesi’ne girmeye çalıştılar, kimse karışmadı. İş hükümete kalsa, günlerce o eyleme karışmazlar. Demek Aziz Beyin hükümet cephesine şeyi daha güçlü. En büyük mülki amir ki? Aziz Kocaoğlu. Mahkeme Pazar yeri açamazsın diyor. Daha büyük karar mercii var m? Bornova Belediye Başkanı kabul etmiyor, büyükşehir ben karışmıyorum diyor. Cenazeyi ortada bırakmışlar.

Adem Nakçı: Kocaoğlu burada bir yer var, ilçe belediye başkanı yapar demiş. Sonra büyük bir okul bahçesi sunmuşlar. Temizliğini de belediye yapar demişler. Bu taraf çözümsüzlük. Hedefi Bayraklı göstermek yanlış bir şey. Bir il başkanının orada yapma, yapacaksan burada yapması kötü. Biz sorunu çözelim, niye bu kadar büyütüyorsunuz dersin. Ya da topu at. Elimizdeki yerler bu, merkezi hükümete at topu. İkna edersin insanları. Gerek Hasan Başkan gerek diğerleri söylüyor, aynı adamın dört beş tezgahı var, gelip gariban Adem’e kiralamış. Pazar rantı var. Bunu çözersin. Beş tane pazarcı mı var, beş masası mı var bir pazarcının. 550 pazarcı iddiası var. Bu rakam 200’e rahat iner. 200 ile de çok rahat çözülür.

Mithat Umutoğulları: Pazarcıları Ali Yiğit genel merkeze göndermiş.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.