Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ünal Aysal: Fatih Terim hakkında 24 veya 48 saat içinde karar vereceğiz

Ünal Aysal: Fatih Terim hakkında 24 veya 48 saat içinde karar vereceğiz

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Fatih Terim'in yerine hiçbir teknik direktörlerle görüşmediklerini fakat Galatasaray'ın menfaatleri için Terim'in sözleşmesi için 24 veya 48 saat içinde karar alacaklarını söyledi. Türk Telekom...

  • Ege Postası
  • 24.09.2013 - 12:10
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Fatih Terim'in yerine hiçbir teknik direktörlerle görüşmediklerini fakat Galatasaray'ın menfaatleri için Terim'in sözleşmesi için 24 veya 48 saat içinde karar alacaklarını söyledi.

Türk Telekom Arena Stadı'nda Odeabank ile gerçekleşen sponsorluk anlaşması sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Ünal Aysal, Fatih Terim'in sözleşmesinin uzatılması konusunda konuştu.

Başkan Aysal, Terim'in milli takımı çalıştırmasından dolayı 'Fatih hoca ekime kadar bir seçimi yapmalı' şeklinde bir beyanıtın olmadığını kaydederek, "Ne Fatih Hoca'nın ne de benim böyle bir beyanatım olmadı. Sadece duyumlar var. Ortada saklanacak durum yok. Basın bu olayı fazlasıyla işledi. Bir sürü şey yazılıp çizildi. Bu olay Fatih Terim'in milil takımı çalıştırmasıyla alevlendi. Birgün size bu işler nasıl bu hale geldiği konusnuda bilgi verilecek. Bugün sadece bu işin bir iç sorunumuz olduğu konusunu söyleyebilirim. Olayın ciddiyetinin farkında olduğunu bir an evvel çözmek için çalıştığımızı söyleyebilirim. Fatih hoca ile beraber otupur sohbet edeceğiz ve iyi bir şekilde neticeleneceğini söyleyebilirim." dedi.

TERİM OLAYI KONUŞULARAK BÜYÜTÜLDÜ

Fatih Terim'in sözleşme olayının bir sorun hale geldiğini kaydeden Başkan, "Bu konu çok konuşularak olay haline getirildi. Bugün Galatasaray ve Milil Takım'ın menfaatleri için ve Fatih Terim'in rahat çalışabilmesi için bir karar almak lazım. Önümüzdeki 24 veya 48 saat içinde neticelenmesi lazım." diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Bugün yapılacak yönetim kurulu toplantısında Fatih Terim için bir karar verilecek mi '" sorusuna ise Başkan, şu cevabı verdi:

"Yönetim kurulunun gündeminde böyle bir madde yok. Yöneticilerle bugün bu durumun konuşulacağı da bir gerçek. İletişimsizlik konusunda aramızda aksamalar olmuş olabilir. Bu olayı 48 saat içinde çözebilecek gücümüz var."

Başka bir gazetecinin "48 saat içinde Fatih Terim'in sözleşme durumu belli olacak mı '" sorusuna ise Başkan, "Bu durum 48 saat içinde olmaz da 48 saat 50 dakika içinde olur. Bu sorun uzadıkça Galatasaray Kulübü zarar görüyor. Marka değeri zarar görüyor. Buna tahammül etmemiz mümkün değil." diye cevapladı.

BİR GİRİŞİMİMİZ OLMADI, KİMSEYE DE YETKİ VERMEDİM

Başkan Ünal Aysal, Galatasaray Kulübü olarak Fatih Terim sonrası için bir B planları olmadığını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Net bir şekilde bugüne kadar hiçbir şekilde bir girişimimiz olmadı. Kimseye de yetki vermedim. Hiçbir teknik direktörle görüşmedik. Bir karar aldıktan sonra hemen işlemlere başlanır. Türkiye içinde ve dışında bu görevleri yapabilecek profesyonelleri bulabiliriz. Ancak bugün o noktada değiliz. Gerçekte bir anlaşmazlık varsa uyumsuzluk varsa bunu Galatasaray kurumsal yapısı içinde çözmek için çalıyoruz. İlerideki sorunları çözmek için şimdiden bazı tedbirleri almak lazım."

"Fatih Terim'e kırgınlığınız var mı'" sorusuna ise Başkan Ünal Aysal, "Benim kimseye kırılma lüksüm yok. Benim görevim bu gemiyi sağ salim, limana götürmektir. Geciktirmeden kararlar almak benim görevimdir bunun bilincindeyim." diye konşutu.

Ünal Aysal, Fatih Terim'e neden iki yıllık sözleşme önermeleri konusuna da şöyle açıklık getirdi:

"Fatih Terim ile yaptığımız ilk sözleşmede her sene başarıya göre sözleşme maddeleri gözden geçirilecekti. Bunun üzerine mutabık kalmıştık. Birinci senedeki başarıdan sonra hocamız ile anlaşmayı iki sene uzattık. 2014 senesine mayıs ayına kadar sözleşmemiz var. Bundan dolayı yönetim kurulu iki yıllık sözleşme uzatma teklifinde bulunmuştur. Fatih Terim hocamızda bunu kabul etmeyeceğini söyledi. 'Birebir gidiyorduk neden iki sene oldu' dedi. Kabul etmedi. Fatih hoca onu nasıl değerlendirmek isterse öyle değerlendirir."

Öte yandan pazar günkü derbi maçta Selçuk ve Melo'nun suçlamasına yönelik ise Aysal, "Melo klasik kırmızı kart gördü. Onun cezasını alacaktır. Çıkarken forma göstermesi her sporcunun yaptığı reaksiyondur. Beşiktaş seyircisine benim hiçbir oyuncum saygısızlık yapmadı." dedi.

ODEABANK İLE 5 YILLIK ANLAŞMA YAPILDI

Bu arada sarı - kırmızılı yönetim, Odeabank ile 5 yıllık anlaşmaya yaptı. Bu anlaşmaya göre kadın basketbol takımının ismini ve Türk Telekom Arena Stadı'nın kuzey tribünün isim hakkını içeriyor. Anlaşmaya göre Galatasaray Kulübü Odeabank'tan 10 milyon Euro +KDV para alacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.