Dolar 34,2781
%0.11
Euro 37,6973
%0.26
Altın 2.911,170
%0.05
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üniversite adayından ÖSYM'ye yerleştirme itirazı

Üniversite adayından ÖSYM'ye yerleştirme itirazı

Malatya’da Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS ) sonuçlarına göre tercih ettiği hiçbir bölüme yerleştirilmeyen bir üniversite adayı, kendisinden daha düşük puan alan adayların tercih ettiği bölümlere atandığını belirterek ÖSYM’ye itiraz...

  • Ege Postası
  • 26.07.2013 - 18:08
Malatya’da Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS ) sonuçlarına göre tercih ettiği hiçbir bölüme yerleştirilmeyen bir üniversite adayı, kendisinden daha düşük puan alan adayların tercih ettiği bölümlere atandığını belirterek ÖSYM’ye itiraz başvurusu yaptı.

        Malatya Sağlık Lisesi mezunu Ezgi Güner, ilk kez girdiği üniversiteye giriş sınavlarında 275,11790 puan elde ederek 7 bin 321 başarı sırasında yer aldı. Sınav sonuçlarına göre yerleştirme için 10’u farklı üniversitenin hemşirelik bölümü olmak üzere 30 farklı tercih yapan Güner, seçtiği hiçbir bölüme yerleştirilmedi. Tercih kılavuzunu bakarak seçtiği bölümlere yerleştirilen adayların puanlarını inceleyen Güner, bu bölümlere kendisinden daha düşük puanla öğrenci alındığını öğrenince durumu dershanedeki öğretmenleri ile tercih uzmanlarına iletti. Dershane öğretmenleri de duruma şaşırdı.

        ÖSYM’ye itiraz dilekçesi gönderen Güner, başvurusunda şu ifadelere yer verdi: "2013 LYS yerleştirme sonucuna göre, ek puanla birlikte 275,11790 puan almama ve 7 bin 321 başarı sırasında yer almama rağmen, yaptığım tercihlerde hiçbir yere yerleştirilmediğimi gördüm. Ancak, tercih ettiğim hemşirelik bölümlerine benden daha düşük alanların yerleştirildiği incelendiğinde görülecektir. 2013 ÖSYM tercihlerimde, İnönü (İ.Ö.), Fırat, Muğla Koçman, Muğla Fethiye , Namık Kemal, Sinop, Ahi Evran (İ.Ö.), Kırklareli, Artvin Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik bölümlerini tercih etmeme rağmen 275.11790 puanım da olduğu halde, bu bölümlere daha düşük puan alan kişilerin yerleştirildiğini tercih kılavuzunun incelenmesi sırasında görülecektir.”

        Dershane öğretmenleri de yerleştirme sonuçlarında bir yanlışlık olduğunu düşündüklerini belirterek, "Öğrencimiz 275 puanla yerleşemezken, 251 puan alanların bu bölümlere yerleştiğini tercih kılavuzunu incelememizde tespit ettik. Sonuç itibariyle ÖSYM’ye başvurarak yanlışlığın giderilmesini talep ettik ve düzeltme yapılmasını bekliyoruz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.