Dolar 34,1371
%0.08
Euro 38,2513
%0.22
Altın 2.916,250
%0.06
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üniversiteden eyleme giden öğrencilere mazeretsiz sınav hakkı

Üniversiteden eyleme giden öğrencilere mazeretsiz sınav hakkı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ), kentteki Gezi Parkı eylemlerine katılan ve bu nedenle bugün başlayan finallere giremeyecek öğrencilere mazeretsiz bir sınav hakkı verilmesine karar verdi. Bu karara göre, Anadolu Üniversitesi’nde eğitim...

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 14:37
Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ), kentteki Gezi Parkı eylemlerine katılan ve bu nedenle bugün başlayan finallere giremeyecek öğrencilere mazeretsiz bir sınav hakkı verilmesine karar verdi. Bu karara göre, Anadolu Üniversitesi’nde eğitim gören ve kentte hala devam eden Gezi Parkı eylemlerine katılan öğrenciler, girmedikleri final sınavlarına daha sonra mazeret göstermeksizin girebilecek.

Üniversitede görevli bir öğretim görevlisi, senatonun aldığı bu kararı sosyal paylaşım sitesi ‘Facebook’ adresinden duyurdu. Rektörlükten yapıldığı belirtilen duyuruda, "Üniversitemiz Senatosu'nun 05 Haziran 2013 tarih ve 4/7 No'lu kararı ile 2012-2013 öğretim yılı bahar yarıyılında final sınavına girmeye hak kazanmış ancak final sınavına giremeyen lisans-önlisans öğrencilerine (Açıköğretim sistemine göre eğitim-öğretim yapan fakülteler hariç) bir kereye mahsus olmak üzere, herhangi bir mazeret aranmadan 08-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında bir mazeret sınav hakkı verilmesi kararlaştırılmıştır.” denildi. Söz konusu duyurunun altında Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü ifadesinin yazılı olması ve rektörlüğün konuya ilişkin açıklamayı basın kuruluşlarına göndermemesi dikkat çekti.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ) okuyan bir grup öğrenci, kentte organize edilen Gezi Parkı eylemlerine katıldıklarından hazırlanamadıkları final sınavlarının ertelenmesi için cuma günü öğleden sonra rektörlüğe yürümüştü. Yunus Emre Kampüsü ana giriş kapısında toplanan eylemci öğrenciler, sloganlar atarak, alkışlar eşliğinde rektörlük binasına kadar gitmişti. Kentte düzenlenen Gezi Parkı eylemlerine katıldıklarını ve bu nedenle de önümüzdeki günlerde yapılacak final sınavlarına hazırlanamadıklarını belirten eylemci öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Davut Aydın ile görüşerek sınavların ileri tarihe ertelenmesini istemişti.
Eylemci öğrencilerden oluşan 5 kişi, Rektör Aydın yerine aralarında rektör yardımcılarının da olduğu üniversite yönetimi ile görüşmüştü. Eylemci öğrenciler adına görüşen 5 kişi, "Son günlerde Gezi Parkı eylemleri kentimizde de yapılıyor. Biz de bu eylemlere katılıyoruz. Eylemlere katıldığımızdan final sınavlarına hazırlanamıyoruz. Bu nedenle final sınav tarihlerinin ileri bir tarihe ertelenmesini istiyoruz." diyerek taleplerini iletmişti.

Üniversite senatosu eylemci öğrencilerin bu talebini görüşerek karara bağladı. Alınan bilgiye göre, Üniversite Senatosu, kentteki Gezi Parkı eylemlerine katılan ve bu nedenle bugün başlayan finallere giremeyecek öğrencilere mazeretsiz bir sınav hakkı verilmesine karar verdi. Bu karara göre, Anadolu Üniversitesi’nde eğitim gören ve kentte hala devam eden Gezi Parkı eylemlerine katılan öğrenciler, girmedikleri final sınavlarına daha sonra mazeret göstermeksizin girecek.

Üniversite senatosunun aldığı bu kararı öğrencilere ve kamuoyuna üniversite yönetimi yerine öğretim görevlilerin sosyal medya üzerinden duyurması ve üniversiteden basına herhangi bir açıklama gönderilmemesi dikkat çekti. Üniversitede görevli bir öğretim görevlisi, senatonun aldığı bu kararı sosyal paylaşım sitesi ‘Facebook’ adresinden duyurdu. Rektörlükten yapıldığı belirtilen duyuruda, "Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü Üniversitemiz Senatosu'nun 05 Haziran 2013 tarih ve 4/7 No'lu kararı ile 2012-2013 öğretim yılı bahar yarıyılında final sınavına girmeye hak kazanmış ancak final sınavına giremeyen lisans-önlisans öğrencilerine (Açıköğretim sistemine göre eğitim-öğretim yapan fakülteler hariç) bir kereye mahsus olmak üzere, herhangi bir mazeret aranmadan 08-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında bir mazeret sınav hakkı verilmesi kararlaştırılmış olup, söz konusu öğrenciler istekleri halinde akademik takvimde belirlenen tarihlerde bütünleme sınavına da girebilecektir." ifadeleri kullanıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.