Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ünlülerin yer aldığı 'kadına şiddet' fotoğrafları uşak’ta

Ünlülerin yer aldığı 'kadına şiddet' fotoğrafları uşak’ta

FOTOĞRAF sanatçısı Ümit Karalar, 40 fotoğraftan oluşan 'Kadına Yönelik Şiddete Hayır' fotoğraf sergisini Uşak Üniversitesi Sanat Galerisi'nde açtı. 50'ye yakın ünlü kadın sanatçının, 'kadına yönelik şiddete hayır' demek için paz verdiği Ümit Karalar, "Farkındalık yaratmlak için bu çalışmayı yaptık" dedi.

  • Ege Postası
  • 08.03.2013 - 20:46
UŞAK-  Deniz Çakır'dan Münire Apaydın'a Doğa Rutkay'dan Begüm Birgören'e kadar birçok ünle kadın, yapılan makyajla şiddet görmüş kadının çaresizlik ifadesini yüzlerine ve Ümit Karalar'ın objektifine yansıttı. Karalar'ın çektiği bu fotoğraflardan oluşan Uşak'taki serginin açılışına, Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden'in eşi Yeşim Erden, Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram, Belediye Başkanı bağımsız Ali Erdoğan ve eşi Aysun Erdoğan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Çelebioğlu ve protokol üyeleri katıldı.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, toplumun tüm kesimlerinde kadına yönelik şiddet olduğunu belirtti. Çelik, "Üniversiteler verdikleri eğitim ve yaptıkları akademik çalışmalarla toplumsal sorunların çözümüne katkı sağlamaktadır. Uşak Üniversitesi her türlü şiddete karşıdır. Üniversiteler baskı ve şiddetin olmaması gereken yerlerdir ve düşüncelerin rahatlıkla konuşulabildiği kurumlardır. Şiddetin olduğu yerde özgürlük olmaz. Uşak Üniversitesi olarak kadına yönelik şiddete dikkat çeken böyle bir sergiye ev sahipliği yapmaktan gururluyuz" dedi.

ŞİDDET YÜZÜNDEN HER GÜN ÜÇ KADIN HAYATINI KAYBEDİYOR

Marmara Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi olan Ümit Karalar, geliştirdiği projede 50'ye yakın kadın ünlünün objektif karşısına geçerek, abartılmayan plastik makyajla mimiklerde şiddetin kadında yarattığı duygusal çöküntüyü ve çaresizliği objektifinden topluma aktardığını ifade etti. Fotoğraf sergisinde kadının fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik açıdan zarar görmesine yol açan, temel hak ve özgürlüklerini kısıtlayan derin toplumsal yaraya dikkat çekmek istediğini belirten Karalar, "Toplumun kadına uyguladığı şiddetin yanında kadının kendine uyguladığı şiddet de var. Çektiğim fotoğraflarla kadının kendisine uyguladığı şiddete de dikkat çekmek istedim. Kendimizi şiddete maruz kalan kadınların yerine koyarak farkındalık yaratmak ve uygulanan şiddetin gün yüzüne çıkması sağlamak için bu çalışmayı yaptık. Toplumumuzda şiddet her zaman saklanıyor. Oysaki saklamak yerine bu durumu gün yüzüne çıkarmalıyız. Şiddet yüzünden her gün üç kadın hayatını kaybediyor. Bu tür sosyal sorumluluk projeleri ile kadına şiddete hayır diyelim ve farkındalık yaratalım" dedi.

'Kadına Yönelik Şiddete Hayır' konulu fotoğraf sergisi bir hafta boyunca Uşak Üniversitesi Sanat Galerisi'nde açık kalacak. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.