Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla'da 2.dalga FETÖ operasyonunda 7 kişi tutuklandı

Urla'da 2.dalga FETÖ operasyonunda 7 kişi tutuklandı

İzmir'de Urla Cumhuriyet Başsavcısı Utku Salih Dinçer’in yürüttüğü FETÖ/PDY'ye yönelik ikinci dalga operasyonda, aralarında DYP eski İlçe Başkanı Osman Zeytin ile AK Parti eski Belediye Meclis Üyesi Eren Gökdağ'ın da bulunduğu 7 kişi tutuklanırken, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Urla'da 2.dalga FETÖ operasyonunda 7 tutuklama

  • Ege Postası
  • 17.08.2016 - 16:05

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün yöneticisi, üyesi olmak, terör örgütü adına faaliyetlerde bulunmak, terör örgütüne eleman temin etmek, maddi destek ve finans sağlamak soruşturması kapsamında 9 kişinin evine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Urla Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonda örgüte finansman destek sağlayan 9 kişi, ifadeleri alındıktan sonra Urla Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelileri sorgulayan savcılık 9 kişiyi tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderdi.

Şüphelilerin ifadelerini alan Sulh Ceza Hakimi Emin Dörtyaman, aralarında DYP eski İlçe Başkanı esnaf Osman Zeytin, elektrikçilik yapan AK Parti eski Belediye Meclis Üyesi Eren Gökdağ, havuz işletmecisi Bülent Özgür'ün de bulunduğu 7 kişiyi tutuklarken, 2 kişiyi adli kontrol şartı ile serbest bıraktı. 

Urla'da, FETÖ/PDY'ye yönelik ilk operasyonda gözaltına alınan 34 kişiden 26'sı tutuklanırken, 4'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 8 şüpheli ise serbest bırakılmıştı. 

İzmir'de gözaltına alınan işadamları adliyeye sevk edildi

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, FETÖ'ye finansal destek sağladığı ileri sürülen işadamlarından Kuyumcu Şeref Sipahi'nin de aralarında bulunduğu 11 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 2'si kadın 11 kişi işlemlerin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi. 

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcılığı, FETÖ'ye finansal destek sağladıkları iddia edilen işadamları Şeref Sipahi ve Recep Güneş ile birlikte 11 kişi hakkında gözaltı ve yakalama kararı verdi. Polis, İşadamı Şeref Sipahi, mal varlığına el konulmasına engel olmak için mal varlığını bir yakınına devretmek isterken yakaladı. Gözaltına alınan işadamları Şeref Sipahi ve Recep Güneş ile birlikte 2'si kadın 11 kişi sorgulanmak üzere Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis, işadamı Şeref Sipahi'nin sahibi olduğu Çiğli'deki iki kuyumcu dükkanına da yaklaşık 15 kilo altına el koydu, işyerini kapattı. Emniyette işlemleri tamamlanmasının ardından aralarında işadamları Şeref Sipahi ve Recep Güneş'in de bulunduğu 2'si kadın 11 kişi adliyeye sevk edildi. Adliyeye getirilen şüpheliler, sağlık kontrolü ardından, olayı soruşturan cumhuriyet savcısına ifade vermeye başladı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.