Dolar 34,2783
%0.33
Euro 37,5305
%0.02
Altın 2.929,850
%1.4
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uşak Üniversitesi Rektörü Çelik, UBATAM’da incelemelerde bulundu

Uşak Üniversitesi Rektörü Çelik, UBATAM’da incelemelerde bulundu

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Uşak Üniversitesi Bilimsel Analiz ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (UBATAM) incelemelerde bulundu. Yeni alınan cihazlar hakkında UBATAM’da Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof....

  • Ege Postası
  • 26.06.2013 - 11:17
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Uşak Üniversitesi Bilimsel Analiz ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (UBATAM) incelemelerde bulundu.

Yeni alınan cihazlar hakkında UBATAM’da Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Soykan, Uzman Yusuf Ersoy ve Kimyager Süleyman Gökçe’den bilgi alan Rektör Çelik, kurulumu devam eden cihazların Türkiye’deki sayılı kimyasal analiz cihazlarından olduğuna dikkat çekti. Cihazların kullanımı hakkında eğitim verecek firma yetkilisi ile de görüşen Rektör Çelik, "Önümüzdeki hafta cihazların kullanımına dair uzman arkadaşlarımıza firma yetkilisi eğitim verecek. UBATAM’a alınan yeni cihazlar gıda, çevre, su, toprak analizleri ile tekstil analizlerinde kullanılacak. Bu cihazların maliyeti 1 milyon 150 liradır. Her türlü molekülü analiz edecek cihazlara sahibiz. Su, atık su, toprak ve gıda örneklerindeki Al (Alüminyum), B (Bor),Ba (Baryum), Ca (Kalsiyum), Cd (Kadmiyum), Co (Kobalt), Cr (Krom),Cu (Bakır), Fe (Demir), K (Potasyum), Li (Lityum), Mg (Magnezyum), Mn (Mangan), Na (Sodyum), Ni (Nikel), Pb (Kurşun),Zn (Çinko), Hg (Civa), As (Arsenik), Se (Selenyum), Bi (Bizmut), Sb (Antimon), Sn (Kalay), Te( Tellür) elementlerini eser, minör ve majör konsantrasyon düzeylerinde ve aynı anda ppb seviyesinden yüzde seviyesine kadar analizine imkan tanıyan hızlı bir tekniktir. LC-MS/MS tekniğinde yaş sebze ve meyvelerde, yağlı tohum ve tahıllarda, bal’daki pestisit miktarı, süt ve süt ürünlerinde Melamin Tayini, Aminoasit ve ilgili bileşiklerin miktar tayini, Nitrofuran metabolitlerinin analizi, Nitroimidazol gruplarının analizi (süt-bal-yem-yumurta), idrarda organik asitlerin tayini, Fenilketanuri tayini, (kuru kan örneği), biyolojik sıvılarda amino asit tayini, Plazma ve serumda homosistein tayini, Sülfonamit grubu tayini (süt-bal-yem), Tetrasiklin grubu tayini ( süt-bal-yem), B-Laktam grupları tayini ( antibiyotik kalıntılarda), Aflatoksinlerin tayini, Kloramfenikol grubu tayini (bal-süt-yem-doku), Histaminlerin tayini, Mikotoksinlerin tayini yapılabilmektedir. Ayrıca GC/MS sistemi ile yağ asitleri analizleri yapılabilmektedir." dedi.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik yaptığı incelemelerde ayrıca UBATAM’ın ihtiyaçları konusunda da bilgi aldı. Rektör Çelik, "Merkezimizin kısa sürede akretide çalışmaları tamamlanacak ve döner sermaye işletmesi yoluyla şehrimizden ve bölgemizden gelen ihtiyaçları karşılayacak konuma ulaşacak, araştırma yapan akademik personelimizin çalışmalarında da alt yapı ihtiyacını karşılayacak." bilgilerini verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.