Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9233
%0.39
Altın 2.921,960
%-0.26
Bist-100 9.236,00
%-1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uşak Üniversitesi’nde 'Dünyada Türkçe' çalıştayı düzenlendi

Uşak Üniversitesi’nde 'Dünyada Türkçe' çalıştayı düzenlendi

Uşak Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi tarafından, Dünyada Türkçe Çalıştayı düzenlendi. Mustafa Kemal Paşa Anfisi'ndeki çalıştaya Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hayati Develi, Osman Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi...

  • Ege Postası
  • 30.04.2013 - 15:33
Uşak Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi tarafından, Dünyada Türkçe Çalıştayı düzenlendi. Mustafa Kemal Paşa Anfisi'ndeki çalıştaya Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hayati Develi, Osman Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Boz, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kara, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürer Gülsevin ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celal Demir katıldı.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, burada yaptığı konuşmada çözüm sürecine ilişkin değerlendirmede bulundu: “Ülkemize bahar geldi, artık yeniden bir dirilişi yaşıyoruz. Hem mevsim olarak bahar geldi hem de sosyal olarak bahar geliyor, gümbür gümbür bir baharı yaşıyoruz. Milli birlik ve kardeşlik projesinin hayata geçirilme süreci yaşanıyor. Proje kapsamında devam eden barış sürecine, üniversitelerin de katkı sağlaması gerekiyor. Üzerimize düşeni yapmalıyız. 30 yıldır devam eden kardeş kavgasının bitirilmesi için üniversiteler maalesef hiçbir tez üretemedi, aksine kardeş kavgalarının birer oyuncağı oldu. Üniversiteler, barış için sıfır düzeyde bilimsel katkı üretmiş. Sadece askeri ve güvenlik raporları ortaya koyulmuş. Bunu bir özeleştiri olarak görüyoruz. Üniversitelerin güvenlik eksenli bir bakış açısı dışında sosyolojik açıdan da sorunların çözümüne katkı yapması ve tez ortaya koyması gerekiyordu. Biz ülke olarak bu 30 yıllık süreçte güvenlik içerikli sürekli birtakım resmi tezler tutturduk. Sonuç olarak terör nedeniyle 400 milyar dolar maddi kaybımız var. Manevi kaybımız ise maddi kayıptan daha ağır.”

Yunus Emre Enstitüsü ve faaliyetleri konusunda Prof. Dr. Develi’nin sunumunun ardından söz alan Doç. Dr. Demir, Türkçenin anadil olarak öğretimi, Prof. Dr. Kara, "Türkoloji’nin Kanat Uçları’nda: Bir Romanın Doğuşu" konularında açıklamalarda bulundu. İkinci oturumda söz alan Prof. Dr. Boz ise "Türkçenin Ömrü Ne Kadar'" konulu bir sunum yaptı. Prof. Dr. Gülsevin de Türklerde dil birliği konusunda bilgi verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.