Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uşak'ta 60 adrese 'Paralel Yapı' operasyonu: 22 gözaltı

Uşak'ta 60 adrese 'Paralel Yapı' operasyonu: 22 gözaltı

UŞAK'ta polis ve jandarma, 'Paralel Yapı'yla ilişiği olduğu öne sürülen 60 işyeri ve eve operasyon düzenledi.

  • Ege Postası
  • 14.10.2015 - 13:40
Uşak İl Jandarma Komutanlığı ile Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bu sabah saat 05.30'da, 'Paralel Yapı'yla ilişiği olduğu öne sürülen 60 işyeri ve eve eş zamanlı operasyon düzenledi. Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrika ve çeşitli işyeriyle birlikte bir avukatlık bürosu ile işadamlarına ait konutlarda arama yapıldı. Aramalarda evraka el konulduğu ve incelenmek üzere emniyete götürüldüğü kaydedildi. 


22 GÖZALTI
Uşak'ta polis ve jandarma tarafından 'Paralel Yapı'yla ilişkisi olduğu öne sürülen adreslere yapılan baskınlarda 22 kişi gözaltına alındı. Uşak Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Hizmet Binası, OSB içindeki bazı fabrikaların yanı sıra; işyerleri, dernekler ve eğitim kurumlarında arama yapıldı. Operasyonun diğer ayağının da İstanbul olduğu ve yurtdışı bağlantı konusunun da araştırıldığı belirtildi. 41 kişiye yönelik yapılan operasyonda, Uşak'ta 6 kişinin daha arandığı kaydedildi. 

"YAPILAN AÇIKÇA BİR ALGI OPERASYONUDUR"
Uşak Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'ne götürülen zanlıların avukatı Ali Osman Gürmen ve Halil Çetin, emniyete gelerek bilgi aldı. Emniyet çıkışında açıklama yapan Avukat Ali Osman Gürmen, gözaltı işlemlerinin 'paralel devlet yapılanması' ve 'Fethullahçı terör örgütü' adı altında yapıldığını ifade etti. Gözaltına alınanlar hakkında terör örgütüne yardım ve yataklık suçlamasının olduğunu kaydeden Avukat Gürmen, "Dosya içeriği ne yazık ki gizli. Bu nedenle detaylı bilgiye ulaşamıyoruz. Yapılan açıkça bir algı operasyonudur. Operasyonlarda şirketler de dahil 41 kişinin adı geçiyor. Şu anda 22 gözaltı var" dedi. 

"BİR SENARYO YAZILMIŞ, SÖZDE BİR ÖRGÜT YARATILMIŞ"
Bir diğer müdahil Avukatı Halil Çetin, "Ülkemizde 7 Haziran sürecinden sonra yaşanan terör olaylarını çözmesi gereken insanlar, terör belasıyla uğraşmak yerine işlerini güçlerini bırakıp ülkemizin ve Uşak'ın işadamlarına, eğitim kurumlarına, hayır kurumlarına karşı ciddi bir algı operasyonu yaptı. Uşak Sulh Ceza Hakimliği, sözde paralel yapı denen uyduruk bir örgüt varmış, bu örgüte karşı arama kararı vermiş. Yapılan operasyonlarda işadamlarımızın evlerine ve işyerlerinde hukuka aykırı olarak aramalar yapıldı. Aynı şekilde eğitim kurumlarının müdürlerinin evlerinde ve çeşitli derneklerde aramalar yapıldı. Şu anda 22 kişi gözaltına alındı. Yurt dışında ve şehir dışında olan işadamları var. Onlar da geldiklerinde ifadelerini verecekler. Soruşturmaya bakıldığında hayali suçlamalar var. Bir senaryo yazılmış, sözde bir örgüt yaratılmış. İşadamları ve dernek yöneticilerine, makul şüphe üzerine, hukuka aykırı bir şekilde gözaltı kararı verildi" dedi. 



YAKINLARI EMNİYETİN ÖNÜNDE
Emniyet önünde, şüphelilerin yakınlarının bekleyişi sürüyor. Şüpheli yakınlarından bazıları, "Sabah 06.00'da evimizin zili basıldı ve polis geldi. Her yeri didik didik aradılar. Evde bulunan Fethullah Hoca'ya ait vaaz CD'leri ve kitaplarını alarak gittiler" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.