Dolar 34,2116
%-0.03
Euro 37,5338
%0.15
Altın 2.880,080
%0.36
Bist-100 9.135,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üsküplü 615 çocuk, sünnet edildi

Üsküplü 615 çocuk, sünnet edildi

Bursa Osmangazi Belediyesi ile Ensar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Makedonya’nın başkenti Üsküp’te ortaklaşa gerçekleştirdikleri geleneksel sünnet şöleninde, Makedonya’da yaşayan Müslüman ailelere mensup 615 çocuk erkekliğe ilk...

  • Ege Postası
  • 04.08.2013 - 13:56
Bursa Osmangazi Belediyesi ile Ensar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Makedonya’nın başkenti Üsküp’te ortaklaşa gerçekleştirdikleri geleneksel sünnet şöleninde, Makedonya’da yaşayan Müslüman ailelere mensup 615 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.

    Ensar Kültür ve Dayanışma Derneği ile ortaklaşa düzenlenen ve Makedonya’da yaşayan Türk, Arnavut ve Makedon ailelere mensup çocukların sünnet ettirildiği geleneksel sünnet şöleni, büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. Sünnet şölenine, daha önce sünnet ettirilen 615 çocuk ve aileleri ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Belediye Başkan Vekili İsmail Kuş, Çayır Belediye Başkanı İzet Mexhiti, TİKA Üsküp Ofis Koordinatörü Doç. Mahmut Çevik, Büyükelçilik 3. Katibi ve Üsküp Din Hizmetleri Müşaviri Seyfettin Ersoy, Ensar Derneği Başkanı ve Çayır Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Süleyman Baki, çeşitli dernek ve STK yöneticileri, sünnet edilen çocukların aileleri ve Üsküp halkı katıldı.

    Törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Makedon ve Türk halklarının yüzyıllar boyunca Balkan coğrafyasında birlikte ve kardeşçe yaşadığını söyledi. Osmangazi nüfusunun önemli bir kısmını Balkanlardan göç eden Türklerin oluşturduğunu, bu nedenle tüm Balkan coğrafyası ile güçlü akrabalık bağlarının bulunduğunu ifade eden Dündar, “Bizler, Osmangazi Belediyesi olarak Ramazan ayında Bursa ve Bursa dışında, Özelikle Balkanlarda kardeş belediyelerimizle birlikte bir çok etkinlik gerçekleştiriyoruz.” dedi.

    Ramazan ayının coşkusunu, heyecanını, bolluk ve bereketini hep birlikte yaşamak istediklerini, Balkan ülkelerinde düzenledikleri bu tür etkinliklerin çok daha derin bir mana ifade ettiğini dile getiren Başkan Dündar, “Bizler, kardeş şehirlerimiz ve buralardaki Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte birçok değişik proje yürütüyoruz. Burada da, Ramazan öncesi yapılan sünnet etkinliğimizin finalini gerçekleştiriyoruz. 615 çocuğumuz, dini inancımız gereği sünnet ettirdik. Bu etkinliğimiz, bizim Makedonya’da gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projelerimizden sadece birisi.” şeklinde konuştu.

    Bu tür sosyal sorumluluk projelerini bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini, ifade eden Başkan Dündar, “Biz yerel yöneticilerin, tecrübe paylaşımı yoluyla hayata geçirdiği projeler, oluşturduğumuz dostluk ve kardeşlik ortamı, ülkelerin genel manadaki yöneticilerine yön vermiş oluyor. Ülkeler arası, hatta bölgesel dostluk, kardeşlik ve işbirliğinin gelişmesine de çok önemli katkı sağlıyoruz. Bu gün burada yaşanan ekstra heyecan ve, bu heyecanın yaşanmasına katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

    Yapılan konuşma ve duaların ardından, Üsküp, Radovij, İştip, Usturumca, Vinitza, Koçana, Pirlepe ve Kratova şehirlerinde sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler veridi. İftar sonrası Yeniyol, Emin Duraku ve İbe Pali Kuka folklor grupları, sahneledikleri gösterilerle katılımcıları coşturdu. Makedonya’da yaşayan Müslüman ailelere mensup 650 çocuğun erkekliğe ilk adımı attığı şölen, havai fişek gösterisi ile sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.