Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uzundere buluşması

Uzundere buluşması

Başkan Aziz Kocaoğlu, heyelan tehdidi altındaki Kadifekale’den Uzundere’ye taşınan vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

  • Ege Postası
  • 19.11.2012 - 10:43
İZMİR-  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Kadifekale’deki heyelan bölgesinden Uzundere’deki konutlara taşınan vatandaşları ziyaret etti. Bürokratlarıyla birlikte Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Kadifekale  Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği’nin davetlisi olarak gittiği Uzundere’de mahalle sakinlerinin dertlerini dinleyen Başkan Kocaoğlu, sorunları da yerinde tespit etti.

Kadifekale  Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Salih Erkek ile Uzundere Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mucip Uludağ’ın  kendisine ilettiği sıkıntıları tek tek not alan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kadifekale heyelan bölgesinden Uzundere konutlarına taşınma sürecini özetledi. Söz konusu bölgenin boşaltılmasının ardından Topaltı İlköğretim Okulu’nun yanında bir heyelan tehlikesi yaşandığını da hatırlatan Başkan Kocaoğlu, bölgeyi boşaltma kararı almakta ne kadar haklı çıktıklarını belirtti. Zaman zaman boşaltılan bölgeye dair ‘zenginler oralara villalar yapacak’ gibi asılsız söylentiler yayıldığını ifade eden Başkan, “O günden bugüne, namus ve şeref sözü verdim ki, bir kişi oraya bir çivi çakarsa bedelini ödeyeceğim. Benim yalan dolanla işim yok” dedi.

 

Sosyal tesisler geliyor

Uzundere’deki mahalle sakinlerinin midye tesisi isteklerine olumlu yanıt veren Başkan Aziz Kocaoğlu, ayrıca otobüs seferlerinin de sıklaştırılacağını müjdeledi.

Bölgeye sosyal tesisler yapmak için gerekli ruhsat işlemlerinin önümüzdeki hafta içinde tamamlanacağını belirten Başkan Kocaoğlu, “Ruhsat işlemlerinin ardından ihaleye çıkacağız. Buraya semt merkezi, meslek edindirme kursları düzenlenmesi için kurs merkezi, çok amaçlı salon ile yürüyüş ve dinlenme alanları yapılacak. Sosyal tesisler 6 ay sonra tamamlanacak” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.