Dolar 34,2263
%-0.04
Euro 37,5888
%-0.11
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vahit Bingöl: Merhum Özal'ı unutmayacağız

Vahit Bingöl: Merhum Özal'ı unutmayacağız

Vahit Bingöl, Türkiye'nin demokratikleşmesinde ve modernleşmesinde önemli yer tutan merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın boşluğunun doldurulamadığını belirtti. Eski Anavatan Partisi (ANAP) Erzurum il başkanlarından Vahit Bingöl, Bingöl,...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 17:34
Vahit Bingöl, Türkiye'nin demokratikleşmesinde ve modernleşmesinde önemli yer tutan merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın boşluğunun doldurulamadığını belirtti.

Eski Anavatan Partisi (ANAP) Erzurum il başkanlarından Vahit Bingöl,
Bingöl, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünün 20. yılı dolayısıyla açıklama yaptı. Bürokrasideki başarı çizgisini siyasette de devam ettiren merhum Özal'ın halkıyla bütünleştiğini ifade eedn Bingöl, devlet felsefesini, 'Devlet hizmet aracıdır, baskı aracı değildir' olarak nitelendirdi.

Bingöl, açıklamasınd aşunları ifade etti: "Merhum Cumhurbaşkanımız, büyük devlet adamı Özal, 'Benim iki gömleğim var; biri bayramlık, diğeri idamlık' diyerek; girişimci, büyük reformcu tavrını ortaya koymuştur. Toplumun çeşitli kesimleriyle, çocuklarla, gençlerle, sanatçılarla, sporcularla ilişki kurmasını becerebilen ender kişilerden biri olmuştur Turgut Özal. O halktan yana olan bir liderdi. Onun kafasında devlet, bir hizmet aracı idi, bir baskı aracı değil. Halkının moral değerlerini yakından bilen, modernlikle dindarlığı bağdaştırmış, demokrat bir liderdi. İnanç kimliğiyle evrensel değerleri uzlaştırdı; Türk milletine, 'iman, özgürlük ve bilimin ışığında kendi kapasitesini keşfetme imkanını' yeniden sağladı. Ekonomide, yönetimde ve siyasette yaptığı, devrim diyebileceğimiz zihniyet ve uygulama değişiklikleriyle; yıllardan beri durağanlığın esiri olmuş, adeta kendi içine kapanmış, açıklıktan ve şeffaflıktan korkar hale gelmiş, kompleksleri altında ezilen Türk insanını kendine getirmiş, önünde yeni ufuklar açmıştır. Ne yazık ki ondan sonra, bu geniş görüşün devamı getirilememiş ve hızla geriye gidilmiştir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.