Dolar 34,2494
%0.31
Euro 37,8131
%0.11
Altın 2.924,300
%0.29
Bist-100 8.898,00
%-1.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Cengiz: Mardin'in eğitim seviyesini yükselteceğiz

Vali Cengiz: Mardin'in eğitim seviyesini yükselteceğiz

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, öncelikli hedeflerinin Mardin’in eğitim seviyesini yükseltmek olduğunu kaydetti.Mardin’de göreve bir ay önce başladığını belirten Vali Dr. Ahmet Cengiz, şehrin farklı kültürleri ve dinleri ile bir hoşgörü...

  • Ege Postası
  • 06.07.2013 - 14:52
Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, öncelikli hedeflerinin Mardin’in eğitim seviyesini yükseltmek olduğunu kaydetti.

Mardin’de göreve bir ay önce başladığını belirten Vali Dr. Ahmet Cengiz, şehrin farklı kültürleri ve dinleri ile bir hoşgörü kenti olduğunu söyledi.
Asırlardır Mardin’de Kürdü, Türkü, Arabı, Süryanisi, Ermenisi, barış ve hoşgörü içinde birlikte kardeşçe yaşamayı bildiğini belirten Vali Cengiz, "Bin yıl önce medreselerde verilen ilim ve bilimle Mardin, önemli bilim adamları ve alimler yetiştirmiştir.” dedi. Bu kadar zengin bir kültüre sahip olan Mardin’in geleceğin gençlerini yetiştirmek için öncelikli hedefinin eğitim kalitesini yükseltmek olması gerektiğini belirten Vali Cengiz, şunları söyledi: "Eğitimin hayat boyu devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Eğitim aileden başlar ve okullarda devam eder. Burada bize emanet edilmiş çocuklarımıza, öğrencilerimize sevgimizi vermeliyiz. Bir işadamı bir okul yaptırabilir, bir öğretmenin bu okulu yapacak maddi geliri olmadığına göre, sevgi binası inşa edip öğrencilerine doğru ile eğriyi; siyah ve beyaz gibi ayırt etmesini sağlamalıdır. Öğretmenlerimiz eğitimin ölçütü için Türkiye ortalamasına bakacak. Başarı grafiğimizi Türkiye ortalamasının sıfır noktası olarak kabul ediyoruz. Türkiye ortalamasının altında değerler eksi değerler olarak belirlenecektir. Bu nedenle önümüzdeki eğitim yılı için öğretmenlerimiz ile birlikte hareket edip öğrenci seviyesini yükseltmek için çaba sarf edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.