Dolar 34,2063
%0
Euro 37,8183
%0.12
Altın 2.917,000
%-0.43
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Mutlu’dan müdahale uyarısı: Alana gelişleri tamamen durduracağız

Vali Mutlu’dan müdahale uyarısı: Alana gelişleri tamamen durduracağız

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yarın Taksim Meydanı’nda miting yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Meydana yürümek isteyen bütün gruplara müdahale edileceğini ifade eden Vali Mutlu, halka çağrı yaparak, kutlama için hiç kimsenin...

  • Ege Postası
  • 30.04.2013 - 12:31
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yarın Taksim Meydanı’nda miting yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Meydana yürümek isteyen bütün gruplara müdahale edileceğini ifade eden Vali Mutlu, halka çağrı yaparak, kutlama için hiç kimsenin Taksim’e gelmemesini istedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte Taksim Gezi Parkı’nda 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Taksim ve çevresinde yarın geniş güvenlik önlemi alınacağını dile getiren Mutlu, “Yarın Taksim alanı ve bu alana ulaşan geniş güzergahlar üzerinde emniyet teşkilatımızın geniş güvenlik tedbirleri olacaktır. Bu tedbirler nedeniyle yollarda almış olduğumuz ulaşımı engelleyici hususlar medya ile paylaşılacaktır.” dedi.

Sadece çelenk koyma ve sendika temsilcilerinin Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakma törenine izin vereceklerini anlatan Mutlu, şunları söyledi: “Çelenklerin 1 Mayıs’ta Atatürk Anıtı’na bırakılması başta olmak üzere Kazancı yokuşunda 1977 yılında vaku bulan acı olayların anma vesilesi ile sembolik törenlerin yapılmasını ifade ettik. Bunları yarın yapmayı arzu edecek gruplara sendika temsilcilerine müsaade etmek suretiyle gerçekleştireceğiz. Ama meydanda toplanmaya izin kesinlikle verilmeyecektir. Bu nedenle değerli halkımızın güvenlik güçlerine yardımcı olmak amacıyla bu çağrımızı dikkatle değerlendirmelerini ve bizlere yardımcı olmalarını yürekten arzu ediyorum. Bu hususta halkımızın sağ duyusuna güveniyorum. İstanbulluların böylesine riskli bir alanda tertip edilmek istenen bu mitinge iştirak etmeyeceklerine ve bu şehrin valisinin samimi olarak, riskli görülen bu alanda yapılması problemli olan mitinge neden izin vermediğine yürekten inanacağını düşünüyorum. “

Sendika temsilcilerinin orta yol bulmak için Başbakan’dan randevu istediği yönündeki haberleri de değerlendiren Vali Mutlu, “Kesinlikle bu konu ile ilgili farklı bir değerlendirme olmamıştır. Bundan sonraki saat itibariyle de olması söz konusu değildir. Biz bazı sendikaların, ‘son anda da olsa izin verilir’ gibi bir düşünce içinde çağrılarını yapmaya devam ettiklerini duyuyoruz. Böyle bir şey asla söz konusu olmayacaktır, olamaz. Çünkü burada idare edilebilecek, izin verilebilecek, herhangi bir pozisyon olsaydı biz zaten bu izni bugüne kadar verirdik. Bu alanı yarın sabaha kadar güvenlikli bir alan haline getirmek mümkün değildir. Görünen köy kılavuz istemez. Kesinlikle müsaade etmemiz söz konusu değildir.” ifadelerini kullandı.

Mutlu, "Güvenlik önlemleri ile ilgili emniyet teşkilatımız planlamalarını yaptı. Dolayısıyla Beşiktaş, Mecidiyeköy, Taksim gibi bölgelerde çok yoğun bir güvenlik tedbiri alma noktasında miting alanına gelişlerin tamamını durduracağız. Müsaade etmeyeceğiz, güvenli bir alan olmadığı için. Ama buna rağmen bir takım marjinal grupların alana gelme yönünde gayreti olabilir. Geçen yıl bu marjinal gruplar Şişli’de çok yoğun bir şekilde vatandaşlarımızın mal güvenliğini risk ettiler. Bazı dükkanları parçaladılar. İzin verdiğimiz mitingde hiçbir problem olmamasına rağmen gittiler sağı solu darmadağın ettiler. Bu yıl bu vesile ile farklı temayüller içine gireceklerini değerlendiriyoruz. Dolayısıyla bu marjinal gruplara karşı emniyet teşkilatımız her türlü tedbirini aldı. İhtiyaç olduğunda bununla ilgili güç kullanımını da kararlı bir şekilde yerine getirecektir. Dolayısıyla emekçi kardeşlerimizden bir kez daha ricada bulunmak istiyorum; bu marjinal grupların istismarına fırsat vermemek için yarın Taksim Meydanı’na gelmesinler. Bu marjinal gruplara aldığımız güvenlik tedbirleri çerçevesinde müdahalelerimizi yapacağız.Bu müdahaleler içinde sade emekçi kardeşlerimizin sıkıntı çekmemesini mağdur olmamasını arzu ediyoruz. Taksim Meydanı’nı kapatacağız. ” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.