Dolar 34,2919
%0.37
Euro 37,4933
%-0.08
Altın 2.915,210
%0.9
Bist-100 8.964,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Tun: Çanakkale 2015 Ajansı Ankara'da kurulacak

Vali Tun: Çanakkale 2015 Ajansı Ankara'da kurulacak

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü olan 2015'i koordine etmek için Başbakanlık nezdinde bir ajans kurulacağını açıkladı. Eskişehir'e atanan Tuna, Çin gezisi dönüşü bir basın toplantısı...

  • Ege Postası
  • 13.05.2013 - 15:20
Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü olan 2015'i koordine etmek için Başbakanlık nezdinde bir ajans kurulacağını açıkladı. Eskişehir'e atanan Tuna, Çin gezisi dönüşü bir basın toplantısı düzenledi. Vilayetteki toplantıda Çin'de heyet olarak yaptıkları çalışmaları özetleyen Tuna, atanmasıyla ilgili de ilk defa açıklama yaptı. Atamayı hükümetin takdiri olarak değerlendirip saygı duyduğunu belirterek, işleri yeni valinin devam ettireceğini söyledi.

2015 yılı için yeni bir gelişmeyi açıklayan Vali Tuna, Ankara'da Çanakkale 2015 Ajansı kurulacağını söyledi. Tuna, "Bu işin yasal bir zemine oturması gerekiyordu. Ankara'da bir mevzuat çıkıp bir organizasyon yapılması gerekiyordu ki bütçesi olsun. Bütçe olmadan, kaynak olmadan bir şey yapılmıyordu. Buna rağmen kendi bütçemizle, özel sponsorluklarla bir şeyler yapmayı hedefliyorduk, altyapısını yavaş yavaş oluşturmaya başlamıştık." şeklinde konuştu. Ajansta Çanakkale Valisi'nin de bulunacağını kaydeden Güngör Azim Tuna, "Bu konu sadece Çanakkale ile ilgili değil, memleketi ilgilendiriyor. En az dört beş bakanın koordinasyon kurulunda olacağı, yürütme kurulunda da bazı bakanlıkların, en azından müsteşar seviyesinde bulunacağı, Başbakanlık merkezli bir yapı olacak. Çalışmaları koordine edip sevk edecek. Hatırı sayılır bir bütçesi olacak." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.