Dolar 38,4149
%0.2
Euro 43,7601
%-0.02
Altın 4.100,230
%-0.71
Bist-100 9.433,00
%-0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali soruya kızdı, 4 gazeteci gözaltına alındı

Vali soruya kızdı, 4 gazeteci gözaltına alındı

Sınıra gelerek incelemelerde bulunan Urfa Valisi İzzettin Küçük, gazetecilerin sorularına sinirlenip 4 gazeteciyi gözaltına aldırdı. Emniyette tutulan gazeteciler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

  • Ege Postası
  • 16.06.2015 - 15:00
Sınıra gelerek incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, gazetecilerin sorularına sinirlenince ‘alın bunları’ diye talimat verdi ve polis 4 gazeteciyi gözaltına aldı.
Evrensel gazetesinde yer alan habere göre, valinin açıklamasının ardından Evrensel muhabiri Hasan Akbaş, “Bazı Til Ebyad’lılar Akçakale’de IŞİD’liler bulunduğunu ve tedirgin olduklarını, can güvenlikleri bulunmadığını söylüyor. Bu iddiaya ilişkin bir açıklama yapar mısınız” diye sordu.
Bunun üzerine “Bitti” diyerek soruya yanıt vermeyen vali, polislere gazetecileri işaret ederek ‘alın bunları’ dedi.
Polis, Akbaş, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Pınar Öğünç ile gazeteciler Özlem Topçu ve Deniz Yücel’i gözaltına aldı.
Polis gazetecileri gözaltına alırken, Valilikte basın görevlisi olarak çalışan Arif isimli kişi yüksek sesle “Böyle soru sorulmaz, bunlar ortamı geriyor” diyerek gazetecileri hedef gösterdi. Bunun üzerine sınırdaki bazı kişiler gazetecilerin üzerine yürüdü.
Ancak araya giren vatandaşlar bu kişileri gazetecilere yaklaştırmadı. Gazeteciler Akçakale Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü. 

İfadeleri alınan gazeteciler daha sonra serbest bırakıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.