Dolar 34,2637
%0.04
Euro 37,3387
%-0.14
Altın 2.908,650
%-0.3
Bist-100 8.699,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali yardımcıları ve kaymakamlar kararnamesi İzmir'i de vurdu

Vali yardımcıları ve kaymakamlar kararnamesi İzmir'i de vurdu

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayı ile yayınlanan ve halen çok konuşulan “Valiler Kararnamesi”nin ardından, Resmi Gazete’de yayımlanan “Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi” de yine çok konuşulacağa benziyor. İzmir’de 4 vali yardımcısı ve 10 kaymakamın görev yerleri değişirken, EXPO öncesinde kararın İzmir’e nasıl etkileyeceği ise merakla bekleniyor.

  • Ege Postası
  • 20.07.2013 - 14:58
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yayınlanan kararname doğrultusunda, İzmir’de görev yapan toplam üç vali yardımcısı farklı kentlere atandı. Giden isimlerin yerlerine ise, Aydın Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler ve Bartın Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, Çorum Vali Yardımcısı Hüseyin İçten getirildi. Diğer yandan, Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay’a yakınlığı ile bilinen Tanıtma eski Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı da İzmir Vali Yardımcılığı’na atandı. Giden isimler arasında en dikkat çeken değişiklik ise, Vali Yardımcısı Ardahan Totuk oldu. Diyarbakır’a atanan eski İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın sağ kolu olarak görülen ve vekaleten yerini dolduran Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, Çorum’a tayin olurken, bir diğer önemli isim olan Vali Yardımcısı Fazlı Akgün de Konya Vali Yardımcılığı’na atandı. Yine Ulaştırma alanında görev alan Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt da Yalova Vali Yardımcısı, Sağlıktan Sorumlu Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Trabzon Vali Yardımcılığı görevine atandı.

DÖRT İLÇEDE KRİTİK DEĞİŞİM

İzmir’de değişikliğe giden ilçe kaymakamlıklarda en göze çarpanları ise Karşıyaka, Bornova, Karabağlar ve Bayraklı’da yaşanırken, ikisi yeni kurulan dört ilçenin haricinde metropol dışında da önemli değişiklik yaşandı. Halen yargılanması devam eden eski Emniyet Müdürleri arasında yer alan Hanefi Avcı’nın kardeşi ve Karşıyaka Kaymakamı Emin Avcı, Kayseri Vali Yardımcılığı’na başlayacak ve yerine ise İstanbul Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel gelecek. Karabağlar Kaymakamı Veysel Özgür, Antalya Aksu’ya atanırken, yerine Osmaniye Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç atandı. Bayraklı Kaymakamı Kaan Peker, Manisa Akhisar Kaymakamlığı’na atanırken yerine Kayseri Vali Yardımcısı İsmail Halil Çomaktekin getirildi. Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun, Hatay’ın yeni kurulan ilçesi Defne’ye atandı ve yerine de Isparta Vali Yardımcısı Kadir Canan koltuğa geldi.

İŞTE İLÇE İLÇE DEĞİŞEN KAYMAKAMLAR:

Kalan ilçelerde göze çarpan bir değişiklik yaşanmazken, bir süredir boş olan Foça Kaymakamlığı makamına Kırıkkale Keskin İlçesi Kaymakamı Niyazi Ulugölge atandı. Karaburun Kaymakamı Fatih Aksoy, Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesine giderken, Aksoy’ın yerine Tunceli Mazgirt İlçesi Kaymakamı Engin Yalan getirildi. Diğer atamalar ise şu şekilde oldu; Kiraz Kaymakamı Alparslan Yılmaz’ın yerine Muğla Kavaklıdere Kaymakamı Metin Demirel, Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yüksel’in yerine Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsun, Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal’ın yerine Gökçeada Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’nun yerine Sakarya Erenler Kaymakamı Mustafa Nazmi Sezgin geldi. Seferihisar Kaymakamı Mehmet Şakir Erden ise Konya Ereğli Kaymakamlığı’na atandı.

TOTUK’A İLK TEBRİK AK PARTİLİ SAİT’TEN

Atamalar sonrası twitter hesabı üzerinden konuya dair yorumlarda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, “İzmir vali yardımcısı Ardahan Totuk, Çoruma görevlendirilmiştir. Çoruma iyi hizmetler verir inşallah” diyerek, Çorum’a atanan Vali Yardımcısı Totuk’a tebrikte bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.