Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Valilik tatilciye de ceza kesti

Valilik tatilciye de ceza kesti

İzmir Valiliği’nin kararı sonrasında Hazine’ye devredilen İl Özel İdaresi’ne ait taşınmazların yarattığı paylaşım krizi şiddetlenerek artarken, bütünşehir yasası ile kapsına kilit vurulan idarenin hizmet araçları da mağdur yaratmaya devam ediyor. Bir yanda Valilik tarafından İl Özel İdaresi’nin kararı doğrultusunda ilçe belediyelerine tahsis edilen araçların iade edilmesi istenirken, diğer yanda ise Çeşme Belediyesi ilçedeki vatandaşlara hizmet götürebilmek için yeni temizlik araçları satın alacak.

  • Ege Postası
  • 14.06.2014 - 12:17
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-  Bütünşehir Yasası ile birlikte kapatılan İl Özel İdaresi’nin değeri trilyonlarca lirayı bulan gayri menkullerinin kent genelinde yarattığı tartışma giderek artarken, yine idareye ait taşınır mallar arasında yer alan hizmet araçları ve iş makineleri ise bir başka krizi gündeme getirdi. İzmir Valiliği tarafından şantiyelere iadesi istenen iş makineleri, köyleri ve belde belediyelerinde yaşayan vatandaşların mağduriyetine yol açarken, hizmetlerin devamı için ek tedbirlere giden ilçe belediyeleri ise milyonlarca lira harcayarak ek masrafın altına girmeye devam ediyor. Diğer yandan, “İzmir’in tatil cenneti” olarak da anılan ilçede Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) inşa etmek isteyen yatırımcının önünü açmak için geçtiğimiz hafta acil kamulaştırma kararı alındığını ancak, temizlik araçları ve çöp kamyonlarının belediyeye devredilmediğini hatırlatan vatandaşlar Çeşme’ye ceza kesildiğini belirterek gelişmelere tepki gösterdi.
 
 
SON MAĞDUR ÇEŞME BELEDİYESİ
Tüzel kişiliği kaldırılan Alaçatı Belediyesi'ne ait taşınmazların Diyanet İşleri Başkanlığı'na devri sonrasında şoka uğrayan Çeşme Belediyesi’nde bir başka sıkıntı daha kapıya dayandı. Kapatılan İl Özel İdaresi mallarının halen tartışılan devir işlemi sonrasında Valilik tarafından iadesi istenen iş makinelerinin ilçe belediyelerinde yarattığı “Hizmet krizi” Çeşme’ye de sıçradı. Yaz aylarının başlamasıyla birlikte nüfusu da katlanarak artan ilçede, genişleyen yetki ve sorumluluk sahası ile birlikte hizmet yükü de artan ilçe belediyesi temizlik hizmetleri için birçok ek önleme gitti. Bütünşehir Yasası ile birlikte tasfiye olan İl Özel İdaresi’nin boşta kalan hizmet araçları ve iş makineleri ile ilgili belirsizliği beklemek yerine yeni araç almaya karar veren Çeşme Belediyesi, bu doğrultuda araç parkını yenileyerek hizmet ağını genişletecek.
 
ÇÖP KAMYONLARI KARAYOLLARI’NA DEVREDİLDİ
İl Genel Meclisi’nin tahsis ettiği çöp kamyonları ve iş makineleriyle köylere ve kırsala hizmet götüren birçok ilçe belediyesi, söz konusu araçlarının tahsisinin Valilik tarafından iptal edilerek şantiyelere iadesinin istenmesi neticesinde zor duruma kalırken, benzer bir krizin kapıya dayandığı Çeşme’de ise belediye bir başka çözüm yoluna gitti. İl Özel İdaresi’nin ilçe belediyelerine devredilmeyen ve daha sonra yine Valilik kararı ile Karayolları Müdürlüğü’ne devredilen çöp kamyonları, vidanjörleri ve diğer hizmet araçlarından ümidi kesen Çeşme Belediyesi, merkeze uzak Çiftlikköy, Altınkum ve Alaçatı gibi yerleşim bölgelerinde temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere yeni araç satın alacak.
 
ŞANTİYELERDE KİLİT ALTINDA BEKLEYEN ARAÇLARIN YERİNE ALINACAK
İl Özel İdaresi’ne ait onca araç şantiyelerde kilit altında beklerken, Çeşme Belediyesi ise Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere 3 adet büyük çöp kamyonu, 3 adet küçük çöp kamyonu ve 4 adet de binek aracı satın almak üzere önümüzdeki günlerde Devlet Malzeme Ofisi’nin (DMO) kapısını çalacak. Araç alımını bütçeden karşılayacak olan belediyenin bu hamlesi yazlıkçı vatandaşların karşı karşıya kalacağı olası bir çöp krizini önlerken, ortaya çıkan harcama rakamları ise son günlerde İzmir Valiliği’nin aldığı devir kararı hakkındaki soru işaretlerini yeniden gözler önüne seren bir gelişme oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.