Dolar 34,1843
%-0.06
Euro 37,8762
%0.27
Altın 2.927,670
%-0.06
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Valilik'te havuz problemi çözüldü

Valilik'te havuz problemi çözüldü

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin kapatılan İl Özel İdaresi personelinden bazılarını ihtiyaç fazlası gerekçesiyle geri iade etmeleri Valilik bünyesinde bu hafta toplanan Komisyon toplantısında karara bağlandı. Büyükşehir Belediyesi'nin iade ettiği 18 bürokrattan 8'i kamuyounda "Havuz" adı verilen Devlet Personel Başkanlığı bünyesinde, 10 müdür ise belediyede kaldı. İlçe belediyelerle ilgili iade kararları da masaya yatırıldı.

  • Ege Postası
  • 06.07.2014 - 09:53
İZMİR- İzmir İl Özel İdare'nin kapatılmasından sonra burada çalışan memur, işçi ve geçici işçilerin büyük bölümü Büyükşehir ve ilçe belediyelere aktarıldı. Ancak, belediyeler aktarılan personelin bir kısmını kadro olmaması ve ihtiyaç fazlası gerekçesiyle gerekçesiyle iade kararı aldı. Bu personelin "Havuz" a geri dönmesi ise kriz yarattı. Belediyelerin iade kararları Valilik'te önce alt komisyon tarafından incelendi. İncelemede öncelikle belediyede norm kadroya göre gönderilen bürokrata uygun kadro olup olmadığına bakıldı. Kadro var ise boş olup olmadığı değerlendirildi. Ayrıca, belediyelerin bütçesinin personel için harcayabileceği yüzde 30'luk sınırı aşıp aşmadığı da kriter oldu.

Bu hafta yapılan Komisyon toplantılarında iadelerle ilgili son kararlar alındı. Belediye yetkililerinin de katıldığı toplanlantılarda Büyükşehir Belediyesi'ne gelen 18 bürokrattan iki Genel Sekreter, iki iç denetçi ve dört daire başkanı, kadro olmadığı için havuza iade edildi. Ancak, yeterli kadro bulunduğu için 10 müdür Büyükşehir Belediyesi'nde kaldı.

Bornova Belediyesi'nde iade edilenler listesinde yeralan aralarında iç denetçi, uzman,hemşire, mühendis, tekniker, teknisyen, veri hızlandırma işletmeninin bulunduğu 18 personel belediyede, usta işçi ve çözümleyici iki kişi ise havuzda kaldı. Konak Belediyesi'nde üç müdür belediye kadrolarında kalırken, Seferihisar Belediyesi'nde bir memur havuzda bırakıldı. Menderes Belediyesi'nde ise biri müdür, biri uzman ve dördü işçi olmak üzere 6 personel belediyede, dört mühendes iki teknik ressam ise havuzda kaldı.

Bayraklı'da aralarında mühendis, veri hızlandırma işletmeni, mühendislerin olduğu 11 kişi belediyede, iki personel ise havuzda bırakıldı. Kemalpaşa Beledilyesi'nde altı geçici işçi belediyede çalışacak. Buna karşın bir müdür ve üç işçi havuza gönderildi. Çiğli Belediyesi'nde bir doktor belediyede kalırken bir mimar havuzda bırakıldı. Kınık Belediye'sinde dördü müdür olmak üzere 6 personel havuzda kaldı. Gaziemir'de ise üç personelin belediye, üç personel ise havuzda kalması kararlaştırıldı.Karabağlar Belediyesi'yle ilgili karar bütçe ve kadroyla ilgili bilgi eksikliğinden dolayı alınmadı. Komisyon, karara bağlanmayan personel iadesiyle ilgili önümüzdeki günlerde yeniden toplanacak. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.