Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Valilikten KESK'e şok OHAL yanıtı: Sendikalara miting yasağı!

Valilikten KESK'e şok OHAL yanıtı: Sendikalara miting yasağı!

İzmir'de Pazar günü KESK önderliğinde yapılması planlanan ve birçok sendika ile STK'nın da destek vermeyi planladığı dev mitinge Valilik'ten izin çıkmadı. OHAL sürecini gerekçe gösteren İzmir Valiliği'nin yasak kararına karşı sendikalar durumu eylemle protesto edecek. Valilikten KESK'e şok OHAL yanıtı

  • Ege Postası
  • 08.12.2016 - 14:03

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ülke genelinde bir süredir devam eden olağanüstü hal yasakları ve sıkı yönetim tedbirleri bu kez de İzmir'de kendisini gösterdi. İzmir Valiliği, KESK’in yapacağı Ege Bölgesi mitingini OHAL’i gerekçe göstererek yasakladı.

Sendikalardan mitinge çağrı

VALİLİKTEN PAZAR GÜNKÜ MİTİNGE VETO

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) aldığı genel merkez kararı doğrultusunda Pazar günü düzenleyeceği dev mitinge İzmir Valiliği'nden veto geldi. Sendikaların yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü ve çeşitli derneklerin de destek vereceğini duyurduğu, OHAL uygulamaları ve son dönemdeki kanun hükmünde kararnamelerin protesto edileceği geniş çaplı mitinge izin çıkmadı. KESK İzmir Şubeler Platformu’nun miting başvurusuna yine OHAL gerekçesiyle olumsuz yanıt verildi.

MİTİNG, BİLDİRİ VE AFİŞLERE DE YASAK!

İzmir Valiliği’nden gelen resmi yanıtta 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17'inci maddeleri gerekçe gösterilirken, “Kamu düzenini, genel sağlığı veya başkalarının hak ve özgürlüklerini ciddi bir şekilde bozacak olaylara sebebiyet verebileceği değerlendirildiğinden, gerçekleşmesi muhtemel, istenmeyen ve telafisi olmayan olayların meydana gelmesini önlemek amacıyla” taleplere ret yanıtı verildiği açıklandı.

MİTİNG YERİNE PROTESTO EYLEMİ YAPILACAK

Valilik, konuyla ilgili stant açılmasını, afiş, pankart asılmasını ve bildiri dağıtılmasını da yasakladı. Gelişmelerin ardından, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri yasağı protesto etmek için 11 Aralık Pazar günü 12:30’da Cumhuriyet Meydanı’nda mitingin yerine basın açıklaması yapma kararı aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.