Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vapur seferlerine lodos engeli

Vapur seferlerine lodos engeli

İzmir'de saat 10.30'da kuvvetli lodos nedeniyle körfezin iki yakasında çalışan yolcu vapurlarının seferleri iptal edildi. İzmir Valiliği de yaptığı açıklamada, kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış beklendiğini belirterek İzmirlileri uyardı. İzmir’de lodos hayatı felç etti

  • Ege Postası
  • 09.11.2016 - 10:11

Meteoroloji Bölge Müdürülüğü fırtına konusunda İzmirlileri uyardı. Yetkililer saatte 70 kilometreyi bulan fırtınaya karşı vatandaşları uyarırken, İZDENİZ Genel Müdürlüğü, şiddetli lodos nedeniyle saat 10.30’dan itibaren tüm vapur seferlerinin iptal edileceğini duyurdu. 

Kuvvetli lodos nedeniyle vapur seferleri iptal oldu. İZBAN'da da grev olması nedeniyle yolcu taşınamazken toplu taşımın yükünü belediye otobüsleri ve metro çekti. Kentte araç yoğunluğu artarken trafik sıkışıklığı daha uzun zamana yayıldı.

LODOS HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDi

İzmir’de, zaman zaman saatteki hızı 70 kilometreyi bulan lodos vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Lodos, İzmir ve çevresinde etkili oldu. Saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreyi bulan rüzgar, vatandaşlara da zor anlar yaşattı. Bazı vatandaşların lodos nedeniyle yürümekte zorlandığı gözlenirken, kimi noktalarda da ağaçlar devrildi, çatı parçaları yerinden söküldü.

Etkili lodos, deniz ulaşımını da vurdu. Dalga boyunun zaman zaman 4-5 metreye kadar çıktığı gözlendi.Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bölgede lodosun etkisini sürdüreceğini ifade ederek, vatandaşları uyardı.

İzmir'de lodos nedeniyle Mavibahçe AVM'de plastik çatı uçtu. AVM'nin açık olan orta alanına düşen plastik malzeme ziyaretçileri korkuttu.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Öte yandan, İzmir Valiliği fırtına nedeniyle vapur seferlerinin iptal edildiği kentte kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. İzmir Valiliği yaptığı uyarıda kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış beklendiğini belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu akşam saatlerinde bölgemiz genelinde (İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Manisa ve Aydın) görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli (21-50mm) olması beklenmektedir. Kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ani sel, yıldırım, dolu yağışı) yetkili ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz." 

Sağanak yağışın saat 18.00'da başlayıp 10 Kasım'da saat 03.00'a kadar süreceği bildirildi. 

AVM'DE FACİADAN DÖNÜLDÜ

Öte yandan, İzmir’de şiddetli lodos hayatı olumsuz etkiledi. Karşıyaka ilçesi Mavişehir semtinde bulunan büyük bir AVM’de dükkanlarda bulunan tenteler ve demir saçlar lodosun etkisiyle devrildi. Devrilen malzemelerin vatandaşların üzerine gelmemesi için güvenlik şeridi çekildi. Ziyaretçilerin yoğun olduğu bir saatte meydana gelen olayda, ölen ya da yaralanan olmadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.