Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ve Balbay adaylığını açıkladı! İzmir'den ilk tepkiler...

Ve Balbay adaylığını açıkladı! İzmir'den ilk tepkiler...

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Genel Başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Balbay, "Partimizin olağan kurultayında genel başkanlığa hazırım" dedi. CHP İzmir Örgütü'nden Balbay'ın adaylığına yönelik ilk tepkiler geldi. İl Başkanı Bedri Serter, " Şahsi fikrim Balbay’ın bazı noktalarda ahde vefası olması gerekirdi. Ben ondan Genel Başkanımızın yanında dimdik durmasını beklerdim. Yolu açık olsun. Bizim desteğimiz Kemal Kılıçdaroğlu’na…" dedi. Tuncay Özkan, Musa Çam, Tacettin Bayır ve Alattin Yüksel gibi isimlerde Balbay'ın adaylığı için değerlendirmede bulundu. Ve Mustafa Balbay genel başkanlığa adaylığını açıkladı

  • Ege Postası
  • 11.11.2015 - 14:52
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 1 Kasım sonrası, parti içine yönelik verdiği mesajlarla dikkat çeken ve genel başkanlığa yeşil ışık yakan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay,'dan beklenen hamle geldi. Balbay, Genel Başkanlığa aday olduğunu Ankara'da açıkladı.

GENEL BAŞKANLIĞA HAZIRIM!
Milletvekili Seçimi'nin ardından 26. Dönem Parlamentosu'nda kayıt işlemleri sürerken,  Balbay, kayıt işlemlerinin ardından genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.  Yeni dönemin hayırlı olmasını dileyen Balbay, parlamentonun yeni dönemde daha işlevsel olması için çaba harcayacaklarını söyledi. CHP'nin önünde kurultay süreci olduğunu hatırlatan Balbay, "Ben CHP'nin İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay olarak partimizi daha ileri götürebileceğimize ve 2019'daki üç seçimde birden partimizin başarılı olması için yeni bir yön, yöntem ve yönetim gerektiğine inanıyorum. Bu anlamda partimizin olağan kurultayında genel başkanlığa hazırım" diye konuştu.              
 
VEFA BORCUMU KENARDA ÖDEYEMEM
Delegelere güvendiğini belirten Balbay, kurultay sürecinin kırıp dökmeden, kimseye malzeme vermeden, işin doğasının dışına çıkmadan gerçekleşmesi gerektiğine işaret etti. Siyasette vefa borcunun önemli olduğunun altını çizen Balbay, "Ben özellikle demir parmaklıkların ardında bizim için mücadele eden, Silivri önünde bizim için gaz yiyen ve beni siyasete taşıyan CHP'ye vefa borçluyum. Ben bu borcumu kenara çekilerek ödeyemem, düz milletvekilliği yaparak da tam ödeyemem. Ben bu borcumu CHP'yi iktidara taşıyarak ödeyebilirim" değerlendirmesini yaptı.              

İMZA VERMEYECEK 
Balbay, bir soru üzerine kendisinin olağan kurultaydan yana olduğunu vurguladı ve olağanüstü kurultay toplanması için imza vermeyeceğini kaydetti. Balbay, 2023 yılında Cumhuriyetin 100. yılının kutlanacağına işaret ederek, "Ben CHP'nin Türkiye'yi cumhuriyetin ikinci yüzyılına taşımayı vaat ediyorum" dedi.    

CHP'nin kendi içinde tartışmalar yaşayan bir parti görüntüsünden uzak durması gerektiğini dile getiren Balbay, her şeyin olağan süreci içinde gerçekleşmesinin daha sağlıklı olacağını ifade etti.     


UMUT ORAN DA ADAYLIĞINI AÇIKLADI
CHP'de daha önce eski İstanbul Milletvekili Umut Oran, genel başkanlığa aday olduğunu açıklamıştı.

Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise resmen açıklamasa da olağanüstü kurultay çağrısı yaparak adaylığa yeşil ışık yakmıştı. İnce, "
CHP kurultaylarında aday olunmaz, aday gösterilir" demişti 

İZMİR'DEN İLK DEĞERLENDİRMELER
İşte İzmir Örgütü'nden Balbay'In adaylığına yönelik ilk tepkiler...

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter: “Bizim partimizin öncelikle genel başkan sorunu yok. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun il örgütü olarak sonuna kadar arkasındayız. Bunda bir sıkıntımız yok. Kişilerin vekil arkadaşlarımızın kişisel istekleri olabilir. Demokratik ortamda adaylık açıklaması yapabilirler. Genel Başkanımız bu açıklamaların normal olduğunu ifade etmişti. Biz de bir şey diyemeyiz ancak şahsi fikrim Balbay’ın bazı noktalarda ahde vefası olması gerekirdi. Ben ondan Genel Başkanımızın yanında dimdik durmasını beklerdim. Yolu açık olsun. Vekilliği de hayırlı olsun. Bizim desteğimiz Kemal Kılıçdaroğlu’na…”

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır: “Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi aday arkadaşlarımızın yolu açık olsun. Kendisine o mevkiyi yakıştırmış. Yolu açık olsun. Genel başkanımıza karşı aday olanları hırpalayamayız. Hereksin böyle bir hakkı var.” 

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam: “Partinin olağanüstü kurultaya ihtiyaç yok. CHP sol ve sosyal demokrat bir partidir. Herkesin aday olma hakkı vardır ancak emeği ve alın terini mücadeleyi göz önünde tutarak değerlendirme yapmak gerekir. Balbay da aday olma hakkı vardır ancak bu değerlendirmeyi yapması gerekir.”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: “Bütün adaylara başarılar diliyorum. Yolu açık olsun.”

CHP PM Üyesi Alaattin Yüksel: “Parti demokratik bir parti. Balbay’ın da önemli birikimleri var…Adaylık herkesin kendi kararı. Bize de saygı duymak düşer. Kararı kurultay delegeleri verir.”

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu: “Hayırlı olsun. CHP’de demokrasinin işlediğini gösteren bir durum.”

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper: “Kendi demokratik hakkını kullandı. Parti ve kendisi için hayırlısı olsun.” 

CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü: "Hayırlı olsun. CHP'nin aşağıdan yukarıya bir değişime ihtiyacı var. Bunuda gerçekleştirebilecek tek kişi Kemal Kılıçdaroğlu'dur...Genel Başkanımızın arkasındayız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.