Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ve İZENERJİ'de mutlu son! Grev değil, bayram var

Ve İZENERJİ'de mutlu son! Grev değil, bayram var

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında devam eden toplu sözleşme görüşmeleri greve sayılı günler kala tamamlandı. Belediyenin önerdiği düşük ücret artışları sonrasında sendikanın grev duyurusu yaptığı süreç mutlu sonla noktalandı. Bugün imzalanacak iki yıllık sözleşme kapsamında 3 bin 600 belediye işçisinin maaşına yaklaşık yüzde 15 zam yapılacak. Ve İZENERJİ'de mutlu son!

  • Ege Postası
  • 15.07.2015 - 11:39
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerden İZENERJİ A.Ş.'de çalışan 3 bin 600 sözleşmeli personeli kapsayan toplu sözleşme süreci noktalandı. Belediye işçilerinin merakla beklediği son görüşmenin ardından taraflar arasında uzlaşma sağlanırken, sabah saatlerinde yapılan zirveyle birlikte işçilerin ücretlerine yapılacak zam da belli oldu.

İŞÇİLERE TOPLAM YÜZDE 21 ZAM YAPILACAK

Önümüzdeki iki yılı kapsayan toplu iş sözleşmesinde İZENERJİ çalışanlarının maaşlarına yüzde 14,5 oranında zam yapıldı. Sosyal hak ve ikramiyelerde yapılan son iyileştirmelerle birlikte zam oranı yaklaşık olarak yüzde 21'e ulaştı.


EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI BİN 745 LİRA OLDU

Sabah saatlerinde DİSK Genel-İş Sendikası 2 No'lu Şubesi'nin yöneticileri ile sabah saatlerinde son kez bir araya gelen belediye yetkililerinin yaptığı zirveden görüşmeden işçiyi sevindiren karar çıktı. Belediyenin geçtiğimiz aylar içerisinde önerdiği ve krize yol açan yüzde 6'lık ücret zammı sonrasında grev duyusu yapan sendika ile yaptığı toplantıda son pürüzüler de giderildi. Toplam 7 ay süren toplu sözleşme sürecinin ardından en düşük işçi maaşı bin 745 liraya yükseldi. İZENERJİ işçilerinin aldıkları ücretlere Ocak ve Haziran aylarında TEFE ile TÜFE oranında zam yapılacak. Personelin bayram tatillerinde alacakları mesai ücretleri de 4 yövimiyeye çıkartılırken, yakacak yardımı ve izin ücretleri gibi ek ödemelere de yüzde 25 ile yüzde 30 oranında artışa gidildi. 


BAYRAM ÖNCESİNDE TAMAMLANDI

Son yıllarda Büyükşehir Davası, YHK (Yüksek Hakem Kurulu) kararları gibi sebeplerle hüsrana uğrayan ve düşük maaş zamları ile karşılaşan belediye işçileri, bu sefer gelen habere ise sevindi. Belediyenin park bahçeler dairesi başta olmak üzere 17 farklı birimde çalışan yaklaşık 3 bin 600 personeli kapsayan toplu iş sözleşmesi bugün resmen imzalandı.




“İŞÇİNİN ÖZGÜR İRADESİYLE KARAR VERİLDİ”

İZENERJİ işçilerinin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı toplantı çıkışında yaptığı açıklamada işçinin iradesi ile toplu sözleşmeye imza attıklarının altını çizerek, “Biz ilk gün de son günde arkadaşlara şunu söyledik, işçi iradesi olmadan işçi kararı olmadan hiç kimsenin imzalayamayacağını, işçi arkadaşların takdirini aldıktan sonra karar vereceğimizi hep söyledik. Bugün de biz rakamlardan mutlu değiliz, şundan mutluyuz, mutlu ve mutsuzluğumuzu rakamlar üzerinden konuşmuyoruz. İşçinin takdiri… Tek mutlu olduğumuz nokta işçinin iradesine ne yansıdıysa bugün hep birlikte bu iradeyi buraya gelerek imzalayarak koyduk. Yapılan spekülasyonlar ne olursa olsun, söylenen ne olursa olsun ben dertlerinin üzüm yemek olmadığına her zaman yürekten inandım. İşçi iradesi neyi emrediyorsa biz onu yaparız. Gönlümüz rahat. Bütün iş yerlerini gezdik. Yüzde 90’ının kararı greve çıkmama yönünde oldu. Ve biz de imza attık. Bu karar işçinin kararı. 6 aydır mücadele veren bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu ülkede keşke bütün kararlar işçilerle birlikte alınabilse. Azını çoğunu tartışmıyorum. Alanı gezdik, yüzde 90 arkadaşlarımızın imza kararı çıktı. Bu konuda söyleyebileceğimiz bir şey yok. Ne yapacaksak işçi arkadaşlarla birlikte yapacağız. İşçi iradesi buraya yansıdı.  Bu imzayı şube Başkanı Taner Şanlı olarak ben attım. Bu imza işçilerin imzası. Mutsuz olan da mutlu olan da var” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.