Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ve Kocaoğlu seçim ateşini yaktı: Hedefte iktidar

Ve Kocaoğlu seçim ateşini yaktı: Hedefte iktidar

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca’da 65 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Sosyal Yaşam Kampüsü’nün temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son ayların en sert çıkışını gerçekleştirerek başta Karşıyaka’da kurulması planlanan çöp tesisi ile ilgili tartışmalara cevap verdi. “Bugün milattır” diyerek yerel seçim ateşini yakan Kocaoğlu sert tavrının süreceğini de dile getirdi. Kocaoğlu, çöp konusunda son günlerde polemik yaşadığı başta AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’yi topa tutarken,AK Parti’ye yerel seçimler için “Hodri meydan” dedi.

  • Ege Postası
  • 21.09.2013 - 16:10
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Buca’da gerçekleştirilen temel atma törenine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra, CHP İzmir milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve Yöneticileri, CHP PM ve YDK üyeleri, ilçe belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, sivil toplum örgütleri ile oda ve dernek temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

“HAYAL ETTİK, GERÇEKLEŞTİRDİK”
Temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hayata geçirilen sosyal, kültürel ve çevresel yatırımları özetleyerek, “Benim bildiğim kadarı ile bu kampüsün bir benzeri ülkemizde yok. Umuyorum ki, yüklenici firma gerekli çalışmaları zamanında bitirir ve bir an önce bu tesise kavuşuruz. Buraya hep beraber bir caddeden geldik. Buranın 6 ay önceden biliyoruz. Bu caddenin bu hale geleceğini hiçbirimiz hayal etmiyorduk. Ama hayal ederseniz bunu gerçekleştiriyorsunuz. 40 yıldır konuşulan ama bir türlü el atılmayan, kamulaştırma maliyetin 100 milyon lirayı aşması sebebi ile çözülemeyen yol sorununu çözmek için yatırımlar yapıyoruz.

“BİZİ BAŞKALARI İLE KARIŞTIRANLAR VAR”
Başkan Kocağlu konuşması esnasında vatandaşlardan gelen önemli şikayetlerden biri olan ve devam eden altyapı çalışmalarına da değinerek, “9 senedir sıkıntı yaşadığımız bir realite var. Yolların hali ortada. Kente doğalgaz geldi. Biz doğalgazı, İZSU’nun yaptığı büyük altyapı seferberliğini, TEDAŞ’ın aydınlatmayı yerin altına alması 10 seneyi buldu. Sıkıntı çektik, yolarımız bozuldu. Ama kimsenin burnu bile kanamadan bu büyük altyapı yatırımını altyapı devrimini gerçekleştirdik. Şirinyer Parkı projesinde birtakım sorunlar yaşadık. Burada ilave getirdiğimiz bir yer yok. Projede ticari alan var diye, onu AVM zannedip bizi başkaları ile karıştıranlar ve olumsuz hava yaratmak isteyenler oldu. Buraya AVM kulpu takmak istediler. Ama sıkıntıları aşacağız, projeyi hayata geçireceğiz. Biz burada bir yaşam merkezi, bir kent merkezi sunacağız” dedi. 


“YAMANLAR ÇÖP TESİSİ’Nİ BİZE GELİP SORMADILAR”
9 senedir çevre yatırımlarının büyük bir bölümünü tamamladıklarını da kaydeden Başkan Kocaoğlu, sözlerini Yamanlar’da kurulması planlanan çöp tesisine getirerek, “Geriye evsel atıklar, çöp tesisi kaldı. Bu tesis üzerinden oynanan oyun, buradan sağlanmaya çalışılan siyasi rant artık çöpü de aştı. Milletin oyunu da aştı. Eğer bu mantıkla, bu siyasi yaklaşım ile devam ederlerse çöpün altında kalacaklar. Kalmak zorundalar. Yeri buluyoruz. Bir gün oradan bakan geçiyor, önünü keserek “Burayı istemiyoruz” diyorlar. Yapmayacağız diyorlar. Bütün çalışmalar çöpe gidiyor. Biz bunu kendimiz bulmuyoruz. Devlet kurumları ile ön görüşmeler yapıyoruz. Ondan sonra karar veriyoruz. Kimsenin pek kullanmadığı ve kullanmaya da niyeti olmadığı aklı ve bilimi kullanarak karar veriyoruz. Yer belirleyip tesisi kurmaya çalışıyoruz. Yaptığımız kabahat bu. Yerel seçim telaşı ile birisi oraya bir çivi çaktırmamızı engellemek istiyor” dedi.


“ONLARIN BUNA AKLI ERMEZ”
Kocaoğlu tesis çerçevesinde devam eden tartışmalara da değinerek, sert bir çıkışta bulundu ve, “3-4 bir çöp davasıdır gidiyor geliyor. Raporlar alınmış, raporlar verilmiş. Bilirkişi raporlarına saygımız var. Ancak bu bilirkişilerin bizimle bir irtibatı olamadı. Tesisi nasıl yapacağımızı bize sormadılar. Geçen Pazar tüm meslek odaları ile alana gittik. Hepsi kendi bilimsel penceresinden alana baktı. Herkesten de genel kabul gördü, itiraz söz konusu olmadı. Konuyu toplumla paylaşarak sürecine çıkıyoruz. Burada bu adam, bu Aziz bu tesisi kurabilir, o zaman baştan bunu engelleyelim diye bir telaşla hareket ediliyor. Ve çok yazık. Çok üzücü. Bu tesiste külden ve kumdan başka bir şey kalmayacak. Maksimum enerji üretilecek ve dünyanın en modern tesisi kurulacak. İzmir’in çöpünü bertaraf edecek tesisin maliyeti 500-600 milyon Euro’nun üzerinde. Buraya 1,5 milyar para harcayacağız. Onların buna aklı ermez. Kimse bu parayı harcayarak tesis kurmadı, kurmaya da niyeti yok. Bunu biz kuracağız. Koskoca körfezi temizlediğimiz gibi. Tek başına 400 milyon lira harcayarak fuar alanı kurduğumuz gibi. Kim gelip bu kente ne yapmı? Eğer bir şeyi yapmaya niyetliyseniz, eğer inancınız hedefiniz varsa siz o yola emin adımlar ile, ayaklarınız yere basarak, yanınızda 4 milyon İzmirlinin desteğini alarak yola çıkar ve bunu başarırsınız. Siz destek olmayarak engellemeye kalkmayın. Gölge etmeyin yeter. Biz 9 buçuk senedir bu koltuktayız. Ne iş yaptığını, kişiliklerini bilmediğimiz, iyi ve kötü meziyetlerini bilmediğimiz bir Allahın kulu ortada yok. Kimin ne olduğunu biliyoruz. Kimin ne çıkar peşinde koştuğunu biliyoruz. Siz kalkıyorsunuz çeşitli söylentilerle, kişi kendinden menkul nazarı dikkate alınmayacak söylemler ile İzmirli hemşerilerimize ve 4 milyon insan negatif enerji salgılıyorsunuz. Zaten ülkenin morali bozuk, bunu bile bu kente negatif olay yaratmak için, moral bozmak için kullanmak cesaretini ve bedbahtlığını gösteriyorsunuz. Bu olacak iş midir'” şeklinde konuştu. Başkan Kocaoğlu’nun konuşması alanı dolduran kalabalığın “İzmir Aziz’dir, Aziz kalacak” ve “İzmir seninle gurur duyuyor” sloganları ile kesildi.



"HODRİ MEYDAN" DEDİ, BUGÜNÜ MİLAT İLAN ETTİ
Sözlerinin devamında isim vermeden AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizlİ’ye ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı eleştirmeye devam eden Kocaoğlu, “Bu kendinden menkul kişinin ne yaptığını , ne yapacağını, hedefinin ne olacağını, ne için rol yaptığını beyninin kılcal damarlarına kadar bilirim. Çeşitli ayak oyunları ile ne yaptığını ben çok iyi biliyorum. Kedi bir defa keş yer. Bundan sonra otur, İzmir’in işine karışma. Senin öyle bir hakkın, birikimin, emeğin yok. İzmir’in başına dert oma. Git, işine bak. Bizden ırak ol. Nereye direk olursan ol. Bizim veremeyecek hesabımız, hiçbir zayıflığımız yok. Konuşmuyorsak, bu kente, kentliye olan saygımızdan, kentin moralinin bozmamak içindir. Bugünden itibaren seçim süreci başlamıştır. Bugünden itibaren kim Büyükşehir Belediyesi’ne, İzmirliye nazarına bakarsa, kim boyunu aşan, bilgisini, becerisini aşan laf ederse bizden cevabını en ağır şekilde alacaktır. Bu da bir milattır.Bunun da böyle bilinmesi gerekmektedir. Hodri meydan! Kimin kucağında, hangi taş varsa gelsin. Haydi bakalım! Siz bu İzmirliye, çakma milletvekillerinizle, çakma 9 Eylül günleri, eylemlerle mi bu İzmirlinin karşına çıkacaksını? Siz gavur İzmir’le mi bu kentin karşısına çıkacaksını? Siz hicap duyduğunuz İzmir’le mi karşısına çıkacaksını? Siz 9 Eylül’e alternatif gün üreterek mi bu vatandaşın önüne çıkacaksını? Siz İzmir’e önceden şaşı bakıyordunuz, şimdi kör bakıyorsunuz. Siz İzmir’i tanımıyorsunuz, İzmir’e işkence yapıyorsunuz. Siz İzmir’de politika yaptığınızı sanıyorsunuz. Biz sakinliğimizde de, çalışmamızda da ölçü yoktur. Ama haddini bilmeyene haddini bildirmek de bizim görevimizdir” diye konuştu.

“KENDİNE GÜVENİYORSA GELSİN!”
Sözlerine sert şekilde son veren Kocaoğlu, “Bu kendinden menkul kişi Aziz Kocaoğlu’nun öfkesinden bahsediyor. İnsanın elbette öfkesi olur. İnsan haksızlığa isyan eder. İnsan kişiliğini korumak için isyan eder. İnsani tepkileri olacaktır. Olması da doğaldır. O muhterem kişi ile her türlü doktorun karşısına çıkmaya hazırım. Kimin problemi var, kimin psikolojik problemi var, kim nelerden korkuyor, onu da doktorlar belirlersin. Kendine güveniyorsa gelsin. Kılcal damarlarına kadar bildiğim adam bana konuşmasın. Bu kent adına kendini bilmezlere hesap soracağız. Bizim işimiz bu. İzmir aydınlık insanların kentidir. Hep aydınlık kalacaktır” ifadelerini kullandı.

TATI: BİZ BİRBİRİMİZE MECBURUZ
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise, Sosyal Yaşam Kampüsü’nü hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Kocaoğlu’na teşekkürlerini ileterek, “Bu yatırım İzmir’e ve ülkemize örnek olacak bir yatırımdır. Buca’da böyle bir yatırımı hayata geçiren Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum. Düne kadar Buca’nın atıl görünen bu bölgesinde gelişme yaşanıyor. TOKİ, OYAK ve Büyükşehir’in yatırımları ile, bu bölge gözbebeği olacak. Biz göreve geldikten sonra Buca’da tarihi yatırımları hayata geçirdik. Buca’da yıllardır konuşulan trafik çilesini ortadan kaldırmak üzere uçan yolu yapıyoruz. Trafik sorununa neşter vuran Başkan Kocaoğlu’na teşekkür ediyoruz. Yollarımızın bozuk olduğundan ötürü asfalt ekiplerimiz şantiye gibi çalışıyor. “Buca ne'” diye sorulduğunda, herkesin diline otel şehir akla gelirdi. Artık Buca gelişiyor, Buca değişiyor, yaşanacak bir şehir oluyor. Artık 24 saat yaşanacak bir şehir olacak. Büyükşehir Belediye başkanımızın da desteği ile bu hedefimizi gerçekleştireceğiz. Biz birbirimize mecburuz. Ben bir belediye başkanı olarak, Aziz Bey’e mecburum. Sizler bunun için beni seçtiniz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da koordineli çalışacağız. Büyükşehir Belediyesi’nin elini omzumuzda hissetmek bize güç veriyor ve daha şevkli çalışıyoruz. Biz birbirimize ve sizlere mecburuz. Geçen seçimlerde 28 ilçeyi aldık. Bu seçimde de 30+1 yapacağız. Bize oy veren vatandaşlarımıza layık bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

TESİSTE NELER VAR'
Buca Tınaztepe’deki 65 bin 302 metrekarelik alanda kurulmaya başlanan “Sosyal Yaşam Kampüsü”nde huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi ve kapalı spor salonu bulunacak. Tesiste ayrıca açık alanlarda rekreasyon düzenlemesi, çocuk oyun ve açıkhava spor alanları ile otopark alanları yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan modern tesiste, engellilere eğitimin yanısıra spor yapma olanağı da sağlanacak. 3 katlı rehabilitasyon merkezinde engellilere ve yaşlılara hizmet sunulacak. Sadece rehabilitasyon amaçlı oluşturulacak merkezde ayrıca engelliler ve yaşılar için birer tane havuz oluşturulacak. Kapalı spor salonunda ise konferans salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve basketbol sahası yer alacak. Sosyal Yaşam Kampüsü’nde oluşturulacak 500 yatak kapasiteli 8 katlı huzurevinin 150 kişilik bölümünü yatağa bağımlı durumda olan yaşlılar, 350 kişilik bölümünü ise sağlıklı yaşlılar kullanacak. Çocuk ve Gençlik Merkezi, sosyal olanaklara erişimi kısıtlı çocuklara hizmet verecek. Sosyal, kültürel ve ekonomik olanaklara sahip olmakta zorlanan çocuk ve gençlerin sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılımı sağlanırken, eğitimlerine destek hizmetleri de verilecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.