Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ve eylem başladı...

Ve eylem başladı...

İzmir gündeminin zirvesine oturan ihale krizinde DİSK’e bağlı Genel-İş sendikası eylem için düğmeye bastı. Sivil kıyafet ve başlarında sendika amblemli şapkayla işbaşı yapan ESHOT şoförleri kriz giderilene kadar sakal bırakma eylemi de yapacak. Çarşamba günü ise Deniz Feneri Derneği İzmir şubesinin bulunduğu Basmane Meydanı’nda toplanacak 15-20 bin işçi Konak Meydanı’na doğru yürüyerek dev bir miting yapacak.

  • Ege Postası
  • 12.11.2012 - 16:53
 EGE POSTASI-HABER SERVİSİ/  ESHOT’un yaptığı ihalenin ardından başlayan kriz, sendika tarafının eylem için düğmeye basmasıyla daha da derinleşme sinyalleri verdi. DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası üyesi 3 bin 317 çalışanı birebir ilgilendiren süreç, ESHOT’un açtığı hizmet alım ihalesiyle başladı. 196 milyon lira muhammen bedelle çıkılan ihalede İZELMAN 198 milyon lira, İstanbul şirketi olan Etkin-Lider Ortak Girişimi 188 milyon liralık teklif sunmuştu.

Belediye şirketi olan İZELMAN’ın ihaleyi kaybetme riskinin ortaya çıkması kadar, ihaleyi kazanan Etkin-Lider Ortak Girişim Grubundan bazı isimlerin Deniz Feneri davasına adlarının karışmış olması da tepkilerin artmasına neden olmuştu. İhalenin iptal edilmesi için baskı kurmak isteyen DİSK adına geçtiğimiz hafa sonu İzmir’e gelen Genel Başkan Erol Ekici, sendika olarak sonuna kadar ihalenin iptal edilmesi için baskı kuracakları mesajını vermişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “olayın yşasal boyutu tüm yönleriyle inceleniyor. Yapılması gereken ne varsa yapılır’ yönündeki açıklamaları işçi kanadındaki tansiyonu düşürmeye yetmemişti.




SİVİL KIYAFETLİ VE SAKALLI

Bugünkü mesailerine sivil kıyafetleriyle gelen ESHOT şoförleri, sendikanın aldığı eylem zinciri kararının ilk adımını atmış oldu. Kriz sona erene kadar sakal bırakma eylemi de yapacak olan işçiler, asıl Çarşamba günü ülke genelinde ses getirecek bir eyleme imze atmaya hazırlanıyor. Deniz Feneri Derneği İzmir şubesinin bulunduğu Basmane Meydanı’nda toplanacak olan 15-20 bin işçi ihalenin iptal edilmesi için seslerini duyurmaya çalışacak. Basmane meydanından Konak’a doğru yürüyüşe geçecek olan işçiler, burada dev bir miting yapmak için hazırlıklara başladı.



ÇARŞAMBA GÜNÜ ULAŞIM NE OLACAK'

 İhale sürecinden direk olarak etkilenen şoför ve Gediz Atölyesi çalışanları olarak 3 bin 317 personel bulunuyor. Bunların tamamı DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın 1 No’lu şubesine üye. 1 No’lu Şube Genel Sekreteri Rıfat Arıkan egepostası.com’a yaptığı açıklamada; “ihale süreci henüz tamamlanmadı. Bizi direk olarak ilgilendiren bu ihalenin iptal edilmesini istiyoruz. Bugünden itibaren başlattığımız kılık-kıyafet ve sakal bırakma eylemi süresiz olarak devam edecek. Çarşamba günü de toplu bir eylemle sesimizi duyuracağız” dedi. Sadece 1 No’lu Şube’ye bağlı değil, Büyükşehir ve İlçe belediyelerde örgütlü olan 5 Genel-İş şubesinden eyleme katılım olacağını hatırlatan Arıkan, eşlerimiz ve çocuklarımızla binlerce işçi arkadaşımız mitinge katılacak. Ancak biz İzmir’i cezalandırmak gibi bir düşünceye sahip değiliz. O günkü eylem nedeniyle ulaşım hizmetleri kesinlikle aksamayacak, iş yavaşlatma türünden eylemleri de düşünmüyoruz’ diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.