Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9259
%0.4
Altın 2.919,880
%-0.33
Bist-100 9.212,00
%-1.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Veli Küçük'ün kızı, Danıştay dosyasının ayrılmasını istedi

Veli Küçük'ün kızı, Danıştay dosyasının ayrılmasını istedi

Ergenekon davasında tutuksuz sanık Ufuk Akkaya'yı temsilen duruşmaya katılan avukat Zeynep Küçük, Danıştay saldırısına ilişkin dosyanın ayrılmasına karar verilmesini istedi.Esas hakkındaki mütalaada avukat Küçük'ün babası olan tutuklu...

  • Ege Postası
  • 21.06.2013 - 18:40
Ergenekon davasında tutuksuz sanık Ufuk Akkaya'yı temsilen duruşmaya katılan avukat Zeynep Küçük, Danıştay saldırısına ilişkin dosyanın ayrılmasına karar verilmesini istedi.

Esas hakkındaki mütalaada avukat Küçük'ün babası olan tutuklu sanık Veli Küçük hakkında Danıştay saldırısına azmettirmek suçundan bir ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 80 yıla kadar da hapis cezası istenmişti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında tutuksuz sanıkların esas hakkındaki savunmalarının alınmasına devam edildi. Ulusal Kanal Haber Müdürü olan tutuksuz sanık Ufuk Akkaya'yı tutuklu sanık Veli Küçük'ün kızı ve avukatı olan Zeynep Küçük temsil etti.

Akkaya'nın konuşmasının ardından avukat Küçük de savunma yaptı. Küçük, sanıklar Osman Yıldırım ve Süleyman Esen ile tanık olarak dinlenen Salih Yaşar arasındaki telefon irtibatlarını göstererek, "Çözülmesi gereken düğüm, Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombalar ile başlayan bu süreçte, bombaları kimin verdiğinin ortaya çıkarılmasıdır. Zira, Cumhuriyet Gazetesi eylemleri ile tetik çekilmiş ve eylem Danıştay baskını ile tamamlanmıştır." iddiasında bulundu.

Küçük'ün, Danıştay dosyasının Ergenekon davasından ayrılmasını talep ederek sunumunu tamamlamasının ardından sanık Osman Yıldırım, konuşmak için söz istedi. Ancak Başkan Özese söz vermedi. Yıldırım ısrar edince, Özese salondan çıkarılmasını istedi. Osman Yıldırım, salondan jandarmalar arasında çıkarılırken, "Hepiniz sahtekarsınız. Hepinizin kanını içeceğim." diye bağırdı.

Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un avukatı Filiz Esen, Eruygur hakkındaki davanın düşürülmesini istedi. Filiz Esen, mahkemeye verdiği dilekçesinde, "Müvekkilin hiçbir zaman duruşma ehliyeti olmayacaktır. Müvekkil Şener Eruygur'un kalıcı olan ağır beyin harabiyetinin bir sonucu olarak duruşma yeteğini kalıcı olarak ortadan kalktığı için CMK 223-8. maddesi gereğince hakkında düşme kararı verilmesini talep ederiz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.