Dolar 34,2138
%-0.02
Euro 37,5281
%0.14
Altın 2.876,700
%0.24
Bist-100 9.115,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Veli ve öğrenciler: Etüt merkezleri kapatılamasın

Veli ve öğrenciler: Etüt merkezleri kapatılamasın

Dershanelerle birlikte etüt merkezlerinin de kapatılacağı tartışmaları devam ederken öğrenciler ve veliler bu merkezlerin önemine dikkat çekti. Cüzi miktarlara çocuklarını etüt merkezlerine gönderdiklerini belirten veliler, yaptıkları masrafın...

  • Ege Postası
  • 25.11.2013 - 12:16
Dershanelerle birlikte etüt merkezlerinin de kapatılacağı tartışmaları devam ederken öğrenciler ve veliler bu merkezlerin önemine dikkat çekti. Cüzi miktarlara çocuklarını etüt merkezlerine gönderdiklerini belirten veliler, yaptıkları masrafın çocuklarının geleceği için olduğunu ve buna değdiğini vurguladı. Etüt merkezlerinin hem okul derslerine hem de sınavlara büyük katkısı olduğunu belirten veliler ve öğrenciler, kapatılmak istenmesini anlayamadıklarını vurguladı. Veliler bu merkezlerin devlete zararı olamadığını ifade etti.

Etüt merkezine devam eden öğrenciler, bu merkezin faydalarına dikkat çekti. 8. Sınıf öğrencisi Fatih Duymuş, okulda işledikleri dersleri burada tekrar ettiklerini söyledi. Duymuş, “Tekrar ettiğimiz için zihnimizde daha çok kalıyor ve sınavlarda başarılı oluyoruz. Hocalarımız test veriyor, soruları çözüyoruz. Çözemediklerimizi hocalara soruyoruz ve birlikte çözüyoruz. Evde de çalışıyorum ama arkadaşlar arasında daha verimli oluyor. Hocanın öğrettiği konuyla kendi öğrenmem arasında dağlar kadar fark var. Çok faydasını gördüm. Okulda yapılan sınavlarda da faydalı oldu. Eskiden matematiğim çok kötüydü. Şimdi düzeldi. Ailemin durumu dershaneye göndermeye yetmedi. O nedenle etüt merkezine geliyorum. Buraların kapatılmasını hiç istemiyorum. Bir kere derslerimde daha başarısız olacağımı düşünüyorum.” dedi.

Etüt merkezinde daha verimli test çözdüklerini anlatan Ahmet Oğuz Çok, “Bilemediğimiz soruları hocaya soruyoruz. Evde çalışırken takıldığımız zaman soracak kimse olmuyor. Burada çözerken anında sorabiliyoruz. Karşılıklı muhabbet edebiliyoruz. Nasıl çalışmamız konusunda danışabiliyoruz.” diye konuştu.

Tuğçe Bayram da evde çalışması için ortam bulunmadığını belirterek, “Buranın faydasını görüyorum. Okulda hocalarımın anlattıkları yeterli olmuyor. Anlamadıklarımı gelip burada soruyorum. Sınavlardan önce randevu alıyorum, sınavlara çalışıyorum.” ifadelerini kullandı.

Etüt merkezinin katkısıyla oğlunun anadolu lisesini kazandığını belirten Saffet Duyar, “Okuldaki derslerinde ve deneme sınavlarındaki durumu anadolu lisesi için yeterli değildi. Mecburen takviye ihtiyacı hissettik. Araştırdığımızda dershaneler ekonomik olarak bize fazlaydı. Etüt merkezleri uygun geldi. 3 sene devam etti ve çok şükür iyi bir anadolu lisesini kazandı.” dedi.

Nurgül Atalay, “Etüt merkezi sayesinde oğlum anadolu lisesini kazandı. Soru çözme alışkanlığı kazandı. Evde bilgisayar başında oturup zaman öldürmedi. Etüt merkezinde bizi yönlendirdiler. Sosyalleşti aynı zamanda. Kapatılmalarını asla istemiyorum. Evdeki çalışmasıyla anadolu lisesini kazanacağından emin değildim. Etüt merkezinin verimiyle benim evde çalıştırmam bir değildi.” diye konuştu. Atalay’ın oğlu Ali Rahmi Atalay da, “Etüt merkezinin bayağı desteği oldu. Gerek rehberlik konusunda gerek tercih konusunda. İyi bir anadolu lisesini kazandım. Etüt merkezinde soru çözüyorduk, yapamadıklarımızı hocalarımıza soruyorduk.” ifadelerini kullandı.

Anadolu lisesini kazanan Gizem Çetin, “Etüt merkezine gelerek hazırlandım sınava. Yapamadığımız soruları öğretmenlerimize sorduk. Başarılı bir öğrenciydim ama buralara gelmeseydim daha alt sıralarda bir anadolu lisesini kazanabilirdim. Şu anki okulumu kazanamazdım.” dedi.

Öğrenci annesi Yıldız Çetin, “Biz baba ve anne olarak ilk okula kadar okuyabildik. Daha fazla yardımcı olamadık. İhtiyaç gördüğümüz için etüt merkezine gönderdik. Çok da faydasını gördük. Kızımdan sonra şimdi de oğlum gidiyor etüt merkezine. Kapatılmasını istemiyoruz. Çünkü evde çalıştıramıyoruz. Çalışın diyoruz çalışmıyorlar.” şeklinde konuştu.

Anadolu lisesini kazanan İrem İşler, “Çok soru çözerek hazırlandım. Okulda deneme yapılmıyordu. Burada deneme sınavları yapıldı. Sonuçlara göre hocalar bizi yönlendirdi. Böylece her sınavda yükselerek bir aşama kat ettik. Okulda anlamadığımız soruları burada hocalarımıza sorduk. Okulda bazı derslerimiz boş geçiyordu. Buraya gelmeseydim mesela okulda ders boş geçiyordu. Sınavda da soru çıkacaktı. Burada öğrenerek SBS’ye daha rahat hazırlandım. Öğretmenlerimiz bize kılavuz oldu ve başarıyı getirdi.” dedi.

Daha önce oğlu etüt merkezine giden ve anadolu lisesini kazanan bir veli, oğlunun da aynı başarıyı yakalaması için etüt merkezine gönderdiğini söyledi. Okulda sınıf mevcudunun çok kalabalık olduğunu belirten veli, “Eve geldiğinde anlamadığı konuları bize soruyor biz de ilgilenmeye çalışıyorduk ama yeterli olamıyorduk. O nedenle burayı tercih ettik. Kapatılırsa birebir ilgilendiriyor bizi. Çünkü oğlum şu an devam ediyor. Kapatılırsa bizim için kötü olacak. Ek ders aldırmak daha külfetli olacak. Bizim için bir çıkmaz. Kapatılmamasını istiyoruz. Evde çalıştığı kadar olacak. Kazanma şansı ne kadar olur.” ifadelerini kullandı.

Okulun ve öğretmenlerin yetersiz kaldığını belirten anne Gönül Başat, “Konuyu anlamadan konu bitiyor, sınıflar 50 kişilik. Öğretmen ne kadar anlatabilir, çocuk ne kadar anlayabilir. Bazı çocuk bir seferde anlar bazısı tekrar ister. Benim çocuğum tekrar isteyen biri. Okul yeterli olmadığından buraya gönderdim, çok da memnun kaldım. SBS’leri yükseldi, okul puanı yükseldi. Benim çocuğum haftalık 15 saat burada, kapatılırsa sokakta olur.” diye konuştu.

Gülsemin Bilgin de oğlunun anadolu lisesini kazandığını belirterek şunları kaydetti: “Zor bir çocuktu ama etüt merkezi sayesinde kazandı. 8. Sınıfta bir kızım var o da etüt merkezine devam ediyor. O da çok güzel okuma alışkanlığı kazandı ve testler de pratikleşti. Burada öğretmenleri arkadaş gibi, çocuğuma özgüven de geldi.”

ZEMİNİ HAZIRLANMADAN NEDEN KAPATILIYOR

Çocuğunu çok zor çalıştırdığını ifade eden Yusuf Çiftçi, “Bir arkadaş vasıtasıyla getirdim. Derslerine düzenli bir şekilde çalışmaya başladı. Okuldaki sınıfı 55 kişiydi, verimli olmuyordu. Buraya geldi ve verimini almaya başladık. Anadolu lisesini kazandı. 5. sınıfa giden çocuğum var seneye buraya kaydedeceğim. Ama kapatılacağı söyleniyor. O çocuğun geleceğini nasıl hazırlayacağız. Burada bir yanlışlık var. Okulu yetmiyor. Birebir öğretmenine soramıyor. Bunun zemini hazırlanmadan neden kapatılıyor. Tamamen bizim zararımıza.” dedi.

DEVLETE ZARARI YOK Kİ

Kızı anadolu lisesini kazanan baba Celal Aydın, “Okulda çok kötü bir öğrenci değildi ama denemelerine bakınca normal liseye gidebilecek durumda olduğunu fark ettik. Bize en uygun en yakın etüt merkezini bulduk. Çok faydasını gördük. Çocuk üzerine koyarak hedefine ulaştı. Okuldaki eğitim yetmediği için gönderdik. Yoksa boşu boşuna para vermenin manası olmaz. Yaptığımız masrafa da değdi. Sonuçta çocuğa yatırım yapıyorsun. Üniversite sınavı öncesinde de dershane veya etüt merkezine göndereceğim. Kapatılması konusu bizi üzüyor. Devlete bir zararı yok ki. İnsanlar bu parayı kendi istekleriyle veriyorlar.” şeklinde konuştu.

Aydın’ın kızı Merve Aydın, “Burada sınıflar arası rekabet vardı. Beni etkiledi. Hocalarla da rahat rahat konuşabiliyorduk, soru sorabiliyorduk. Okulda çok öğrenci vardı. Bir gittiğinde bir soru sorabilirdin. O da yeterli değildi.” dedi.

Baba İsmail Atak, “Devletin okullarında yeterli düzeyde eğitim alamadıkları için, buralarda hem sosyalleşmesi yönünden katkısı oluyor hem de iyi bir anadolu lisesini kazanması için gönderiyoruz. Cüzi miktarda masrafı var bize. Burada olmasa büyük ihtimal kardeşleriyle sokakta top oynuyor olurdu. Kapatılırsa çok kötü olur. Bir nesil telef olmuş olur.” şeklinde konuştu.

KÜLFETİ ÇOCUĞUMUN GELECEĞİ İÇİN DEĞER

Öğrenci velisi Yılmaz Atay, “Neden kapatılıyor anlamıyorum. Okulda sınıfı 52 kişilik, bir öğretmen başa çıkamaz. Burada sosyal faaliyette de bulunuyor. Cüzi bir rakama yolluyorum. Külfeti olsa da çocuğum için değer. Çocuğumun geleceği için harcıyorum. Kapatılırsa çocuklarımızın geleceği ile oynuyorsunuz. Özelleşiyor, tamam özelleşsin. Kim gidecek özel okullar? Yine zenginlerin çocuğu, bizimkiler gidemeyecek. Devlet destek vereceğini söylüyor ama kime nereye kadar destek olabilecek.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.