Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Veliler istedi forma geri geldi

Veliler istedi forma geri geldi

Bornova'nın Özkanlar İlköğretim Okulu, resmi kıyafete geri döndü. Bir süredir deneme aşamasında olan serbest kıyafetten hem anneler, hem de öğrenciler mutsuz olunca bir anket yapıldı ve öğrenciler okula yeniden okul kıyafetiyle gelmeye başladı.

  • Ege Postası
  • 30.04.2013 - 10:15
İZMİR- Dokuz Eylül Gazetesi'nden Figen Bican'ın haberine göre okullarda serbest kıyafet uygulamasına geçilmesi, tüm Türkiye genelinde tartışmalara yol açmış, özellikle veliler bu durumdan mutlu olmamıştı. Ekonomik durumu yetersiz olan öğrencilerin diğer arkadaşlarının kıyafetlerine özenmesi, öğrencilerin her gün “bugün ne giysem” derdine düşmeleri ve özellikle formanın kaldırılması ile öğrenciyle öğrenci olmayanın ayırt edilememesinden kaynaklanan güvenlik açığı bu tartışmaların merkezinde oldu.
Bornova'da sabahtan ortaokul öğrencilerinin, öğleden sonra da ilkokul öğrencilerinin eğitim gördüğü Özkanlar İlköğretim Okulu ise bir süredir denediği serbest kıyafetten vazgeçme kararı aldı.

ORTAK KARAR
Okul Aile Birliği Başkanı Özlem Güneş, tüm velilere çocuklar aracılığıyla anket gönderildiğini ve çıkan sonuç doğrultusunda okul yönetiminin bu kararı aldığını söyledi. Çocukların önemli bir çoğunluğunun da her gün “Ne giyeceğiz'” sıkıntısı yaşadığını ve yeniden okul kıyafeti giymek istedikleri için aileleriyle birlikte bu karara vardıklarını belirten Güneş, pek çok annenin, yeniden okul kıyafetine dönüldüğü için mutlu olduğunu kaydetti.

DENEDİK, OLMADI
Okul yönetimi, serbest kıyafetin de mecbur olmadığını, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında geçileceğini şu anda denemenin yapıldığını ancak sıkıntıları nedeniyle yeni bir düzenleme getirdiklerini söylediler. Eğitimciler, aslında resmi kıyafetin geri döndüğü gibi bir angılama oluştuğunu ancak çocukların 'serbest'liğin sınırlarını bilemedikleri yani okula mini etek, şort ya da taytlarla geldikleri için sıkıntıların oluştuğu ve bu nedenle kızlarda normal boyda bir etek ve düz renk bir bluz, erkeklerde ise kumaş pantolon ve tşörtün giyilmesini istediklerini belirttiler. Ancak bu şartlara en çok uyan ve ailelerin ellerinin altında varolduğu için okul kıyafetlerini giydiklerini, arzu edenlerin de şartlara uyan serbet kıyafetleri tercih ettiklerini belirten okul yöneticileri, “Serbestliği şimdilik denedik yapamadık. Erkek çocukları kısa şortlarla geliyor. Kızlar da kısa şort taytlarla geliyor. Git evine değiştir de diyemeyiz. Çünkü yolda başına Bir şey gelse sorumlulğu bize ait olur. Bu nedenle çok zorlandık ve okulda ailer ve çocuklarımızın da katılımıyla bu kararı aldık. Herkes memnun” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.