Dolar 34,2364
%-0.01
Euro 37,6381
%0.1
Altın 2.911,310
%0.06
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Velilere fuar tavsiyesi: Çocukların tatil kitaplarını şimdiden alın

Velilere fuar tavsiyesi: Çocukların tatil kitaplarını şimdiden alın

Okulların kapanmasına bir ay gibi bir süre kalırken, öğrencilerin yaz dönemini iyi değerlendirmesi için kitapların vaz geçilmez olduğu belirtilerek, bu çerçevede düzenlenen fuarların iyi fırsatlar sunduğu belirtildi. Halihazırda devam eden...

  • Ege Postası
  • 17.05.2013 - 12:37
Okulların kapanmasına bir ay gibi bir süre kalırken, öğrencilerin yaz dönemini iyi değerlendirmesi için kitapların vaz geçilmez olduğu belirtilerek, bu çerçevede düzenlenen fuarların iyi fırsatlar sunduğu belirtildi.

Halihazırda devam eden Diyarbakır Kitap Fuarı'nın 19 Mayıs 2013'e kadar açık kalacağını ifade eden Zambak Yayın Grubu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Ceylan, yaklaşık 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen fuarda 5 gün süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleri olmak üzere 50'ye yakın etkinlik gerçekleştirileceğini vurguladı. Kendilerinin de Zambak Yayın Grubu olarak öğrenci ve velilerin yaz dönemini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirmeleri için tatil setlerini Diyarbakır kitap fuarında beğeniye sunduklarını kaydetti. Ceylan, "Öğrenciler, yorucu bir yılın sonunda tatile girecekler. Uzun bir yaz tatili onları bekliyor. Elbette dinlenecek, eğlenecek, arkadaşları ve ailesi ile güzel vakit geçirecekler. Dinlenme ve eğlenmelerinin yanında bilgilerini de sürekli canlı tutmak durumundalar." dedi.

"TATİL HAZIRLIKLARI ÇOCUKLARA GÖRE YAPILMALI"

Ceylan, anne ve babaları da uyararak, şunları söyledi:

"Tatil denince akla yan gelip yatmak, hiçbir iş yapmadan tembel tembel oturmak gelmemelidir. Tatilde çocuklarımız; akrabalarını ziyaret etmeli, pikniğe ve gezmeye gitmeli, ders çalışmalı, arkadaşlarıyla doyasıya oynamalı, kitap okumalı ve ailesiyle bolca vakit geçirmelidir. Bunların hepsi sosyal bir birey olan yavrularımızın ihtiyaçlarındandır. Sıcak yaz günlerinde çocuklarımız için en önemli ihtiyaçlardan birisi de onları eğlendirecek, hoş vakit geçirmelerini sağlayacak bir tatil kitabıdır. Araştırmalar, tatil kitaplarının öğrenme kayıplarını azalttığını göstermiştir. Öğretmenin çocuklara okuma kitapları ve yardımcı kaynaklar, başta ifade edildiği gibi eğitim programlarına, öğrencinin gelişim evrelerine sınıfına uygun olmalıdır. Özellikle Zambak Yayınları tarafından hazırlanan tatil kitaplarında öğrenilenlerin unutulmaması ve tekrarın eğlenceli hale getirilmesi hedeflendi."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.