Dolar 33,9917
%-0.21
Euro 38,0034
%0.26
Altın 2.829,400
%0.95
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vicdansızlar! İzmir’de 5 köpek ile 6 kediyi zehirleyerek katletti

Vicdansızlar! İzmir’de 5 köpek ile 6 kediyi zehirleyerek katletti

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, 5 köpek ve 6 kedi zehirlenerek öldürüldü. 2 köpek tedaviye alınırken; ANDA Arama Kurtarma ile Hayvan Arama Kurtarma Derneği (HAK-TİM) ekipleri, bölgede zehirlenen başka hayvan olup olmadığını araştırıyor. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, 'X' hesabı üzerinden yaptığı açıklamada vahşeti kınayan bir açıklama yaptı. Yetişkin, ''Seferihisar Belediyesi olarak, bu tür olayların bir daha asla yaşanmaması için gerekli tüm önlemleri alacağız. Sokak hayvanlarının güvenliği ve refahı için yeni projeler başlatarak, bu trajediyi asla unutmadan, hayvan dostu bir Seferihisar için çalışmaya devam edeceğiz.'' dedi.

  • Ege Postası
  • 30.08.2024 - 11:57
  • Güncelleme: 30.08.2024 - 17:08

Sığacık Mahallesi 139/3 Sokak civarında dün saat 17.00 sıralarında vatandaşlar, acı çeken ve ölen hayvanları olduğunu görüp, yetkililere durumu bildirdi. Seferihisar İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, Seferihisar İlçe Tarım Müdürlüğü, Seferihisar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi barınak ekipleri bölgeye gelerek inceleme başlattı. Ekipler, 5 köpek ve 6 kedinin zehirlenerek öldürüldüğünü tespit ederken, 2 köpek ise tedaviye aldı. ANDA Arama Kurtarma ile Hayvan Arama Kurtarma Derneği ekipleri de bölgeye geldi. Saat 23.30 itibarıyla alan taramasına başlayan ekipler, bölgede zehirlenen başka hayvan olup olmadığını araştırıyor.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Seferihisar Belediyesi'nden yapılan açıklamada zehirlenmelerin tüm yönleriyle araştırıldığı ve sorumluların tespit edilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi. 

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada vahşeti kınadı.

''Değerli hemşehrilerim,

Sığacık Mahallesi’nde onlarca masum sokak hayvanının zehirlenerek öldürülmesi hepimizi derinden yaralamıştır. Bu insanlık dışı ve vahşi olay, Seferihisar’ın hoşgörüsü, doğaya ve canlılara saygısıyla bilinen kimliğine asla yakışmamaktadır. 

Bu vahşeti kınıyor ve lanetliyorum. Hayvanlara yönelik her türlü şiddet ve kötü muamele, bizim gözümüzde en ağır suçlardan biridir ve bu suçu işleyenlerin adalet önünde hesap vermesi için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz.

Seferihisar Belediyesi olarak, bu tür olayların bir daha asla yaşanmaması için gerekli tüm önlemleri alacağız. Sokak hayvanlarının güvenliği ve refahı için yeni projeler başlatarak, bu trajediyi asla unutmadan, hayvan dostu bir Seferihisar için çalışmaya devam edeceğiz. 

Olayın sorumlularının bulunması ve yargı önünde hesap vermesi için emniyet güçleriyle yakın işbirliği içindeyiz. Ayrıca, hayvan hakları savunucularımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla da birlikte hareket ederek bu acı verici olayın sorumlularının bulunmasını sağlayacağız.

Tüm hemşehrilerimin acısını yürekten paylaşıyorum. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya, doğamızı ve tüm canlıları korumaya davet ediyorum. 
Seferihisar'da hep birlikte sevgi, saygı ve hoşgörüyü hâkim kılmak için var gücümüzle çalışacağız.''

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.