Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vicdansızlar! Zehirli kıyma ile kedi ve köpekleri katlettiler

Vicdansızlar! Zehirli kıyma ile kedi ve köpekleri katlettiler

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, 1'i Ören Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 8 köpek ile 4 kedi, tarım ilacı karıştırılmış kıyma ile zehirlenerek, telef edildi. 3 köpek, sahipleri tarafından zamanında müdahaleyle kurtarıldı. Jandarma, zehirli kıymayı bırakan kişi veya kişilerin belirlenip yakalanması için çalışma başlattı.

  • Ege Postası
  • 07.12.2015 - 12:55
Ören Mahallesi'nde, 4-5 Aralık tarihleri arasında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bırakılan tarım ilacı karıştırılmış kıymayla 11 köpek ve 4 kedi zehirlendi. Zehirlenen hayvanlar arasındaki 8 köpek ile 4 kedi telef oldu. Telef olan köpekler arasında Ören Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 5 yaşındaki 'Jessy' isimli köpeğinin de olduğu, veterinerin yaptığı iğneye rağmen acı içinde kıvranarak can verdiği belirtildi. Zehirlenen köpeklerden 3'ü sahiplerinin durumu erken farkedip, gerekli müdahalede bulunmasıyla telef olmaktan kurtuldu.



"BU DEFA BEN ZEHİRLEMEDİM"
Jandarma olayın ardından şüpheli olarak daha önce aynı suçtan yakalanıp, 500 lira para cezasına çarptırılan 59 yaşındaki emekli ziraat mühendisi A.G.'yi gözaltına aldı. A.G. ifadesinde, "Daha önce bazı köpekleri bana saldırdıkları için zehirlemiştim. Ancak, bu defa ben yapmadım. Kimin yaptığını bilmiyorum" dediği belirtildi. İfadesi alınan A.G., serbest bırakıldı.

Hayvanların zehirlenerek telef edilmesine tepki gösteren Ören Mahallesi sakinlerinden 45 yaşındaki Cevriye Ateş, son iki haftada bahçesinde beslediği bir köpek ve kendinin telef edildiğini anlattı. Ateş, "Vicdansızlar zehirli yiyecekleri tüm bahçe sokak ve parklara atmaya başladılar. Gerekli önlemler alınmazsa daha da ciddi sıkıntılar yaşanabilir" dedi. 

Jandarma kedi ve köpeklerin telef edilmesiyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü, tarım ilacı karıştırılmış kıymaları bırakan kişi veya kişilerin tespiti edilip, yakalanmasına çalışıldığını bildirdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.