Dolar 32,6610
%0.32
Euro 35,4440
%0.42
Altın 2.509,730
%1.72
Bist-100 10.852,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Volvos köprü olsun

Volvos köprü olsun

İZMİR Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Yunanistan'ın Magnesia Ticaret Odası Başkanı Aristotelis Basdanis ve beraberindeki heyeti ağırladı. İTO'da gerçekleşen bilgilendirme toplantısında, Volos (Magnesia) kentinin turizm ve yük taşımacılığında Türkiye ve Yunanistan arasında köprü görevinde olması için yeni yöntemler tartışıldı.

  • Ege Postası
  • 06.04.2015 - 14:28
İZMİR - İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Magnesia Ticaret Odası Başkanı Aristotelis Basdanis ve beraberindeki heyet ile toplantı yaptı. Başkan Basdanis Türkiye ve Yunanistan arasındaki dostluğu daha verimli hale getirmek adına İzmir ve Volos'un arasında bir deniz bağlantısı başlatmak istediklerini söyledi. Türkiye ve Yunanistan arasında turizm ve ticari ilişkilerin beklenenin altında olduğunu ifade eden Demirtaş, "20 yıldır Ege kıyılarındaki feribot seferleri için uğraşmaktayım. Benim bu konuda bir sözüm var. Gelin hep beraber denizlerimizi, limanlarımızı kruvaziyerlerle, feribotlarla, yatlarla 'dantel gibi' işleyelim" dedi. Kuzey Ege'yi turizm ve ticaret adına daha işlevsel kullanmak için gerçekleştirilen görüşmede, bu bölgelerin, Doğu Akdeniz'deki savaş yüzünden turizm adına çok önemli bir potansiyele sahip olunduğunun altı çizildi. Başkan Demirtaş, "Selanik ve İzmir iki kardeş şehir fakat hiçbir ilişkisi yok. Bunu bir turizm ve ticaret politikası olarak görmeli. Yolcu, eşya, yük taşımacılığını barındıran bir proje gerçekleştirmeliyiz. Karmaşık programlara gerek yok. Paket tur programlarını vize engelleri olmadan da yapabiliriz" dedi.

YUNANLAR ŞİRKET AÇIYOR

Magnesia Ticaret Odası Başkanı Aristotelis Basdanis yeni gerçekleştirecekleri projeler ile birlikte İzmir'de bir şirket kurmayı hedeflediklerini ve karşılıklı deniz seferleri ile birlikte Vosvos kentini Yunanistan'ın turizm ve ticaret merkezi haline getirmek istediklerinin belirterek bu amaçla gereken tüm işlemler hakkında Başkan Demirtaş'tan yardım talebinde bulundu. Ege Bölgesi'nin turizm adına mükemmel bir potansiyeli olduğunu belirten Başkan Demirtaş, özellikle turizm ve yük taşımacılığı hakkında her türlü bilgi ve deneyimlerin hem İzmir Ticaret Odası ve hem de kişisel olarak paylaşacağını belirterek, bu ziyaretten dolayı çok memnun olduklarını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.