Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vural: İstifa ettim, çünkü...

Vural: İstifa ettim, çünkü...

MHP Balçova ilçe başkanlığının gelenek iftar programına katılan MHP izmir milletvekili Oktay vural hükümet politikalarına sert eletirede bulunarak parti içerisinde birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Vural, istifasını "Şahsi bir hareketti" diye açıkladı. Vural'dan Balçova iftarında çarpıcı açıklamalar

  • Ege Postası
  • 01.07.2016 - 08:49

Abdulhakim KÜÇÜK/ EGE POSTASI - Balçova İlçe Başkanlığınca Turem Düğün Salonu’nda gerçekleşen iftar programına MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, MHP İlçe Başkanı Ülkü Doğan ile Balçova mahalle muhtarları, Baçova sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Parti içi birlik ve beraberlik mesajı veren Vural, partideki görevinden istifasıyla ilgili de çarpıcı açıklama yaptı. 

Vural: Eşeği kaçırıp sonra bulduk diye seviniyorlar

İftar yemeği sonrası yaptığı konuşmada terör politikası, çözüm süreci ve dış politika üzerinden hükumete yüklenen Vural; “Bugün burada bulunan her kardeşime inanıyorum ki herkes Türkiye’nin bu hali hakkında endişe ediyoruz. İşte Atatük Havalimanı’nda yaşadığımız acı ortada. Bu noktalara nasıl geldiğimize ibretle bakmamızı istirham ediyorum" dedi. 

HESABINI KİM VERECEK'

AK Parti hukumetinin teör politikasını eleştiren ve sorumluluk alınmadığını dile getiren Vural; “Terörün acımasız yüzünü hissetiğimiz bugünlerde terör örgütü üyelerini Habur’da karşılayanlar Oslo’da görüşenler en başa döndüler bu başa dönmenin bu  gafletin  bedeli yok mudur ' Bu sorumluluğu kabul eden kimse yok mudur'  PKK terör örgütünün özerklik konusunda cesaretlendiren kimselerin yanlışlarının yanlış politakaların hesabını kim verecek'  Suriye politikasında yaşanan yanlış politikanın hesabını kim verece? Sizler kimsiniz'  Bedelini biz ödüyoruz Ankara’da İstanbul’da ölüyoruz . Yaptığınız yanlış politiklarınızı unutacak mıyı? Bedelini hep biz ödüyoruz kan istiyorlar kan veriyoruz can istiyorlar can veriyoruz.  Tahrip olan devletimizdir milletimizdir bütünlüğümüzdür. “ dedi.

BU OYUNLARI GÖRMELİYİZ

AK Parti hukumetinin dış politikası üzerinden Cumhurbaşkanı’na yüklenen Vural; “Rusya’dan yazılı özür diliyorsun da İsrail’den nasıl özür beklemiyorsun' Mavi Marmara’yı ben gönderdim diyen Cumhurbaşkanı şu an bana mı sordunuz diyor bu oyunları iyi görmemiz gerekiyor” dedi.

MHP BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE OLACAKTIR

Kurultay ve parti içi muhalefet tartışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Vural; “Bu süreçlerin hepsinin üzerinden MHP gelecektir.  Birlik beraberlik içinde daha çok çalışacağız bu younları bozacağız . kimsenin MHP üzerinde oyun oynamasına izin vermeyeceğiz.  Bu tartışamalardan medet umanlar boşuna heveslenmektedirler hevesleri kursaklarında kalacaktır. MHP birlik ve beraberlik içerisinde güçlü bir şekilde iktidar olacaktır.”

ŞAHSİ HAREKET

Vural, "MHP Grup Başkanvekilliğinden istifanın ardından muhaliflere katılacak mısınız" sorusuna; “Şahsi bir haraketti bu. Kurultay bilmecelerinden partimin yıprandığını düşündüğüm için yaptım”  diye cevap verdi.

ZAAFİYET VAR

"Türkiye’de bir beka sorunu vardır" diyerek söze başlayan İl Başkanı Karataş ise “Güneydoğu’da uzun yılllardır acılar yaşıyoruz hergün şehit haberleri ile uyanıyoruz, vatan topragını korumakla görevlı silahlı kuvvetlerimiz hergün şehit oluyor. Terör örgütleri kol geziyor, canlı bombalar daha programlı maalesef deönüştürdüler. İstihbarat birimleri Türkiye’de canlı bombaların sürekli varlığını duyuyorlar. Ancak bu canlı bombaların kentten kente nasıl geçtiğini nasıl dolastığını anlayabilmis değiliz. Biz silahlı güçlerimizin zaaf içinde olduğunu düşünmek istemiyoruz düşünmüyoruz. Bu bilgi paylaşımı yapan birimlerin zaaf içine olduklarını düşünüyoruz. En son Atatürk havalimanında olan hadise bu durumu gördük. Bu işi takip edecek birimlerin gereğini yapması lazım.”

BÖYLE SAÇMALIK OLUR MU

AK Parti İzmir Milletvekili'nin attığı iddia edilen tweet ile ilgili konuşan Karataş; “ Bu saldırıdan sonra Kerem Ali sürekli bir tweet atıyor daha sonra siliyor ama demek istediği şey şu biz hükümet olarak herşeyi adam gibi yapıyoruz galip oluyoruz ama bunu gölgelemek adına bazı saldırılar yapılıyor demek istiyor. İnsan bir düşünür bir siyasi partininin mensubu, bir milletvekili nasıl böyle bir şey söyleyebilir. Bir gün önce kendilerine göre diplomatik başarı yaşanmış olayın ardından hangi arada bu diplomatik sözüm ona galibiyetten sonra birgün içerisinde saldırı düzenleyebildiler. Böyle saçmalık olur mu" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.