Dolar 34,1742
%0.03
Euro 38,1961
%0.08
Altın 2.922,670
%0.08
Bist-100 9.751,00
%-0.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
YÖK Başkanı Çetinsaya: ODTÜ'deki olayla ilgili gerekli yasal müdahale yapılacak

YÖK Başkanı Çetinsaya: ODTÜ'deki olayla ilgili gerekli yasal müdahale yapılacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, ODTÜ’de başörtülü öğrencilere yönelik saldırıyı kınayarak, gerekli yasal müdahalelerin yapılacağını belirtti. Prof. Dr. Çetinsaya, ODTÜ yönetiminin bu konuda soruşturma...

  • Ege Postası
  • 06.09.2013 - 17:07
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, ODTÜ’de başörtülü öğrencilere yönelik saldırıyı kınayarak, gerekli yasal müdahalelerin yapılacağını belirtti. Prof. Dr. Çetinsaya, ODTÜ yönetiminin bu konuda soruşturma açmasını beklediklerini ifade etti.

        Gökhan Çetinsaya, yaptığı yazılı açıklamada, ODTÜ’de dün yaşanan olayla ilgili yaşadığı hayret ve üzüntüyü dile getirdi. Üniversitelerde bu tür olayların yaşanmasına izin vermeyeceklerini belirten Çetinsaya, yaşananları utanç tablosu olarak nitelendirdi.

        Başörtüsü taktığı için baskı gören öğrencilerin olduğu bir utanç tablosunu Türkiye’nin bir daha yaşamayacağını söyleyen Çetinsaya; dün yaşanan olayın öğrenciler arasında bir çatışma ya da gerginlik olarak nitelenemeyeceğini, yapılanın doğrudan bir taciz ve öğrenim hakkına saldırı anlamına geldiğini kaydetti.

    ODTÜ yönetiminin bu konuda soruşturma açmasını beklediklerini ifade eden Çetinsaya, Türkiye’nin yeniden öğrenci olayları ile istikrarsızlaştırılamayacağını, artık eski Türkiye’de yaşanılmadığının herkes tarafından bilinmesi gerektiğini ifade etti.

        Üniversitelerde şiddete başvurmamak, temel insan hak ve özgürlüklerine saldırmamak ve ayrımcılık yapmamak kaydıyla her tür görüşün özgürce ifade edilebileceğini belirten Çetinsaya, şiddete ortam hazırlayan, temel insan hak ve özgürlüklerine saldıran, tacizkar ifadelerin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini kaydetti.

        Çetinsaya, bu konuda gerekli yasal müdahalelerin yapılacağını vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.