Dolar 34,1969
%0.1
Euro 38,1760
%0.03
Altın 2.902,100
%-0.62
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
YSK'dan bakanların adaylıklarına onay

YSK'dan bakanların adaylıklarına onay

Yüksek Seçim Kurulu, yerel seçimlerde aday olacak bakanların görevlerinden istifa etmesine gerek olmadığına oy birliğiyle karar verdi.

  • Ege Postası
  • 29.11.2013 - 11:17
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yerel seçimlerde aday olacak bakanların görevlerinden istifa etmesine gerek olmadığı yönünde oy birliğiyle karar aldı.
YSK, Sadi Güven başkanlığında toplandı. Toplantıda mahalli idareler seçimleri öncesindeki hazırlıklar değerlendirildi. Aynı zamanda 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde aday olmayı planlayan bakanların milletvekilleriyle aynı sıfatları taşıdıklarına hükmedildi.
YSK Başkanı Güven, "Aday olacak sayın bakanların durumunu da tartıştık. Tüm üyelerin katıldığı toplantımızda oy birliğiyle bakanlıktan istifa etmelerine gerek olmadığı yönünde ilke kararına varıldı" dedi.

BAŞBAKAN ''İSTİFA DEMİŞTİ''

Erdoğan, bir süre önce Arjantin gezisinden dönerken, ''Bazı illerde milletvekili veya bakan arkadaşlardan aday belirleyebiliriz. Vekillerin seçilirlerse istifaları gerekiyor. Ancak bakanların, aday olmaları halinde istifa etmeleri gerekiyor. Tabii bunlar risk. Ama bazı iller buna değer'' demişti. Erdoğan bu durumda kabinede değişikliği sinyali vermişti.

Ancak YSK'nın aldığı kararın Başbakanın kabine değişikliği planlarını da etkileyebileceği belirtiliyor. AK Parti'de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın ismi İzmir Büyükşehir Beleidye Başkan adayı olarak ağırlık kazandı. Aile Bakanı Fatma Şahin ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in belediye Başkan adayı olacakları konuşuluyor.  Bu durumda Erdoğan da kabinede 3-4 değişiklik yapmayı planlıyordu.

AK Parti kurmayları ''Başbakan YSK kararına rağmen, adayların bakan sıfatını taşıyarak seçim kampanyası yapmasını etik bulmayabilir ve aday olacak bakanların istifalarını isteyebilir. Bu durumda kabine değişikliği kaçınılmaz olur. Ancak YSK'nın kararı üzerine istifa görüşünü değiştirmesi de ihtimal dahilinde. O zaman kabine değişikliğinden de vazgeçebilir'' dediler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.