Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yabancı düşmanlığı sorunu diyalog merkezleriyle çözülecek

Yabancı düşmanlığı sorunu diyalog merkezleriyle çözülecek

Almanya'nın Münih şehrinde yapılan bir araştırma işsiz ve evsizler ile Müslümanlar hakkında önyargıların bulunduğunu gösterdi.Ludwig Maximilians Üniversitesi’nin (LMU) Sosyoloji Fakültesi tarafından yapılan araştırmada Münihlilerin...

  • Ege Postası
  • 21.08.2013 - 15:41
Almanya'nın Münih şehrinde yapılan bir araştırma işsiz ve evsizler ile Müslümanlar hakkında önyargıların bulunduğunu gösterdi.

Ludwig Maximilians Üniversitesi’nin (LMU) Sosyoloji Fakültesi tarafından yapılan araştırmada Münihlilerin yüzde 20’si 'İslam düşmanı' olarak nitelendirilebilecek görüşlere sahip. Ankete katılanların hemen hemen yarısı ise İslam’ın Almanya’ya uygun olmadığı kanaatinde.

Uzun süre işsiz kalan kişilere iyi gözle bakmayanların oranı yüzde 50 iken, yüzde 24’ü ise evsiz vatandaşlara soğuk bakıyor.

Araştırmacılar, vatandaşların Müslümanlara karşı önyargılarının onlarla diyaloga girdiklerinde kırıldığına dikkat çekip, çözüm olarak Münih Belediyesi’nin kentte farklı kültürlere ait insanların daha fazla buluşacağı merkezler kurmasını tavsiye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.