Dolar 34,2261
%0.06
Euro 37,9380
%0.43
Altın 2.915,730
%-0.47
Bist-100 9.197,00
%-1.65

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yabancı öğrenci ve öğretmenler Türkiye’de ‘fastfood’ kültürünü araştırıyor

Yabancı öğrenci ve öğretmenler Türkiye’de ‘fastfood’ kültürünü araştırıyor

Yabancı öğrenci ve öğretmenler, ‘fastfood’un Türkiye’deki yerini ve ayakta yemek tüketimini araştırmak için Antalya’ya geldi.Döşemealtı Yusuf Ziya Öner Lisesi’nin davetlisi olarak, Döşemealtı ilçesinde Avrupa’nın 6 ülkesine...

  • Ege Postası
  • 16.04.2013 - 11:39
Yabancı öğrenci ve öğretmenler, ‘fastfood’un Türkiye’deki yerini ve ayakta yemek tüketimini araştırmak için Antalya’ya geldi.

Döşemealtı Yusuf Ziya Öner Lisesi’nin davetlisi olarak, Döşemealtı ilçesinde Avrupa’nın 6 ülkesine mensup öğrenci ve öğretmenler Türk mutfağının damak tadı, leziz yemekleriyle tanıştı. ‘Büyük Annemin Yemeği’ Commenius Projesi için Romanya, İspanya, Portekiz, İtalya, Polonya, Yunanistan ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkelerin öğrenci ve öğretmenleri, ‘Hayat Boyu Öğrenme’ kapsamında eğitim ve kültür ziyaretleri gerçekleştiriyor. 21 öğretmen, 32 öğrenciden oluşan kafile, fasfoodun ülkedeki yerini araştırmak ve geleneksel yemeklerin, ayakta gıda tüketiminin hayatta ne kadar yeri olduğu hakkında bilgi toplayacak.

Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül ve Belediye Başkanı Nurettin Tursun’un da hazır bulunduğu yemekte, Türk mutfağına özgü yemekler konuşuldu. Başkan Tursun, “Yabancı konukların ilçemizde kalacağı süre içerisinde yöresel yemeklerimizle de tanıştıracağız.” dedi. İlçelerindeki yemek kültürünü yabancı misafirlerine tanıtacaklarını kaydeden Tursun, misafirlerin ülkelerine farklı lezzetler tadarak gitmelerini istediklerini ifade etti.

Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi Müdürü Sevtap Çam ise Kaymakam Mehmet Baygül ve Belediye Başkanı Nurettin Tursun’a teşekkür konuşması yaptı. Tursun, yabancı ülke konuk öğretmen ve öğrencilere belediyenin porselenden yapılmış özel şiltini takdim etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.