Dolar 34,2442
%0.3
Euro 37,7942
%0.06
Altın 2.930,780
%0.51
Bist-100 8.898,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yabancı öğretmenler Çiğli'de

Yabancı öğretmenler Çiğli'de

Büyükçiğli İlkokulu’nun ortaklardan biri olduğu “Deniz Kıyısında Yaşamlarımız” projesine dahil olan 8 ülkenin öğretmenleri Çiğli’ye geldi. Yabancı öğretmenler, belediyecilik uygulamaları ve hizmetleri hakkında bilgi almak üzere Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ı makamında ziyaret ettiler.

  • Ege Postası
  • 24.10.2013 - 09:52
İZMİR - Denize kıyısı olan ülkelerin katılımıyla, farklı ülkelerin kültürlerinin yakından tanınması amacıyla yürütülen “Deniz Kıyısında Yaşamlarımız” konulu proje kapsamında Danimarka, Polonya, İtalya, İspanya, Yunanistan, Fransa ve İngiltere’den öğretmenler Çiğli’ye geldi. Türkiye ayağında Büyükçiğli İlkokulu Müdürü Ahmet Özortakçı ve İnglizce Öğretmeni Funda Gülenser tarafından yürütülen proje kapsamında Çiğli’ye gelen öğretmen ve okul müdürleri Başkan Metin Solak’ı ziyaret ettiler.

Projenin Polonyalı koordinatörü Matgorzata Gregorkiewicz, farklı kültürlerin yakından tanınması, ülkeler arası iletişim ortamının sağlanması, farklı ülkelerin eğitim sistemi hakkında bilgi sahibi olunması açısından önemli bir proje yürüttüklerini. Yerel yönetimlerin eğitime destek olmasının önemini vurgulayan Gregorkiewicz, Çiğli’de de belediyenin okullara destek olduğunu, bunu da eğitim adına memnuniyet verici bulduklarını getirdi.

“Eğitime gönüllüyüz”
İlçedeki eğitim kalitesinin ve İzmir genelinde başarı ortalamasının yükselmeni önemsediklerini belirten Başkan Solak, ilçede faaliyet gösteren 50’nin üzerinde okulun çeşitli ihtiyaçlarını düzenli şekilde karşıladıklarını söyledi. Okullara verilen destekle eğitimde fırsat eşitliği sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Solak, “Her ne kadar yasalar gereği eğitim sistemimiz, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olsa da biz okullara elimizden geldiğince katkı koyuyoruz. Her şeyin yapımı bekleyebilir ama eğitim beklemez, bekletilmemelidir” dedi.
Kültürler arası diyaloğun geliştirilmesi açısından uygulanan “Deniz Kıyısında Yaşamlarımız” projesinin de bu anlamda önemini vurgulayan Başkan Solak, şöyle konuştu; “Dünya artık gelişen teknoloji nedeniyle çok küçük. Bütün kültürler yakın ilişki içinde. Teknolojik araçlarla birbirimizi daha yakından tanıyoruz. Tüm insanların dost ve kardeş olmasını ve bu amaçla geliştirilen projeleri önemsiyoruz” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.