Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yağmur İzmir'i savaş alanına çevirdi

Yağmur İzmir'i savaş alanına çevirdi

İzmir’de akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış sokak ve caddeleri savaş alanına çevirdi. Şiddetli yağmurda onlarca ev ve işyeri sular altında kaldı, yollar çöktü, meydana gelen sel araçları sürükledi, bazı vatandaşlar sel suları altında kaldı. Sulara kapılan Şadimen Kanpolat isimli kadının hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 10:40
İZMİR - Şiddetli yağmur, saat 16.30 sıralarında hava biranda kararmasıyla başladı. Otomatik sokak ışıklandırmaları yanmasının ardından yağmur etkisini biranda arttırdı. Trafikte uzun kuyrukların oluşmasına neden yağmurda çok sayıda maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Yenişehir semtinde bulunan Gıda Çarşısı’ndaki esnafların bir çoğunun işyeri ve deposu sular altında kaldı.

HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR
Gültepe semtinde sağanak yağış sırasında sel sularına kapılarak ağır yaralanan Şadimen Kanpolat’ın (53) hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenildi. Şiddetli yağışa Gültepe semtinde yakalanan Kanpolat, yağış sırasında sel suyuna kapıldı. Güneş Caddesinden Toros mezarlığına kadar sürüklenen Kanpolat, vatandaşların yardımıyla sudan çıkarıldı. Kapolat, 112 Acil ambulansıyla Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kanpolat, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Tepecik Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alınan Kanpolat’ın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.Gültepe semtinde sular nedeniyle çöken yola 35 S 00751 plakalı servis minibüsü düştü. Gültepe mahalle sakinleri her yağışta yolların çöktüğünü söyleyerek yetkililerin herhangi bir önlem almadığı şikayetinde bulundu. Buca ilçesi Gürçeşme semtinde yağış sebebiyle akan çamurlu suların dükkanlarına girmesini engellemek için ellerindeki fırçalarla müdahale etti.

CADDE VE SOKAKLAR SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
Boğaziçi semti Adem Yavuz Caddesinde meydana gelen sel ortalığı savaş alanına çevirdi. Sel suları önüne aldığı araçları metrelerce sürükledi. Meydana gelen sel güvenlik kamera görüntülerine saniye saniye yansıdı. Korku içinde olan mahalleli malını bırakıp canlarını kurtarmaya çalıştıklarını söyledi. Selde durakta bekleyen öğrenciler mahalleli tarafından kurtarıldı. Yaklaşık 30 aracın hurdaya döndüğü selde cadde de bulunan ev ve işyerleri sular altında kaldı. İtfaiye ekipleri, ev ve iş yerindeki su baskınına müdahale etmeye çalıştı. Şehir merkezinde Pasaport, Gültepe, Halkapınar, Güzelyalı, Buca, Karabağlar, Karşıyaka ilçelerinden çok sayıda su baskını ihbarı geldi. Buca ilçesinde yağış nedeniyle yer yer çökmeler meydana geldi. Bu arada 1,5 saatte metrekareye 20,1 kilogram yağış düştüğü öğrenildi.

10 DAKİKA YAĞSA!
Şiddetli yağmurda onlarca ev ve işyeri sular altında kaldı, yollar çöktü, araçlar yolda kaldı. Yenişehir semtinde bulunan Gıda Çarşısı’ndaki esnafların bir çoğunun işyeri ve deposu sular altında kaldı. Esnaflar, belediyeye isyan ederek, “10 dakika yağmurda bu hale geldik. Demek ki 20 dakika yağsa bütün çarşı hepimiz boğulurduk.” diye konuştu. Şiddetli yağmur etkisini ilk olarak trafikte gösterdi. Yağmurda birçok araç yolda kaldı, maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Yenişehir semtinde bulunan Gıda Çarşısı esnafı ise yağmurdan büyük zarar gördü. Bir çok işyerini ve deposunu su bastı. İşyeri ve deposu sular altında kalan işyeri sahiplerinden Güven Son, “Daha önce de yağmurdan dolayı sıkıntı yaşamıştık ama ilk kez bu kadar zarar gördük.” dedi. Yerel yönetimleri eleştiren Son, “Oy toplamak için kendilerini heba ediyorlar. Yazıklar olsun. Demek ki İzmir’in 10 dakikalık işi varmış. Yağmur, 20 dakika yağsa demek ki biz burada yok olacakmışız. Halimiz perişan, büyük zararımız var. Şaşırdık kaldık. Demek ki şehrin altyapısı sıfır. Böyle bir şey olmaz. Sistem yok, altyapı yok. Yağmur 20 dakika yağsa tüm çarşı burada boğulurduk.” dedi.

''SANKİ GÖK YARILDI''HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.