Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yakutiye Belediye Başkanı Korkut: Tarihi eserlerin çevresini açtık

Yakutiye Belediye Başkanı Korkut: Tarihi eserlerin çevresini açtık

Erzurum Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm ve cazibe merkezi proje çalışmaları kapsamında tarihi eserlerin çevresini açtıklarını belirterek,"Erzurum'u açık hava müzesi haline getireceğiz." dedi. Anadolu'nun açık...

  • Ege Postası
  • 18.08.2013 - 10:30
Erzurum Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm ve cazibe merkezi proje çalışmaları kapsamında tarihi eserlerin çevresini açtıklarını belirterek,"Erzurum'u açık hava müzesi haline getireceğiz." dedi.

Anadolu'nun açık hava müzesi Erzurum'da binden fazla metruk ve eski ev yıkılarak tarihi eserlerin çevresi açıldı. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Cazibe Merkezi projesi kapsamında Çifte Minareli Medrese, Ulu Cami, Üç Kümbetler ve tarihi kalenin çevresindeki yüzlerce evin yıkıldığını ifade etti.

    Korkut, şehrin merkezindeki eserlerin çevresinin açılmasıyla Erzurum'un kültürel ve tarihi zenginliğinin ortaya çıktığını kaydetti. Söz konusu eserlerin çevresindeki 600'den fazla binanın yıkıldığını dile getiren Korkut, "Yaklaşık 31 milyon lira ödeyerek tarihi eserlerimizin çevresini açtık. 600'den fazla binayı kamulaştırıp yıkımını gerçekleştirdik. Tarihi zenginliğimizi ortaya çıkardık. Bu eserlerimizin çevresini yeşillendireceğiz. Ecdat yadigarı eserlerimizin ortaya çıkmasıyla izlenmeyle doyum olmayan bir manzara ortaya çıktı." dedi.

    KÜLTÜR VE TARİH MERKEZİ OLACAĞIZ

    Erzurum'un kış turizminde dünyanın ve Türkiye'nin sayılı merkezlerinden birisi haline geldiğinin ve bunun da şehir kültür, tarih ve turizmi için önemli olduğuna işaret eden Başkan Korkut, yaşanan süreçte tarihi eserlerin ortaya çıkarılmasının önem taşıdığını dile getirdi.

    Özellikle Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi'yle bir zamanların gecekondu semte olan bölgenin şehir ve ülke ekonomisine önemli kazanç kapılarından birisi olacağına dikkat çeken Ali Korkut, "Üç Kümbetlerden dünyaya Erzurum'dan yeni bir pencere açılıyor. Tarihi evler, çeşmeler, camiler, kümbetler ve ecdat yadigarı eserler gerçekleştirdiğimiz yıkımlar ile ortaya çıktı. Bu alanda oluşturulacak ticaret merkezleri ile şehrimizin ve ülkemizin önemli ekonomi merkezlerinden birisi olacağız." diye konuştu.

    Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, tarihi eserlerin çevresinin açılıp, yeşillendirilmesinin yanında restorasyon çalışmalarını da üstlendiklerine dikkat çekti. Korkut, "Atatürk'ün Erzurum Kongresi'ne katılmak için geldiği İstanbulkapı'nın restorasyonunu üstlendik. Tarihi kapının hizmete açılması şehrimizin tarihi dokusuna yeni bir rekt eklenmiş olacak." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.